Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovo su moja iskustva sa prošlogodišnjeg Oktoberfesta http://pomalostoperka.blogspot.com/

Zanima me da li je neko još bio na ovom festivalu i kakva su vam iskustva - da li je neko imao slično razočarenje kao ja ili možda sasvim suprotno, oduševljenje festivalom?

Draga Nevena i svi ostali, koji su se razočarali u Oktoberfestu,

imam zaista potrebu napisati par činjenica vezanih uz Oktoberfest.
1. U svom textu kažeš, da su ti svi govorili da dođeš prijepodne. To ima svoj razlog jer tada ne bi bilo "navodno" mjesta,

nego je tad zaista vrijeme za običan puk na Oktoberfestu. Navečer su mjesta rezervirana za firme i njihove poslovne

partnere. Osim ako si ti za sebe i svoju grupu ljudi rezerviraš mjesto, što u principu nije uopće teško ( dostupno sa

službene stranice i na engl jeziku)

2. Oktoberfest kao najveći festival takve vrste na svijetu, naravno privlači mnogo ljudi iz svih djelova svijeta, dakle

normalna je stvar da je gužva. Ako dođeš pred Mona Lisu isto će biti mnogo ljudi...atrakcije privlače.

Kaučsurfing nije moguće naći u Munchenu u to doba, jer je naravno prepun, ali u okolici Munchena postoje drugi

manji gradovi, kao npr. Freising, Neufahrn..itd. koji su dovoljno udaljeni da ih se baš svatko ne sjeti, a tamo isto ima

CSova i dostupni su sa Partner-dnevnom kartom, na koju se za 11E može voziti do 5ero ljudi.

3. Hoteli na Jadranu su skuplji ljeti nego zimi- zašto? sezona i potražnja! Isto tako funkcionira Oktoberfest! U bilokoje

drugo doba kupit ćeš si 0.5 pivo za 3.50 u ovom slučaju je 4.40 (Maß iliti jednolitrena krigla nije prešla 10e).

4.Prvi dan Oktoberfesta, za kojeg si ga ti posjetila na Oktoberfest dolaze svi važni političari i sl. i na državnoj televiziji

bude prijenos "zakucavanja" pipe u prvu bačvu, što radi gradonačelnik Munchena. Taj dan ljudi koji rade u Munchenu

ugl. dobiju besplatno pivo ili ručak na Oktoberfestu od svojih firmi, što znači dodatno ljudi i gužve.

5. A onda pravila....općenito postoji predrasuda da su Njemci organizirani i poštuju pravila. To treba znati uopće prije

nego se dođe u Njemačku. Taj prolaz na kojem si stajala ima crtu na podu, na jednoj strani hodaju gosti, iza te crte

hodaju one famozne konobarice koje uspijevaju nositi 10L piva u svakoj ruci. Da bi to mogle, naravno da negdje moraju

prolaziti. Razmisliti treba također i o tome da je 2013 Oktoberfest posjetilo 6,7 miljuna ljudi (480 000ljudi na dan!!), zar je

moguće te ljude držati na okupu bez pravila? Što bi se dogodilo da je pola Zagreba pijano i bez pravila?

6. Vikendi na Oktoberfestu...postoje 3 i zovu se njemački, talijanski i američki. Jer eto vikendom dolaze ti ljudi najcesce tamo.

Preko tjedna Oktoberfest je puno manje napucen, vrlo ugodan i moze se bez rezervacije (Grad Munchen preko tjedna

namjerno ne dopusta da se rezerviraju sva mjesta unutar satora, da bi slucajni posjetioci ipak mogli dobiti mjesto) sjesti

unutra ili vani ili stajati ako te je volja i popiti pivo!

Prost!

P.S. još jednom na naglasim ovo nije namjenjeno samo jednoj osobi, nego svima ( a ima ih puno) koji se slabo informiraju i

dođu nepripremljeni i budu razočarani, a ne bi trebali biti. Žao mi je svakog takvog. 

Bravo za post ,sve si u pravu prosle godine sam sedeo sa likom koji je imao reserve firme,ove godine sam bio zadnjeg vikenda i sedeo sam ispred Paulanera na onim stolovima,nije se moglo uci jer su vrata bila zapeta do 2 sata.

Meni isreno samo cene taxija smetale . Pozdrav

ja sam bio jednom i proveo se kao nikad. ne sjećam se da mi je išta smetalo :D

Iz mojeg ugla. Bio sam dva puta,prosle godine totalno sam sam otisao,stao u red ujutru na vreme,I bez problema nasao slobodan sto, plus upoznao dva americka saputnika I proveo sam we bas dobro. Ove godine je bilo nezaboravno,isao SAM sa petoricom sugradjana,a manje vise smo odrasli zajedno,I vratili smo se puni price,utisaka,odusevljeni.Moja preporuka je Obermenzing kamping centar, odlicna linija sa gradom I kosta 11 evra po danu.

• Author

Vidiš, Mona, upravo si potvrdila moju poentu - jednostavno suviše pravila da bi se popilo pivo ili dva :) naročito za nas koji imamo problema sa pravilima i autoritetima :D