Jump to content

Featured Replies

Vidim da za srpske pasoše stoji samo “boravak do 90 dana”, dok za CG i EU pasoše stoji “90 dana u prethodnih 180 dana”. Je l’ ovo znači da ja sa srpskim pasošem mogu da izađem iz UAE 90. dana i uđem ponovo i time “resetujem” trajanje boravka ili su naši službenici samo aljkavo napisali na sajtu?

1 hour ago, ppetrovic said:

Vidim da za srpske pasoše stoji samo “boravak do 90 dana”, dok za CG i EU pasoše stoji “90 dana u prethodnih 180 dana”. Je l’ ovo znači da ja sa srpskim pasošem mogu da izađem iz UAE 90. dana i uđem ponovo i time “resetujem” trajanje boravka ili su naši službenici samo aljkavo napisali na sajtu?

petrovicu pazi sta radis heheh...nije ti to kina, vijetnam, eu, tajland, usa...gde moze da se sljaka na crno, ulazi izlazi, pa najvise sto moze da ti se desi je placanje kazne...ovo ti je arabija, tu nema zajebancije ;) ...100 udaraca bicem po ledjima pa se ladi posle 

Hvala na brizi, ali nemam ni blizu takve namere jer imam svoju IT firmu i sasvim pristojno živim i ovde, a pitam iz razloga što pola moje generacije nije imalo tu sreću da rade isto što i ja i većina njih je upravo u UAE, pa bi mi značila informacija o visa run varijantama jer mi ideja da preguram sledeću zimu odande kod nekog od njih uz podelu troškova zvuči prilično primamljivo, iskren da budem.

Posao mi nije vezan za lokaciju tako da ga mogu raditi odakle god poželim i definitivno nemam ni najmanju potrebu da radim na crno, naročito ne u arapskim zemljama sa “domaćinskim” zakonima.

1 hour ago, ppetrovic said:

Hvala na brizi, ali nemam ni blizu takve namere jer imam svoju IT firmu i sasvim pristojno živim i ovde, a pitam iz razloga što pola moje generacije nije imalo tu sreću da rade isto što i ja i većina njih je upravo u UAE, pa bi mi značila informacija o visa run varijantama jer mi ideja da preguram sledeću zimu odande kod nekog od njih uz podelu troškova zvuči prilično primamljivo, iskren da budem.

Posao mi nije vezan za lokaciju tako da ga mogu raditi odakle god poželim i definitivno nemam ni najmanju potrebu da radim na crno, naročito ne u arapskim zemljama sa “domaćinskim” zakonima.

ja bih ti onda petrovicu, dao jedan topao savet da, ukoliko ti posao nije vezan za lokaciju, ne preguravas zimu tamo, jer se nema sta ni videti ni doziveti, sem sljaka sljaka..i posle kuca kuca :), nego lepo u jugoistocnu aziju, a plus ces potrositi i manje para iako sve sam placas, negoli sa podelom troskova u emiratima....

jedino ako bas hoces da provedes zimu sa drustvom, onda ok...ali ovako, da mogu da biram, nikako ne bih izabrao emirate...samo jak marketing imaju, i nista pored toga

a sto se tice info za vizu, to se verovatno nece saznati jos neko vreme, dok se svi uslovi ne iskristalisu....a za to obicno treba da prodje nekoliko meseci, dok ljudi ne ispitaju...

Edited by bam-bam

Da, ideja je da provedem zimu sa ortacima jer se inače viđamo jako retko. Što se tiče znamenitosti, to je opet sve individualno, a budući da neću moći da pauziram od posla duže od 10 - 15 dana, ne znači mi puno što kojekude u Aziji ima svašta lepo da se vidi jer svakako ne bih imao vremena da obiđem sve to, tako da su mi UAE sa društvom najoptimalnija varijanta.

U svakom slučaju, ako neko dozna nešto više na temu dužine boravka i visa run varijanti, neka napiše, siguran sam da bi i drugima značila informacija.

Edited by ppetrovic

• 3 years later...

Kupila vizu za Dubai preko emirates viza online 165$i sada mi traže da platim 877 dirhama za zdravstveno osiguranje i da će mi tek poslati Online vizu. Nisu rekli da ću morati platiti I osiguranje, ne znam sta da radim jer mi nisu poslali vizu dok NE platim osiguranje Molim vas vase mišljenje i iskustvo. Karta već kupljena ali nemam vizu ?

45 minutes ago, Meli said:

Kupila vizu za Dubai preko emirates viza online 165$i sada mi traže da platim 877 dirhama za zdravstveno osiguranje i da će mi tek poslati Online vizu. Nisu rekli da ću morati platiti I osiguranje, ne znam sta da radim jer mi nisu poslali vizu dok NE platim osiguranje Molim vas vase mišljenje i iskustvo. Karta već kupljena ali nemam vizu ?

a cije drzavljanstvo imas? srpskim drzavljanima ne treba viza za UAE

A ako ti traze i osiguranje, onda moras da platis, ne znam sta tu ima da se pita...to je oficijelni drzavni sajt