Jump to content

Featured Replies

Na zalost nista ni kod mene.Mozda bude vise srece sledece godine.Nadam se da ce neko imati vise srece od mene.Pozdrav

"Has not been selected" znači da još niste izvučeni. Osim ako ne piše "rejected." Znači, trka još traje, pa valja s vremena na vreme proveriti kako stoje stvari. Tako sam baš juče čuo od jedne osobe koja je malo upućenija u ovu lutriju - sad, ne znam je li u pravu ili ne. :)

"Has not been selected" znači da još niste izvučeni. Osim ako ne piše "rejected." Znači, trka još traje, pa valja s vremena na vreme proveriti kako stoje stvari. Tako sam baš juče čuo od jedne osobe koja je malo upućenija u ovu lutriju - sad, ne znam je li u pravu ili ne. :)

Како бре траје, зар није извучено што је извучено?

ЦИА је наместила да мене не извуку, јер мисле да сам им непријатељ, а не знају како је лако купити ме... и јефтино... али добро, није битно сад... 

Ne znaci da jos niste izvuceni nego da si odbijen. Izvlacenje se obavi i rezultati budu dostupni dana kada je zakazano odnosno 5og maja. 

Pozdrav svima,

Ispratio sam ovu temu i dobio dosta korisnih informacija, najvise od elefteros-a.

Kako sam "randomly selected for further processing" ove godine, interesuje me par stvari pa bih molio za pomoc i neka razjasnjenja.

U principu nisam mislio da imam neke sanse da dobijem pa u momentu prijave nisam polagao mnogo nade u sve ovo i nastavio sam sa borbom ovde u bg-u. Ta borba se isplatila i ugovorio sam neke izuzetno isplative poslove koje planiram da zavrsim. Problem se javlja sto imam bar jos godinu ipo za zavrsetak svega toga. 

Najvise glavobolje mi zadaje ovaj deo iz elefteros-ovog prvog posta "Druga - Od trenutka kada obavite lekarski, počinje da vam se računa 6 meseci koliko imate rok da uđete u zemlju! Znači ne od dana izdavanja vize, već od obavljenog lekarskog!" 

Moje pitanje je sledece: AKO prodjem celu proceduru, i AKO dobijem card, koja su ogranicenja od momenta kad se udje u USA za izlazak iz zemlje? Konkretno me interesuje da li sad da udjem u proces, zavrsim sve i pod uslovom da prodjem sve, udjem u USA, uzmem green card, posetim rodjake/prijatelje, vratim se nazad u bg, zavrsim sta imam i onda nazad u USA? Da li je tako nesto u opste moguce? Ako to nije, da li postoji u opste neki nacin da se taj inicijalni ulazak odlozi? Ne bih da ispustim ovo sto imam ovde i zasta sam se dugo borio i na kraju izborio ali opet ne bih da ispustim priliku za green card. 

Please help!

Nema sta da odlazes, odes, zavrsis  sve za mesec dva, on ce ti bolje reci koliko traje cekanje za ssn i ostalo. Posle toga odes gde hoces ali na manje od 6 meseci. Moras da budes svake godine 6 meseci + 1 dan u US.

• 2 weeks later...
  • Author

Vrhunski je na svom blogu (dal beše on?) napisao da je prvo otišao u Ameriku pred sam istek 6 meseci koliko je imao rok da uđe u zemlju, sačekao zelenu kartu da bude napravljena, vratio se u Srbiju na još 6 meseci i tek onda sa planovima i td. otišao.

I ja sam sačekao skoro do pred sam istek vize, čak se i vodio mišlju da sačekam GC pa da se vratim i dobro razmislim gde želim da budem...

Ovde sam i dalje, radim, a GC sam dobio posle mesec i po dana čekanja, što nekako mora da se ubaci u računicu!

• 2 weeks later...

Hello, 

ne znam jel ovo pravo mesto da postavim ovo pitanje ali s obzirom da ima puno onih kojih su bili srecnici i uz put poveli jos nekoga sa sobom ja cu eto uleteti... lol::

Vec sam ukljucena u temu o turistickoj vizi ali me zanima jos i ovo: moj decko ima green card, od prosle godine zivi u Americi, ima posao u Njujorku, placa porez i sve sto je trebalo da zapocne kad je vec dobio. Ako ne dobijem turisticku vizu, mogu li da trazim neku vizu vezano za njega? Mislim, da dokazem da smo sedam godina zajedno i da smo u Bgu na istoj adresi i da hocu da se udam za njega i zivim sa njim... koji je to tip vize i koje su mi sanse? 

