Jump to content

Featured Replies

Posted

Do sad nisam pisao ali sam zaista mnogo citao na ovom forumu.

Zaista imam mnogo hvale za ucesnike.

Dosta sam proputovao nasu zemlju i u narednom periodu gledacu da prenesem svoja iskustva.

Sad bih vas najljubaznije zamolio za pomoc.

Evo u cemu se sastoji moj problem,

imam zelju da kupim jedan proizvod u gradu Pervouralsk i da ga nekako dopremim u srbiju.

Para se nema i to ce se ,ako bog da, realizovati uz maksimalno natezanje-kredit,pozajmice,itd.

Rusi se nisu bas pokazali kao posebno agilni u komunikaciji mailovima...

Za sada nisam uspeo da saznam skoro nikakve nacine za transport tog artikla ka ovamo,izuzev jedne, za mene, nepodnosljivo skupe ponude za kamionski prevoz.

Citajuci vase postove na ovom forumu pomislio sam da odem tamo na sto jeftiniji nacin i pokusam da uzivo dogovorim zeleznicki transport iz obliznjeg ekaterinburga do nekog mesta blizeg srbiji (minsk npr.)

Priznajem da sam dosta razmisljao da odem na taj put sa pozajmljenim kombiem,sacekam izradnju i sam sebi to dovezem,ali zaista nemam finansijske uslove da preuzmem takav rizik sa tudjim vozilom.

Priznajem da sam gledao i varijantu vozom do Socia.pa trajektom do Varne u Bugarskoj,a odatle licno kombiem,ali nemam ni predstavu koliko li je to papiroloski komplikovano ili skupo.

Sve u svemu trenutno neznam kako bih to dopremio,ali bi mi licno raspitivanje valjda dosta pomoglo..

ZNACI,

za pocetak otici na najjeftiniji nacin do Pervouralska i nazad.

Ono sto sam ovde od vas naucio je da treba koristiti lokalne vozove maticnih drzava a samo granice prelaziti medjunarodnim vozovima ili na neki drugi nacin.

Shvatam da treba doci do Moskve a onda tamo dalje i nema gde da se pogresi,povratna karta Moskva-Ekaterinburg  i to je to.

Znam da je bilo mnogo postova o putu do Moskve ali nemojte mi zameriti sto ipak trazim savet na tom polju jer je ipak 90% tih postova poprilicno staro.

Ako dobro shvatam ja bih mogao kupiti povratnu kartu do Budimpeste za 26 eur,tamo bih morao presedati i izgleda da bih mogao kupiti povratnu kartu Budimpesta-Varsava za oko 50eur i onda ponovo presedati i kupiti povratnu kartu Varsava-Moskva  TU CENU NE ZNAM.

Da li je ovo ispravno isplaniran put?

Da li su cene koje sam ja naveo tacne?

Kolika li je cena povratne karte Varsava-Moskva?

Kolika li je cena povratne karte Moskva-Ekaterinburg?

Mislite li da necu imati problem da se prevezem nekim busom od Ekaterinburga do Pervouralska?

Nisu mi potrebni nikakvi papiri za ovakav put (nema zadrzavanja) ?

Gde se informisati za redove voznji vozova koje cu koristiti?

Da li mi se moze desiti da mi u nekoj od usputnih zemalja prave problem za hranu koju bih nosio sa sobom?

Da li neko ima neka iskustva oko prevoza robe teretnim vagonima Rusije?

Unapred se zahvaljujem za pomoc 

Било је више пута речи о путовању у Русију, мало претражи форум, али како и ја планирам пут у Русију могу ти написати мој план. До Будимпеште вероватно аутом ( а може и возом цена повратне је 26Е ), из Будимпеште Визером за Москву . Цене врло варирају и зависе од периода када купујеш, акција... ја сам се руководио ценом и као члан клуба успео да купим по 42Е повратну. Како ја путујем даље за Санкт Петерсбург гледам на сајту руских железница http://pass.rzd.ru или јефтиним авионом компаније Трансаеро.

Лет Буд-Москва много штеди на времену а у мом случају и на буџету, погледај и ти. Не знам колико си везан са терминима за пут? Видим да из Москве за Первоуралск имаш сваки дан два поласка и да пут траје више од 24 сата, ако ћеш авионом (који није много скупљи) мораш за Екатеринбург а она даље.

• 2 months later...

Ne znam da li je jos uvek aktuelno... na sajte rzd.ru imas vozove Moskva-Pervouralsk i cene, najjeftinija povratna karta je oko 50 EUR koliko vidim (put traje 29 h). Avion Moskva-Ekaterinburg je naravno skuplji (180 EUR ako me dobro secam), plus transfer do/od aerodroma i autobus/elektricka do Pervouralska.