Jump to content

Featured Replies

Pa eto, užasava me dilentatizam u svakom obliku, "eksperti" koji su svuda oko nas.

Ne samo da me užasava nego je i opasan.

Hajd što pišu i objavljuju knjige, ali će te knjige neko posle i čitati i formirati svoja mišljenja na osnovu njih. itd itd.

Шта је Александријско страшило? Та имена је јако кул знати за расправу!

Шта је Александријско страшило? Та имена је јако кул знати за расправу!

Relja, nemoj da mi kradeš demagoške fore!  smartass Nisam čuo da je strašilo baš aleksandrijsko, ali stvarno je strašilo ili the straw man argument.

Što se Adolfa tiče, on obično pre ili kasnije iskoči u raspravi, mada ne ovako brzo. Ja ga znam kao reductio ad Hitlerum.

Izvin'te zbog offtopica.

Relja, nemoj da mi kradeš demagoške fore!  smartass Nisam čuo da je strašilo baš aleksandrijsko, ali stvarno je strašilo ili the straw man argument.

Što se Adolfa tiče, on obično pre ili kasnije iskoči u raspravi, mada ne ovako brzo. Ja ga znam kao reductio ad Hitlerum.

Izvin'te zbog offtopica.

Edited by walrus

Nisam ni rekao da je to straw man, nego sam odgovorio na Reljino pitanje: "Šta je Aleksandrijsko strašilo?" - pitanje koje sam prigodno i citirao kako bi se znalo na šta se moja rečenica odnosi.

Nisam rekao ni da je to reductio ad Hitlerum, nego sam rekao pod kojim imenom je meni poznata logička greška "svođenja na Hitlera". Da li je ili ne ta greška ovaj put napravljena, na to se nisam osvrtao, da ne bih dalje skretao diskusiju.

Sve je ovo pažljiv čitalac mog posta, uveren sam, i sam razumeo  flowers::

Ako nije problem, hajde da se vratimo na temu.

E taj Hitler - stvarno je zloća teška.

Svaki put kada se on umeša u diskusiju  - odma'h je saseče...stelja.....

Je'l može nazad na temu  bez Hitlera & STRAŠILA  /& ostalih logičkih zvečki/ ? 

Za sve vas putnike imam samo jednu malu molbu: otaresite se mobilnih telefona & tablet /lap top mašine, bacite LP gajdove u đubre  - pa putujte...Probajte... Izađite u svet... 

(...)

Nekako, kao da pisac nije napravio rezliku između turiste i putnika...

U oba slučaja "troši" se ista "roba" ALI....

Edited by Snezana011

Ja se slazem sa Snezanom, zasto bi nekom predstavljao problem nacin na koji druga osoba putuje?  Takodje, sto se tice interneta, koristim ga kao jedan od izvora informacija i ne verujem slepo onome sto citam, i mislim da bez nekog osnovnog informisanja se ne moze ni steci koliko- toliko realna slika o nekom mestu. I da, slazem se sa onim tekstom gore, i smatram da bi se zaista upoznala neka kultura, potrebno je provesti neko odredjeno vreme ziveci u njoj, a putovanje, koliko god se mi trudili, nam daje prilicno povrsnu sliku o nekom prostoru.  flowers::

Naravno  -  nema rzlike između turiste i putnika:

oboje su portošači robe ali su u isto vreme i oni sami roba... 

• 3 weeks later...