Inace, ja igram vec tri godine i nista. A on je dobio iz treceg puta.

I da, izvinjavam se ako je vec bilo odgovora na ovu temu a ja nisam procitala. Izgubila sam oci a i strpljenje citajuci o turistickoj i raspitujuci se ovde, onde, svuda...

Pozdrav svima, 

Jedno pitanje. Prosle godine u oktobru sam konkurisao za Green Card. Docekao sam maj, proverio i video da sam dobio. :)

E, sad, u medjuvremenu sam se ozenio, pa me interesuje da li mogu da ukljucim suprugu u proces?

Video sam na onom formularu koji treba da popunim (DS-260) da ima opcija "Add participant", ali ne znam da li je dovoljno samo tu da dodam suprugu, ili treba jos nesto uraditi?  ???

Ako neko zna, slobodno neka se javi. :)

Edited by massa89

... a najzanimljivije što sam čuo je da se naši redovno okupljaju oko crkve Svetog Save, posebno nedeljom.

Ja sam cuo price od starijih,pre nego sto sam uopste i mrdnuo negde van zemlje (dakle,pre jos ohohoho godina),da u ma kojoj ti Tunguziji bio,prvo potrazi nasu crkvu (ili barem neku pravoslavnu).I tamo ces naci nase ljude (gde bi se inace nasi ljudi sakupljali,a da nije kafana :) ).

Ja i crkva smo inace 3 sveta,ali se secam tog saveta.

Edited by Laza GNR

Sad sam tek procitao prvi post na temi.

8. Dokumentacija je sledeći korak. Biće vam potrebna uverenja o nekažnjavanju iz Suda i Mupa.

Sta to znaci,ako sam kaznjavan,da je to onda u startu nula bodova (da ne kazem nista) od dobitka na toj lutriji?

I kakva su pitanja za drogu/terorizam?

"Postovani,da li ste clan Al-Kaide mozda?"  ;D

Pomislicu da su osobe koje sastavljaju takva pitanja operisane od zdravog razuma.

Ja sam to mislio isto, kao kakvi kreteni. Ali posle sam skontao da to namerno pitaju da imaju dokaz da si lagao za vizu ako ista uradis tamo...

To sam i ja pomislio da im je motiv.

Ali,mogu naznaciti na kraju te aplikacija nesto tipa "Obecavam da necu krsiti zakone SAD"-a (gde bi logicno spadale i teroristicke radnje,kradja,ubijanje,silovanje...) i ako se slazes potpises,ako se ne slazes kazes da neces da potpises i svima jasno ko dan :)

Nije poenta u tome da kršiš njihove zakone, nego da imaju pokriće da te šutnu ako tamo nešto krene po zlu (makar i ne prekršio zakon u užem smislu reči). Reč je o sledećoj kvaki-22: 1) Nećeš dobiti vizu ako imaš mrlje iz prošlosti 2) Laganje pri popunjavanju vize je prekršaj vredan deportacije.

• Author

Vec sam ukljucena u temu o turistickoj vizi ali me zanima jos i ovo: moj decko ima green card, od prosle godine zivi u Americi, ima posao u Njujorku, placa porez i sve sto je trebalo da zapocne kad je vec dobio. Ako ne dobijem turisticku vizu, mogu li da trazim neku vizu vezano za njega? Mislim, da dokazem da smo sedam godina zajedno i da smo u Bgu na istoj adresi i da hocu da se udam za njega i zivim sa njim... koji je to tip vize i koje su mi sanse? 

To je pitanje kojim se i ja bavim, ali je meni jednostavnije jer moja devojka ima turističku vizu koja važi još 5 godina.

Jedino rešenje je da se uzmete, pa da on za tebe aplicira (nešto kao spajanje supružnika) što je proces koji nažalost traje u proseku 2 godine. Jedina nepoznanica mi je da li za to vreme ti možeš da boraviš u Americi ili ne.

Prosle godine u oktobru sam konkurisao za Green Card. Docekao sam maj, proverio i video da sam dobio. :)

E, sad, u medjuvremenu sam se ozenio, pa me interesuje da li mogu da ukljucim suprugu u proces?

Video sam na onom formularu koji treba da popunim (DS-260) da ima opcija "Add participant", ali ne znam da li je dovoljno samo tu da dodam suprugu, ili treba jos nesto uraditi?

Konsultuj se sa ambasadom što se procedure tiče. Možeš da uključiš suprugu u proces bez ikakvih problema!