Jump to content

Featured Replies

Posted

vidim postoji tema za srpske željeznice pa reko treba napraviti jednu i za hrvatske. :) nisu ni ove naše bog zna što ali ja osobno obožavam vlakove i kako bi mi samo bilo žao ak bi se nastavilo propadanje javnih željeznica.

Uglavnom stopiram, no prije 2 tjedna sam išla vlakom na relaciji Bg - Zg i zaključila da neću nikad više, s obzirom da je stop tako lagan i brz, a vlak tako spor i skup. :)

Edited by ajrmmm

Kao i većina javnih poduzeća u RH, HŽ je prepun uhljeba i kojekakvih menadžera i direktora koji u životu nisu vidjeli unutrašnjost vagona, a kamoli se vozili u jednom od njih.

Kao što to i inače biva u ovim našim državicama, lova koja bi trebala ići za rekonstrukciju pruga, novih vlakova itd. koristi se da se kupuju automobili direktorima, za razne bonuse, putovanja i slično. Ja se osobno volim voziti željeznicom no ja nikada nisam imao potrebu ići na posao svakodnevno s vlakom, a to je vrlo bitno. Osobno poznajem nekoliko ljudi koji su se preselili u Zagreb jer jednostavno nisu mogli ovisiti o vlaku kada taj vlak gotovo svakodnevno kasni i ljudima nije preostalo ništa drugo nego da se presele u Zagreb ili dođu ranijim vlakom 1 do 2 (možda i ranije) ili izgube posao zbog učestalog kašnjenja... Isto tako vlak je jako skup (gledajući odnos kvalitete usluge i cijene). Uglavnom, svakako preporučujem svima koji se žele vratiti kroz vrijeme, upoznati Micu Ubicu na blagajni, sjesti u stari, ekstremno hladni i/ili topli vagon, provesti vrijeme čavrljajući o životu u dobroj staroj državi s bakom koja prodaje kokice na placu, upoznati svako selo i zaselak jer vlak ide lagano pa imate vremena za to, no ukoliko niste za takvu vrstu avanture, možda nije loše izbjegavati i probati alternativni prijevoz :) 

• 3 weeks later...