Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne znam koliko je praksa da obični članovi otvaraju teme u ovom delu, ali ja baš želim da prokomentarišem ovaj tekst. 

https://www.klubputnika.org/zbirka/putopisi/14-putopisi/3856-posljednji-bastion-proslosti

Pre svega odličan putopis. Stvara veliku želju da se jednog dana obavezno poseti Kuba. Sa više strana sam čuo o tome kako se tamo živi, jedna od zadnjih stvari koje su ljudi onako kroz žaljenje izgovarali, je kako tamo nema ni mejla, a kamoli fejsa i ostalih modernih čudesa. Iako mi je sve to apsolutna svakodnevnica, i maltene se podrazumeva, uopšte ne mislim da je to neka naša prednost u odnosu na Kubance. Iako je sreća potpuno subjektivna stvar, ako su oni srećni tako kako žive, meni je to apsolutno normalno. Mislim da je nerealno promeniti svoj način života i sad odjednom živeti bez svega toga, mislim moguće, ali teško mogu sebe da zamislim tako. Suma sumarum, voleo bih da sam rođen u neko vreme kada se stvari ne bi merile tako, ili u vreme kada su nas sve srećnim činile stvari koje njih i dalje čine srećnim..

Још увек нема опције као што је била пре, да можеш да коментаришеш на форуму чланак са сајта, осим ако неко не отвори тему :)

Jeste, to smo skinuli kada smo radili novi sajt, a ne sećam se zašto, valjda da se ne bi pretrpao forum jer smo bili rešili da redovno objavljujemo nove članke? Čivitli, je l' se sećaš, zašto nismo vratili Haralampija? Ne znam, možda bi trebalo da ga vratimo.

• 1 month later...

Prvi put u zivotu sam ove godine bio na Kubi. Mislim da je to zemlja koja se ili neizmerno voli ili se jednostavno ne razume, ali ne ostavlja ravnodusnim. Bar mene nije.

Clanak je odlican I podsetio me je koliko sam srecan sto sam bio tamo. Posebni su, bar u mojim ocima, I zao mi je sto ce po svemu sudeci poceti da se menjaju. Svim srcem se nadam da nikad nece postati americka kolonija.

Obamina odluka o odmrzavanju odnosa, kao i neizbežna smrt El Presidentea, znaci su da će se stvari tamo uskoro menjati.

Neke nabolje a neke nagore. Verovatno ćemo u dogledno vreme tamo videti i sve čari globalizacije, korak po korak.

Sad je izvesno dobro vreme da se poseti Kuba, i da se oseti ono staro vreme dok još traje.

• 3 weeks later...

Pozdrav društvo,

U martu bi trebalo da skoknem do Kube na jedno 7-8 noći. Prvobitni plan je 5 u Varaderu i onda još 2-3 dana u Havani.

Šta bi moglo da se ubaci zanimljivo da se vidi a da je blizu pomenutim mestima?

Hvala unapred.