Jump to content

Featured Replies

Nema potrebe za strahom. U Rusiji postoji auto-moto savez, kao i pomoć na putevima. Osiguranja pokrivaju nezgode u tom delu sveta.

Za Kinu ne znam,ali što se tiće Vijetnama i Kambodže, tu sam siguran da ne. Niti osiguranje a niti nikakva pomoć na putu.

Što se tiče Pataje, predlagati nekome da ide tamo je neumno. Kao kada bi strancu koji prvi put dolazi u Srbiju rekao da ide u Bujanovac.

Skupa, plaže ružne, upitan nočni provod i šoping....mož' misliti. A ostale aktivnosti koje su prisutne u opšte ne verujem da su u Borisovom duhu. Ići na more u Tajland  a ne ići na Andaman???? 

Ej, da nesto dodam

nemojte bre da prestravljujete ljude koji zee da putuju i zezaju se

svuda moze svasta da se desi

ja sam na primer isao kamionom od Altaja do Vijetnama kroz Kazahstan, pustinju Gobi i Kinu, i nista se nije desilo

doduse sa Vijetnamcima, ali sve je proslo kako valja

i u Kambodzi i u Vijetnamu postoji osiguranje, a ako se nesto desi na putu (kvar ili slicno)

moze da se pozove slep i nema problema

moj drugar je juce imao kvar u gradu, i slep mu je naplatio 3 dolara do majstora (na primer oko 3 km daleko)

ne znam koliko bi to bilio na putu, ali svakako se ne meri stotinama dolara, a na svakih 1 - 2 km ima neki kao mali servis za motobike, pa nema razloga da i auto ne srede ako nije bas neka katastrofa kvar

vrlo su snalazljivi u popravkama svega i svacega

sto se tice Pataje, jeste da je okupirana sa sex turistima, ali nije bas da nije zanimljivo

ako ste vec tu, nema razloga da ne odete da vidite

Andamanska ostrva jesu lepa ali ako vec pricas da je pataja skupa, Andaman nije uopste jeftiniji, naprotiv

tamo na Tajlandu niko nije lud, znaju oni na sta se turisti primaju, ima da platis i to debelo vise u odnosu na Pataju

zato samo napred i nemojte da mnogo obracate paznju na besmislene komentare, pa i ovde ljudi zive i voze automobile, nije ovo bas tolika vukojebina

pozdrav i srecno i pisite ako nesto treba u Kambodzi

e, da...

kaze bam-bam za skoljkice

hahaha, znam sta je to

nikad se nisam usudio da probam

a ovi lokalci to satiru, isisaju sadrzinu skoljkica i umacu u cili :(

izvade ih iz mora, stave na neki pleh na kolica i voze po suncu

meni uopste nije jasno sta je tu u pitanju, jer posle stajanja od par sati na plehu na 40 C ne mogu da shvatim da to neko jede i ostane ziv

Edited by camalus

• Author

Camalus, lijepo je da ljudi iznose svoje misljenje ovdje. Jer to i jeste svrha. Kao sto smo i pisali gore, nama trebaju ljudi koj8 ce nam predloziti nesto i prenijeti iskustvo sa tog parceta svijeta. Kao i svi koji nesto predloze,ja ili mi,procitamo sve. Tako cemo procitati i o Anadamanskim ostrvima. Indiju smo planirali posjetiti u prvobitnoj juznoj ruti. Nazalost, ne ptedlazu da zbog bezbjednosti idemo tim putem. Sama Indija je diskutabilna. Jako je lijepa i planirali smo,kazem,ali.... ovo sto nude agencije za Indiju,vjerujem da je ok,mada mi koji idemo sa autom u privatnoj reziji....Nije preporucljivo. Drugo, sta ste nas ljudi napali sa pljuvanjem te Pataje? Mi smo rekli da nam je to krajnji cilj u prijedlogu, a ne da cemo tamo definitivno provoditi vrijeme. Ako nam se ne svidi,prodjemo kroz nulju i idemo dalje. Tacnije mislili smo u Puket ali nam je bilo daleko nekako. A i vracali bismo se istim putem,pa nine zanimljivo. Evo nakon registrovanja u klub putnika i citanja drugih postova, vidjeli smo da ljudi predlazu i mnogo drugih mjesta koja su fantasticna za vidjeti. Tako da uvrstavamo u mapu puta i neka od njih. Ovdje smo i napisali,ponavljam,da biste nam priblizili sliku o svemu i da bismo uz bolju informisanost prosli kroz to sve sto bolje.

Edited by Duya
-svađa

neko ovdje spomenu u pricu o Tajlandu da bi trebalo mozda posjetiti Andamanska ostrva , U januaru kada smo mi bili bilo je moguce do njih stici samo iz intije u Port blair avionom ili ferijem  (sest dana putuje pa mislim da nije bas varijanta ) , do Nikobarskih ostrva je jos teze stici . Jeino mjesto gdje smo dobili ulazno izlazni pacet u pasosu bez obzira sto pripada Indiji .

Bilo bi lijelo da se moze stici i iz drugh mjesta jer Andamani su raj na zemlji

Camalus, lijepo je da ljudi iznose svoje misljenje ovdje. Jer to i jeste svrha Kao sto smo i pisali gore, nama trebaju ljudi koj8 ce nam predloziti nesto i prenijeti iskustvo sa tog parceta svijeta. Kao i svi koji ne

Jeste da sam novi na forumu ali živim u Tajlandu već dve godine.

