Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, pre svega da pohvalim sajt, drago mi je da postoje ovakve stvari i pametan nacin da se iskoristi internet!! :D

Zeleo bih sledece godine tj 2015 da putujem na poznati festival kazantip na krimu, e sad s obzirom na desavanja u Ukrajini ne bih bas da putujem preko same zemlje, a avion bih izbegao zbog cene, pa me zanima ako mozete da mni kazete jeftin nacin da stignem do tamo, vozovi i autobusi i da li postoje neki ferry boats iz odese ili vec nekog drugog grada na samom moru i naravno sve u vezi samog putovanja na krim. veliko hvala unapred

• 2 weeks later...

Po zakonu o okupiranim teritorijama Ukrajine ne možeš iz Ukrajine ući na Krim ako nemaš ukrajinski pasoš. Dakle, jedino preko Rusije se može na Krim, bilo to avionom, vozom (sa presedanjem između porta Krim i Kavkaz), autobusom ili lađom iz Anape.

• 1 month later...
  • 4 months later...

jel neko bio nedavno na Krimu? ja bi sad išla avionom iz Moskve,al me zanima situacija po pitanju sigurnosti i je li normalan život "back". ne bi baš da mi pred nosom hodaju likovi s automatima.

jel neko bio nedavno na Krimu? ja bi sad išla avionom iz Moskve,al me zanima situacija po pitanju sigurnosti i je li normalan život "back". ne bi baš da mi pred nosom hodaju likovi s automatima.

Ja sam pre dva meseca ugostio devojku preko "BeWelcome" koja dalazi iz tih krajeva. Ona je ruskinja, moskovljanka ali brat joj živi u Sevastopolju. 

Njeno iskustvo je da je tamo ne postoji bezbedonosni problem. Ona, a i njen brat kažu da je bezbednost mnogo bolja nego što je bila ranije. (Njen brat je odlučio da proda stan u Moskvi i kupi kuću na Krimu)

Na aerodromu vise nema korumpiranih carinika i nezainteresovanog osoblja. Rusi su preko noći doveli radnike iz cele Rusije koji su preuzeli aerodrom. Što su verovatno učinili sa većim delom institucija.

Usluga je mnogo bolja, i kako kažu ove sezone svoje turiste preusmeravaju sa inostranih destinacija na Krim. A sa Krimskim Tatarima Rusija se dogovorila da ne prave probleme.

E sad, ovo nisu informacije iz prve ruke, nekako su više iz druge. Nadam se da će ti bar malo pomoći.

Ok,hvala na info.iz druge ruke 

E sad, ovo nisu informacije iz prve ruke, nekako su više iz druge. Nadam se da će ti bar malo pomoći.

Mmm..super! baš idem u Sevastopolj,a poslužiće i te iz druge ruke.nekako mi je sad najveća dilema prevoz iz Sevastopolja dalje, do Jalte je ok. Ali dalje idem u Krasnodar,pa me zanima jel to bolje trajektom do Anape ili.. ?!?

On-Lajn za tebe sam dosao i do informacija iz prve ruke.

Avion Simferopol-Krasnodar leti jednom dnevno, karta kosta oko 4.300 rubalja. A od Sevastopolja do Simferopolja treba oko 2 sata autobusom. A verovatno i od Jalte treba isto toliko.

Mozes proveriti i blablacar.ru, po nekad i tu bude ponuda od Krasnodara, troskovi bi bili oko 3.000 rubalja.

A sto se tice autobusa tu sam dobio jasan odgovor: "Дуго, топло, лоше". ;)

Ali ako bas volis voznju autobusom mozda ti ovo pomogne: http://www.avtovokzaly.ru/avtobus/sevastopol-krasnodar

Edited by Geng

Крим је безбедан колико и Владивосток, ако не и више. Рат је у Донбасу, где је тренутно крхко примирје.