Jump to content

Featured Replies

Posted

Hrvoje Ivančić je jedan od najpoznatijih hrvatskih putopisaca novije generacije. Po struci profesor istorije, po opredjeljenju pisac, novinar i prije svega - putnik. Povog ovog razgovora je njegovo prvo gostovanje u Beogradu, gdje dolazi da promoviše svoju novu knjigu Samsara - put na Istok. Pričali smo s njim o putovanjima, filmovima, knjigama, ljepotama ovog dunjaluka, ali i o mnogo čemu drugom.Hajde da počnemo s jednim pitanjem koji ti ljudi postavljaju prečesto, a to je "Koliko si zemalja do sada obišao?" Ali i pored toga "nominalnog" broja zemalja, koliko računaš da si ih zaista obišao, da si zadovoljan svojim prolaskom kroz tu zemlju i time šta si tamo naučio i saznao?Iskreno, prestao sam brojati oko broja pedeset. Taman mi je tad to prestalo biti važno. Prije dok ih nisam obišao pedeset govorio sam da sam ih proputovao pedeset, a sad kad sam ih proputovao više, držim se istog broja. Regije koje često obilazim su istočna Afrika i Bliski istok. Tu je dakako i Indija. Pored vlastite europske kulture...

Pročitajte Hrvoje Ivančić: Proglasio bih putovanje ustavnom kategorijom