Jump to content

Featured Replies

Pokazao si im dva pasosa iz razlicitih drzava i nista ti na to nisu rekli?

Рекли су, кет утлевел :)

И питали ме де да ми лупе печат.

Edited by Relja

Ne zaboravi da sa istim pasosem u koji ti lupe pecat,moras i da izadjes!! Moj drug zivi u Pragu,ima Srpski i BIH pasos..2-3 dana pred istek 90 dana dodje kuci,ostavi pasos i uzme drugi sa kojm se vrati..i tako vec 6 godina bez problema..

Da, ali mislim da ne bi smeo da ih nosis sa sobom

Ovo definitivno nije tacno. Samo je vazno da se isti pasos koji se koristi za ulazak u neku zemlju koristi i prilikom izlaska iz nje.

• 1 year later...

U poslednje vreme cesto putujem i vec dva puta mi se desava slobodno cu da kazem neprijatnost sa nasom pasoskom kontrolom na aerodromu po povratku u Srbiju. Neko ce da kaze nije to nista to je normalno ali za mene jeste neprijatnost.

Dakle prvo lik koji radi na pasoskoj kontroli te doceka pogledom ubice i samo sto ne kaze svi ste vi kriminalci ali pustam vas onako eto. Dakle to je neverovatno da te u jednoj Nemackoj na pasoskoj kontroli docekaju sa osmehom i ne prave ti nikakav problem, a da te po povratku docekaju tako da ti se smuci zivot. Pri povratku u svoju sopstvenu drzavu!

Dakle dva puta se desilo sledece: red, carink pogledom ubice pogleda svakog, pogleda pasos, ocita pasos lupi pecat i to je to. 

Dolazim ja na red: pogleda me, pa pogleda pasos, pa pogleda u mene, pa opet gleda pasos, pa gleda u mene 5 sekundi sa takvim pogledom da ti se digne kosa na glavi. Pa onda lista pasos, pa opet gleda u mene. Pa ocitava pasos i dalje gleda u mene kao da je video djavola ili ne znam koga. Pa opet lista pasos i onda mi da pasos u fazonu ajde neka te. Poslednji put sam nakon tih dramskih pauza sa pogledom ubice pitao u cemu je problem, sta nije uredu? On je cutao i pruzio mi pasos.

Nikada u zivotu nisam imao ni saobracajni prekrsaj, a kamo li neki drugi problem sa zakonom. Iskreno zgranut sam takvim tretmanom. Ne delujem ni malo opasno, nafurano ili sta vec. Nisam celav, tetoviran, nabildovan sa 3 kila zlata na sebi ili sta vec. Ili je mozda obrnuta taktika, da su sumnjivi oni koji nose naocare i deluju bezopasno?! Bukvalno mi je doslo da kazem, evo ranac, pretresite me, mislim radite sta hocete ne kapiram zaista o cemu se radi? A tim pre sto mi niko nije rekao da postoji bilo kakav problem. 

stvarno strasno, umesto da razveze osmeh od uva do uva, pozeli dobroslicu, ponudi slatko, kafu, on te gleda popreko 5 sekundi, boze me sacuvaj

Ne trazim ni slatko ni kafu, ne trazim cak ni osmeh. Trazim da me ne gleda kao kriminalca, dilera, ubicu, trgovca organima ili sta vec jer to nisam. Nisam nikada prosao kroz crveno svetlo na semaforu, a kamo li nesto vise od toga. I neka mi kaze u cemu je problem ako postoji neki problem. A ne da isprobava na meni svoje tehnike zastrasivanja mrkim pogledom koje je naucio na nekom tromesecnom kursu.

Ako Nemac moze da bude pristojan dok ti lupi pecat ne vidim zasto to Srbin ne moze.

Gledaj i ti njega mrko, pa ko duze izdrzi :biggrin: Ne vredi se nervirati zbog toga, to je tako kako je. Gledaj svoja posla, a te iskompleksirane likove, koji su umislili da su nesto bitni, pusti neka uzivaju u svom malom svetu.

