Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svim clanovima, bio bih vam veoma zahvalan na pomoci ako moze. Imam 20 godina i imam nameru da odem u Ameriku na odredjeno vreme (odprilike na 1 godinu) da radim i zaradim neki novac i pritom se vratim u Srbiju. Interesuje me koji su mi sve papiri potrebni i jel postoji sansa da se ode preko fakulteta ili bez njega.... Nisam osudjivan i cist sam kao suza. Trenutno sam zaposlen i prijavljen. 

Zdravo svim clanovima, bio bih vam veoma zahvalan na pomoci ako moze. Imam 20 godina i imam nameru da odem u Ameriku na odredjeno vreme (odprilike na 1 godinu) da radim i zaradim neki novac i pritom se vratim u Srbiju. Interesuje me koji su mi sve papiri potrebni i jel postoji sansa da se ode preko fakulteta ili bez njega.... Nisam osudjivan i cist sam kao suza. Trenutno sam zaposlen i prijavljen. 

Cao druze, za Ameriku ti je najlakse da odes preko fakulteta (work and travel) na 5 meseci (4 meseca radiš, peti mesec putuješ), ali moras da dajes redovno ispite... papire ti sredjuje agencija, ali nije ni uslov, no evo zvaničan spisak agencija koje imaju dozvolu za summer work and travel sa sajta američke ambasade: http://serbia.usembassy.gov/summer-work-and-travel.html 

Edited by elefteros
izbrisan link okarakterisan kao reklama, i pridodat spisak svih agencija

• Author

Cao druze,za Ameriku ti je najlakse da odes preko fakulteta(work and travel)na 6 meseci ali moras da dajes redovno ispite...papire ti sredjuje agencija,a po meni je ova najbolja pa ih nazovi: http://www.radiiputuj.com

Hvala puno na prilozenom sajtu. :)

Vidi, Amerika jeste privlačna... Kako za tebe, tako i za milione Latinoamerikanaca i Azijata, pa se nije baš lako u njoj legalno stacionirati. Pregledaj malo teme u ovom potforumu o alternativama: na primer, ako znaš iole engleski i/ili imaš smisla za rad sa decom ili učenicima, Kina ili jugoistočna Azija su trenutno dobra prilika za laku lovu.

Cao druze,za Ameriku ti je najlakse da odes preko fakulteta(work and travel)na 6 meseci ali moras da dajes redovno ispite...papire ti sredjuje agencija,a po meni je ova najbolja pa ih nazovi: http://www.radiiputuj.com/

Ne postoji tako nešto kao što je najbolja agencija. Nijedna agencija ti neće obezbediti vrhunski posao, jer ni vrhunski posao ne postoji. Postoji sezonski posao u kojem možeš da probaš da se snađeš, daš sve od sebe i uz dosta dobre sreće i prilika, možeš lepo da zaradiš.

S obzirom da ste oboje novi na forumu, iskreno se nadam da ovo nije neki bedni pokušaj pridobijanja ljudi za work and travel program.

Ako zaista želiš da se informišeš o Summer Work and travel programu kako se zvanično zove, postoje dva sajta, preciznije jedan sajt i jedan forum. Jedan se bavi iskustvima sa programom, agencijama i poslovima i ja ga vodim sa još dvoje ljudi pa ga izguglaj, a drugi je Work and travel forum.

Što se tiče drugih legalnih načina, možeš da odeš na studentsku vizu, sa kojom imaš pravo na 20 sati rada nedeljeno, što mnogi koriste za više.

No, kao što reče Duya, Azija je prepuna prilika za lakšu zaradu, mada Kina i viziranje nisu tako zgodni kao ranijih godina koliko sam pratio skoro.

• Author

Ne postoji tako nešto kao što je najbolja agencija. Nijedna agencija ti neće obezbediti vrhunski posao, jer ni vrhunski posao ne postoji. Postoji sezonski posao u kojem možeš da probaš da se snađeš, daš sve od sebe i uz dosta dobre sreće i prilika, možeš lepo da zaradiš.

S obzirom da ste oboje novi na forumu, iskreno se nadam da ovo nije neki bedni pokušaj pridobijanja ljudi za work and travel program.

Ako zaista želiš da se informišeš o Summer Work and travel programu kako se zvanično zove, postoje dva sajta, preciznije jedan sajt i jedan forum. Jedan se bavi iskustvima sa programom, agencijama i poslovima i ja ga vodim sa još dvoje ljudi pa ga izguglaj, a drugi je Work and travel forum.

Što se tiče drugih legalnih načina, možeš da odeš na studentsku vizu, sa kojom imaš pravo na 20 sati rada nedeljeno, što mnogi koriste za više.

No, kao što reče Duya, Azija je prepuna prilika za lakšu zaradu, mada Kina i viziranje nisu tako zgodni kao ranijih godina koliko sam pratio skoro.

nije nikakav nacin pridobijanja.. I pre ovoga sam cuo za ovu foru za odlazak preko fakulteta, tako da sam krenuo sada da se raspitam sta i kako je....

• 4 months later...
  • 7 months later...

je l znate mozda da li moze da se dobije visa ako si obnovio godinu? tacnije, odem na razgovor kad sam na obnovi druge godine?

koliko sam ja upućena moraš da budeš redovan student, da nisi na obnovljenoj godini...

Edited by Duya
obnovljenoj :)

• 1 month later...

Pozdrav svima.Planiram da odputujem za Kanadu na neki vremenski period i pokusam da zaradim nesta,Zivim u Srbiji ali imam hrvatski pasos ,koliko znam sa njim mogu u Kanadu bez vize kao turista i imam pravo da ostanem do sest meseci.Posto u toj zemlji nemam nikog svog nego idem na blef zanima me sta da kazem na kanadskom aerodromu kad sletim onim sluzbenicima sto postavljaju pitanja gde ides,kod koga ,na koi vremenski period...posto sam cuo da imaju pravo da me vrate ili daju boravak na samo mesec dana.ako neko ima iskustva okotoga molim za pomoc

pa druze smisli nesto,

prije nego krenes sjedes za racunar i trazis neke zanimljive stvari koje se mogu vidjeti/posjetiti u to mjesto gdje ides.

dolazis kao turista,sam si,nemas nikoga tamo,hocu da upoznam cari,lupam toronta,veliki sam ljubitelj hokeja pa cu morati da ispratim utakmicu xx tima,vjerovatno cu kasnije otici i do montreala itd

mada velika je vjerovatnoca da nista od ovoga neces morati da pricas,jer to su carinici kojima nije ni do price ni do nicega,dodje im na desetine hiljada ljudi i stvarno mislis da sa svakim pricaju o tome gdje ce ,sta ce itd :D

Hvala na pomoci nadam se da ce proci bez vecih problema ,mada se trudim da nadjem poslodavca jos dok sam ovde pa da imam adresu kod koga i gde idem ali ako ne uspe to sta mi bog da.          P,S  Ako neko na forumu poznaje osobu koja bi zaposlila momka od 27god u Kanadi neka se javi...

• 1 year later...