Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...

Evo sunjam se po tranzitu (bez troska za vizu) i trazim lepo mesto za spavanje...lepo je, cisto je, ali se omatorilo...

Internet, ocigledno radi  :roll:

Putovao sam u aprilu ove godine i kao vlasnik BiH biometrijskog pasosa bio sam duzan da izvadim vizu unaprijed u ambasadi. Vidio sam na aerodromu da prodaju vize bez problema EU gradjanima. Nisam siguran sta se desava sa ovim "balkanskim" pasosima...mozda daju vize cak i van procedure jer formalno smo duzni izvaditi vizu ukoliko dolazimo van organizovane turisticke grupe koja moze na aerodromu uzeti zajednicku grupnu vizu.

• 3 weeks later...

Ajde sad mala pomoc, potrebna info sto pre.

Planiram da predjem u Egipat do manastira Sv.Katarine iz Eilata. E sad, sta bi sa egipatskim vizama, moze li na granici da se kupi za 10 eur kao sto je  valjda moglo ranije, ili oni imaju konzulat u Eilatu ili sta vec? Ajde please neki savet. Hvallllaaaaaaaaa.

PS Ili ako ima neka dobra dusa da cimne egipatsku ambasadu i pita kako stoje stvari sa tim. Mada ne znam ni koliko bi to bilo tacno s obzirom da su (po prici onih koji su bili tamo) teski kreteni u toj ambasadi.

Ajde sad mala pomoc, potrebna info sto pre.

Planiram da predjem u Egipat do manastira Sv.Katarine iz Eilata. E sad, sta bi sa egipatskim vizama, moze li na granici da se kupi za 10 eur kao sto je  valjda moglo ranije, ili oni imaju konzulat u Eilatu ili sta vec? Ajde please neki savet. Hvallllaaaaaaaaa.

PS Ili ako ima neka dobra dusa da cimne egipatsku ambasadu i pita kako stoje stvari sa tim. Mada ne znam ni koliko bi to bilo tacno s obzirom da su (po prici onih koji su bili tamo) teski kreteni u toj ambasadi.

pa znas sta, ja sam pre par godina hteo iz akabe da odem, preko elata, do egipta..i nije se moglo bez vize..znaci, ne daju je odma na grani, nego mora da se aplicira u konzulatu...a posto nisam ispitivao kako se to radi iz izraela, vec jordana, onda ti ne mogu puno pomoci oko adresa...al sto se tice viza tako je bilo..izgleda da za ulazak kopnom mora uvek da se unapred izvadi viza.....

Jbg ako je tako... Videcu kad odem u Eilat da li uopste imaju neki konzulat pa da pitam. A sta mislis, da li su dovoljno glupi na granici da im tipa kazem kako nama nije potrebna viza pa da me puste?  ;D

Videcu kad odem u Eilat da li uopste imaju neki konzulat pa da pitam.

Kontaktiraj ih unapred:

Egypt Consulate General , Israel

68 Afrouni st.

Eilat

Israel

Phone:

+972-6376882

Fax:

+972-6371026

Sad videh da imaju konzulat. Mada, pade mi na pamet jos jedna stvar. Ja imam avio/povratnu kartu, u ciju cenu je uracunata izlazna taksa od 20 eur. Tako je barem bilo ranije. E sad, da li se jos placa ta izlazna taksa iz Izraela i koliko je, to je pa novo pitanje. Brate mili, neverovatno komplikovan svet ovde, znaci stvarno da covek ne pozeli da im dodje ikad zbog glupih procedura.

• 4 years later...

Poštovani,

Ima li neko informacija o načinu pribavljanja viza turističkih viza za Egipat za državljane BiH?

Postoji li mogućnost kupovine vize na aerodromu u Egiptu ili se mora ići u ambasadu u Sarajevu?

Koja je procedura u ambasadi? 

Pozdrav

Ne mogu pomoci za BiH pasos, ali ja sam sa srpskim uzeo na aerodromu u aprilu - kosta 25 US dolara.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

• 5 months later...

Koliko vidim, samo BIH nema na listi, sve ostale ex-YU drzave mogu.