Jump to content

Featured Replies

Posted

http://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/countries/07-serbia?affil=EML_EDITORIALNEWS_93

Lonely Planet

These 10 countries are the most fabulously reinvented, lusted-after destinations for 2015… and you can get there before the crowds. Whether you want jungles or deserts, old-world glamour or high-tech hubs, our expert picks are sure to delight.

Mother Serbia под бројем седам... значи ове године очекивати све оне путнике "којима је доста места која су превише туристичка" :D

• 3 weeks later...

a vidiš meni je krasno što turizam hrani kune u hrvatsku kasicu prasicu ali mi je nije drago što turistička industrija uništava mnoga lijepa mjesta i mnoge dobre ljude. sve se vrti oko para nema tu više ni gostoprimstva ni pravoga druženja lokalaca i gostiju. možda je zato nekuda i okej što srbija nije toliko turistička kano smo mi. nemoj me shvatit pogrešno želim i ja parice i sve i da cijela regija bude ekonomski razvijenija i blabla al bih volio da se sve to radi malo s više osjećaja.

• Author

Шта ћеш, не може и јаре и паре, ко неће мастуризам нек иде у Ивањицу у сеоски туризам... све док има избора, није страшно :)

А ако баш хоћеш да се дружиш са локалцима, јепга, што да се дружиш кад их је новац искварио :)

Ova fotka sa snežnim smetovima ne da mi nije nešto nego bi me samo ubedila da tamo ne idem.

Još će pomisliti ljudi da je stalno tako.

Šta biste vi stavili za fotku Srbije?

• Author

Онај спот са храном :)

И рељефе без снега, врбаке и повртњаке, шљивике и ливаде, Дунаве и тврђаве, а онда и мало најтлајфа за омладину.... 

• 2 months later...

a vidiš meni je krasno što turizam hrani kune u hrvatsku kasicu prasicu ali mi je nije drago što turistička industrija uništava mnoga lijepa mjesta i mnoge dobre ljude. sve se vrti oko para nema tu više ni gostoprimstva ni pravoga druženja lokalaca i gostiju. možda je zato nekuda i okej što srbija nije toliko turistička kano smo mi. nemoj me shvatit pogrešno želim i ja parice i sve i da cijela regija bude ekonomski razvijenija i blabla al bih volio da se sve to radi malo s više osjećaja.

to sto ti zelis je jedan relativno noviji trend u turizmu i ekonomiji uopce, a kojem se mnoge drzave sve vise okrecu, zove se sustainable tourism developmet. nesto tipa da se i razvije turizam, i da se sacuva bastina...