Jump to content

Featured Replies

Posted

Hallo!

Danas mi je nesto palo na pamet i zelja da putujem svojim kolima po Africi. Putovao sam po Evropi i na asfaltu ali ovo je ipak pustinja. Vozim BMW 318i E90 model pa bi mi dobro dosao nekakav savet kroz te zemlje ili EVENTUALNA ruta kroz koju se moze proci i videti Afrika i pustinja.

Zivim u Svedskoj pa bi put do Dakra bio oko 7000km.

Svaki savet dobrodosao! Putovali bi smo dvoje ja i burazer posto ne znam kako bi ljudi putovali iz Srbije sa nasim pasosima po Africkim zemljama. Pitanja i saveti su dobrodosli..

Hvala, Duyo, na linku. Senna, naši saveti uglavnom se odnose na putovanje bez svojih kola, ali verujem da će ti biti korisni. Ukoliko imaš neko dodatno pitanje, slobodno ga postavi na temi koju je okačio Duya, ili na drugim temama koje se odnose na Maroko.

Inače, mi smo pre tačno godinu dana proputovali sledeću rutu: Andaluzija (Granada, Malaga, luka pored Gibraltara) – Maroko (Asilah, Fes, Rabat, Marakeš) – Zapadna Sahara (Lajun, Dahla) – Mauritanija (Nuadibu, Čum, Uadan, duboka Sahara, Atar, Nuakčot) – Senegal (Roso, Dakar). Iz Dakara smo leteli za Madrid.

Један познаник који је прошао ту руту ми рече да они који иду колима морају непрестано да подмићују мароканске полицајце, е сад, дал претерује, не знам :)

• Author

Podmicivanje mi nije jaca strana ali naucicu se kako se to radi. hahhah

Hvala Urose, pogledacu na g.mapsu koje su te destinacije. Svakako cu procitati i gore postavljeni link sa temom.

Konkretno sve me zanima jer ne vozim nekakav dzip pa da se uputim u najveci pesak. Ovo je udobna limuzina u dobro odrzavanom stanju. Letos sam s njom proputovao Alpe do Srbije. Ruta 3500km u jednom pravcu i tezina preko 2tone.

Sahara i sama Afrika je prica za sebe. Trebace mi dobra oprema i osiguranje. Naravno trebao bi mi cilj gde sam se uputio, a ja ga nemam pa i to moze biti problem. Ne znam nista o Africi i Dakaru sta da vidim. Neka plaza!? Mesto, hoteli kako to funkcionise... Ipak je to velika i zahtevna destinacija kako za putnike tako i za automobil.

• Author

Zar su toliko opasni u Marocou?

A kakvi su uopste putevi kroz Marocco, Alzira, Mauritanije, Sahare i Senegala!?

Benzinske pumpe!? Kakav je benzin? Vize? Posto imam svedski pasos i drzavljanin da li i za mene vaze vize i svi ti papiri?

Mozda bih posao bussom sa jos nekim ali je pravi gust svojim kolima.