Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima:)

Znam da će ovo pitanje većini biti silly, ali ipak meni su informacije potrebne.

Naime, iako sam posjetila mnoge zemlje u u Budimpešti nikada nisam bila. Planiram da idem za nekih 20ak dana i treba mi par vaših savjeta:

- da li je ok uzeti voz iz Beograda? Pročitala sam na netu da nocni voz umije da bude veoma nesiguran, pa me zanima da li je to stvarno tako?

- koliko nocenja je dovoljno?Mislim se između 4 i 5.

-neko mjesto koje je lijepo, a izvan turističkih utabanih staza?

hvala unaprijed!

Voz ti je i najbolje da uzmes! Nocu ima lopova ali ti nece otimati,samo ako ostavis negde! Dosta ti je 4,5 nocenja! Imas vec temu o Budimpesti tako da si trebala da procesljas!

• Author

Voz ti je i najbolje da uzmes! Nocu ima lopova ali ti nece otimati,samo ako ostavis negde! Dosta ti je 4,5 nocenja! Imas vec temu o Budimpesti tako da si trebala da procesljas!

Ne sjetih se!

Hvala!

• 4 weeks later...

Neke dodatne info vezano za parking - parkiranje po gradu posebno po centralnim zonama (V, VI, VII) je komplikovano i cesto su u pitanju zone kratkog parkiranja, a imaju nimalo interesantnu metodu resavanja - odmah kace lisicu, pa makar time blokirali to mesto na duze. Zato preporucujem parkiranje na velikom parkingu kod Varosliget-a (velikog parka ispred kojeg su Trg Heroja sa sve nasom ambasadom, muzeji itd). Ako parkirate tu, u Damjanich utca nedaleko odatle se nalazi odlican restoran Piroska koji od 12-16 svakog radnog dana nudi all you can eat (3 jela, uglavnom tipicno madjarska i jedna supa/corba, desert) za zanimljivih 1150 huf (nesto ispod 4 eur).

Ukoliko vam vise odgovara parking koji se nadzire, najbolja opcija (i najjeftinija) za koju znam je u Bulcsu utca (odmah pored stanice plavog metroa Lehel ter). Odlicno povezana sa centrom (odmah iza West end centra). Mesecna karta ja 8000 huf (nesto ispod 27 Eur), dnevna cini mi se 800, a nedeljna 2500 huf. Parking je velik, tu je stalno neko od zaposlenih, a otvoren je 24 h i mozete ulaziti/izlaziti po potrebi. Tesko da ide jeftinije od toga.

pretender:

Ukoliko vam vise odgovara parking koji se nadzire, najbolja opcija (i najjeftinija) za koju znam je u Bulcsu utca (odmah pored stanice plavog metroa Lehel ter). Odlicno povezana sa centrom (odmah iza West end centra). Mesecna karta ja 8000 huf (nesto ispod 27 Eur), dnevna cini mi se 800, a nedeljna 2500 huf. Parking je velik, tu je stalno neko od zaposlenih, a otvoren je 24 h i mozete ulaziti/izlaziti po potrebi. Tesko da ide jeftinije od toga.

Ne, ovo nije tačno. (stanujem u blizini:)).

Dnevno držanje automobila je 900ft. (mada se često menja, na više, naravno). Ali ono što je bitno je da se auto ne može dovesti i odvesti u periodu od 23:00 do 07:00. Dakle ako ga ostavite preko noći računa vam se dva dana.

A imate i besplatno parkiranje u Arena plazi, tržnom centru preko puta Keleti železničke, blizu Ferenc Puškaš stadiona, na dva nivoa, uvek ima mesta :)

pretender:

Ne, ovo nije tačno. (stanujem u blizini:)).

Dnevno držanje automobila je 900ft. (mada se često menja, na više, naravno). Ali ono što je bitno je da se auto ne može dovesti i odvesti u periodu od 23:00 do 07:00. Dakle ako ga ostavite preko noći računa vam se dva dana.

• 2 weeks later...

Znam da će ovo pitanje većini biti silly, ali ipak meni su informacije potrebne.

A temu o Budimpesti vec uveliko imas,i to na prvoj stranici ovog pod-foruma (cka i tad kad si otvorila ovu novu temu)...i ujedno i sve odgovore koje si pitala:

https://www.klubputnika.org/forum/topic/2049-beograd-budimpesta-znam-da-je-tema-izlizanaali-moram-ovo-pitati/

Ala ti ne gledas...ccc...