Izgleda da te tehnike naucene na tromesecnom kursu daju zeljene rezultate...:biggrin:

Druze, previse to licno shvatas. Ne ispravljaj krive Drine, strpi se minut-dva-tri, istrpi par pogleda i iskuliraj. Zbog toga (i zbog redova) kad god je moguce idem na onaj e-passport gate, mada on cesce ne radi nego sto radi. A fascinantno mi je sto cak i kad radi, retko ko ga koristi.

Izgleda da nije upoznao EU granicnu policiju (Hrvate, Skandinavce, Belgijance...). Njegov i nije posao da ti se smeska vec da proceni da l si lopov, terorista itd.

Na tom gejtu cesto stoji pandur da pomogne, izgleda da budale ne znaju da citaju pravila pa cesto se zadrzavaju ljudi. A dosta njih nije ni culo za to, iako

je dobra stvar.

On 1/4/2017 at 9:40 AM, Aleksandar Ilic said:

...Dakle prvo lik koji radi na pasoskoj kontroli te doceka pogledom ubice i samo sto ne kaze svi ste vi kriminalci ali pustam vas onako eto.

...

Dakle dva puta se desilo sledece: red, carink pogledom ubice pogleda svakog, pogleda pasos, ocita pasos lupi pecat i to je to. 

Tripujes se brate.Manje droge i tvojih tripova u glavi i bice sve OK.

Tu ste i ti i on da obavite svoj deo posla.Ti da predas pasos,on da ga pregleda...i sta tebe ima da briga sto je on takav (kao osoba)?

Sta on tebi znaci u zivotu,pa da se ti cimas oko toga?Nista.I sta onda da vodis brigu o njemu,kakve je on naravi i kakav pogled ima,kad ti vec on nista ne znaci?Bezveze,a?Nepotrebni tripovi?

Ako i daje ne mozes da izbacis osobu iz gleave koju ces videti na pasoskoj kontroli na 30 sekundi,uzmi bensedin-dva i mozda ce ti biti lakse.Oni deluju kao anksiolotici

• 4 weeks later...
On 1/9/2017 at 5:00 AM, Laza GNR said:

Tripujes se brate.Manje droge i tvojih tripova u glavi i bice sve OK.

Tu ste i ti i on da obavite svoj deo posla.Ti da predas pasos,on da ga pregleda...i sta tebe ima da briga sto je on takav (kao osoba)?

Sta on tebi znaci u zivotu,pa da se ti cimas oko toga?Nista.I sta onda da vodis brigu o njemu,kakve je on naravi i kakav pogled ima,kad ti vec on nista ne znaci?Bezveze,a?Nepotrebni tripovi?

Ako i daje ne mozes da izbacis osobu iz gleave koju ces videti na pasoskoj kontroli na 30 sekundi,uzmi bensedin-dva i mozda ce ti biti lakse.Oni deluju kao anksiolotici

Nema potrebe za vredjanjem. Nikakvi bensedini mi nisu potrebni niti je situacija tako dramaticna. Samo kazem da je vrlo neprijatna. Tim pre sto je svakog pre mene zadrzao 10ak sekundi, a u mene je zurio skoro ceo minut, sa pogledom kao da sam mu pobio pola familije. Ipak mislim da to nije normalno....... znaci sekunde su nedostajale da ja sam pitam u cemu je problem jer ono nije pogled da covek proceni da li sam lopov ili terorista ono je bilo bas kao sto sam napisao, kao da sam mu ubio nekog, pa sada ce on mene da ubije. Lepo kazes on radi svoj posao, nemam ja nista sa time ali jeste bilo jako jako neprijatno.

Vise mi lici na udvaranje. Svideo si se  liku, osetio neku privlacnost prema tebi a nije znao kako da saopsti a ti se istripovao. Difinitivno ljubav na prvi pogled, ocekivao je neku reakciju od tebe ali nisi razumeo.