Jump to content

Featured Replies

A ne znam.

Ja kakav sam namćor, kad sam kod nove kuće smeta mi milion stvari, onda kad se vratim staroj kući isto mi smeta milion stvari :D

U isto vreme kad sam tamo kukam za ovde, kad sam ovde kukam za tamo.

::crazy:

Moj utisak nakon tri godine pedaliranja po Aziji bio je jako pozitivan. Prvi je bio da su u Srbiji ljdui generalno mnogo ljubazniji nego što ih ja pamtim (i ne samo prema meni, čime se isključuje ono da sam se ja toliko promenila pa da to izazivam). Drugi utisak je da su i BGD i NS i NIš veoma atraktivni za strance, tj. opažala sam šta to strancima može da se dopadne. Tek kasnije, nakon nekoliko nedelja, došlo je na red i opažanje onoga šta se strancima verovatno ne može dopasti (previše bučni ljudi, ljudi koji se retko smeju, smeće na ulicama, loši putevi, siromašna sela, besposleni muškarci koji sede po ceo dan ispred prodavnica i piju pivo, i sl). 

Slažem se da način putovanja umnogome određuje utisak koji ćemo steći o nekoj zemlji. Imala sam, recimo, priliku da u Kini spavam po kućama u zabiti ili da kampujem u selima gde su kuće zemljane i nemaju ni prozore, da budem u super-fensi delu Šangaja i posećujem najskuplje spa centre, kao i da gostujem kod kauč-surfera -- i svaki put bih pomislila (a i pisala sam o tome) kako su to potpuno različita lica Kine koja sam videla.

Sto ne mozes? Ispred dragstora gde sam ja pio, bilo je zena i to dosta, a  pijem ispred radnje vec 16 godina. Od Embarga, preko Nese na Bulevaru, Boba, Mamuta, Studenjaka, raznih parkova, porte.... U Novom Sadu zene (one prave) vole dragstore i klupice, gde vlada mir, sklad i rodna ravnopravnost.

pijem ispred radnje vec 16 godina. Od Embarga, preko Nese na Bulevaru, Boba, Mamuta, Studenjaka, raznih parkova, porte...

Lepo ja kažem, svaki čovek treba da ima dva CV-ja: poslovni i kafanski. Prvi da sadrži reference za traženje posla, a drugi - materijal za kafanske priče. 

Sto ne mozes? Ispred dragstora gde sam ja pio, bilo je zena i to dosta, a  pijem ispred radnje vec 16 godina. Od Embarga, preko Nese na Bulevaru, Boba, Mamuta, Studenjaka, raznih parkova, porte.... U Novom Sadu zene (one prave) vole dragstore i klupice, gde vlada mir, sklad i rodna ravnopravnost.

Edited by Snezana011

Nije off-topic, koliko sam shvatio tvoj obrnuti kulturni šok se ogleda u tome da misliš da je nemoguće da devojka na Balkanu priđe momcima koji piju ispred radnje, a da ne bude pogrešno shvaćena.

Nijedna od ovih prodavnica nije u kraju, sve se nalaze na veoma prometnim mestima i ispred njih piju uglavnom mladi ljudi. Neki dolaze svaki dan, neki svaki vikend pred izlazak, neki jednom mesečno kad je neka svirka itd. Eto, npr ispred Embarga koji je nekako najviše hard kor i najmračniji od svih pomenitih radnji su nam nekoliko puta prilazile nepoznate devojke i pile pivo sa nama, nisu bile pogrešno shvaćene. Nije trebao niko da ih prati, dovodi ili upoznaje sa nama. Sa nekima od njih sam ostao prijatelj i dan danas. Isto važi za Nešu i Bob, dok je kod Mamuta i Studenjaka stvarno bilo mnogo devojaka, možda više nego momaka.

Naravno tu je i radnja u kraju ispred koje sam pio, što je izlišno pominjati. Devojke koje sam tu sretao su iz mog kraja, isto kao i momci.

• 1 month later...

Nakon povratka iz JI Azije ostala sam gotovo sokirana zbog vulgarnosti, agresivnosti i nezainteresovanosti ljudi u GSP-u! Kao i namrgodjenim licima na ulici, neljubaznosti prodavaca i opstim sivilom u zemlji. Mada smatram da uzrok svemu tome lezi u socijalno-ekonomskom kontekstu danasnje Srbije. A ja sam valjda svoju domovinu idealizovala tokom boravka u inostranstvu. Ipak, nije sve tako apokalipticno - naucila sam vise da cenim neke uobičajene stvari kod nas kao sto su pojaća voda sa česme, tuš i čist mirisljav veš (bez mirisa vlage) i sl. :)