Nema šanse da nađeš osiguravajuću kompaniju koja će ti osigurati vozilo za put u jugoistočnu Aziju ( za Kinu ne znam ) 

Što se tiče Andamanskih ostrva i nikobara to je u Indiji i ne razumem zašto se oni pominju ovde???

Na andamaskom moru su sledeća ostrva Phuket, Koh Hae, Koh Lanta, Koh Mook, Koh Ngai , Koh Radang, Koh Phi Phi ( prelepo ostrvo ) Koh Racha, Krabi, Sri Lanta...i još neka zaboravio sam ne znam sve. Istina je da su neka skupa, ali Krabi je naprimer jeftin...Onda imaš ostrva na zalivu ( Gulf) ona su jeftinija još više, samo je more očajno. Mada su cene na tom delu pale posle ubistva onog para iz Britanije.

Ja ne sumljam da ćeš ti doći do Kine sa autom..ali posle toga...pamet u glavu. Ako si stranac i izazoveš ne sreću...ti si kriv po difoltu. 

Uzmite prospekte i mape iz Ambasada država gde biste putovali. Najverovatnije imaju materijale sa turističkim informacijama i svemu potrebnom. Vijetnam sigurno ima jer jako ulaže u razvoj turizma.

Edited by Duya
-svađa

Ja bih želeo da se odbranim od napada Camalusa. Jeste da sam novi na forumu ali živim u Tajlandu već dve godine.

A on te laže i navodi na loše informacije.

Nema šanse da nađeš osiguravajuću kompaniju koja će ti osigurati vozilo za put u jugoistočnu Aziju ( za Kinu ne znam ) 

Što se tiče Andamanskih ostrva i nikobara to je u Indiji i ne razumem zašto se oni pominju ovde???

Na andamaskom moru su sledeća ostrva Phuket, Koh Hae, Koh Lanta, Koh Mook, Koh Ngai , Koh Radang, Koh Phi Phi ( prelepo ostrvo ) Koh Racha, Krabi, Sri Lanta...i još neka zaboravio sam ne znam sve. Istina je da su neka skupa, ali Krabi je naprimer jeftin...Onda imaš ostrva na zalivu ( Gulf) ona su jeftinija još više, samo je more očajno. Mada su cene na tom delu pale posle ubistva onog para iz Britanije.

Ja ne sumljam da ćeš ti doći do Kine sa autom..ali posle toga...pamet u glavu. Ako si stranac i izazoveš ne sreću...ti si kriv po difoltu. 

Uzmite prospekte i mape iz Ambasada država gde biste putovali. Najverovatnije imaju materijale sa turističkim informacijama i svemu potrebnom. Vijetnam sigurno ima jer jako ulaže u razvoj turizma.

pa najlepse si zaboravio, koh tarutao i nacionalni park istog imena..

Stefane mnogo si pristrasan u pisanju...da kazes da je more na istocnoj obali ocajno je stvarno idiotski, kad je 200 nas odavde bilo tamo i svi znamo da to nije istina....meni je npr. istocna obala lepsa od zapadne...ali ti pricas u crno-belom tonu...nisi izgleda mnogo naucio od svoje okoline, iako zivis tamo par godina :bag:

u sv. slucaju, posle ovog komentara ne bih se mnogo oslanjao na tvoje savete..

Zaliv je lep samo ako imaš manje para, jer je jeftiniji. Zalivska voda ne može da se poredi sa Andamaskim morem.

Ne morate meni da verujete ali u svakom boljem časopisu i bilo kom turističkom blogu možete da nađete strane i strane ispisane pohvale o Andamanskom primorju.

Nije loš ni Zaliv..da me neko ne razume pogrešno. Mada je njihova ciljna grupa više backpacker-i, full-moon party people, sex turisti....

Tajland nije najjeftinija destinacija u jugoistočnoj Aziji 

Lepo jeste ali ne svuda i na svakom mestu. Zamagljivanje očiju i laž je da neko hvali nešto što svi znaju da nije dobro.

Takođe kod Andamanskog mi se ne sviđa Phuket, mislim da ga treba zaobići.

Edited by Duya
-svađa

pa najlepse si zaboravio, koh tarutao i nacionalni park istog imena..

Stefane mnogo si pristrasan u pisanju...da kazes da je more na istocnoj obali ocajno je stvarno idiotski, kad je 200 nas odavde bilo tamo i svi znamo da to nije istina....meni je npr. istocna obala lepsa od zapadne...ali ti pricas u crno-belom tonu...nisi izgleda mnogo naucio od svoje okoline, iako zivis tamo par godina :bag:

u sv. slucaju, posle ovog komentara ne bih se mnogo oslanjao na tvoje savete..

Da to je istina...večina srba ide tamo preko agencije ili nekog aranžmana...Nažalost.

Verovatno ste bili preko tog paket aranžmana za 10 dana što se nudi za 1900 evra.

Ne znam šta da ti kažem, nego mislim da si bacio pare. Možda grešim. Debilno je proputovati pola sveta a otiči se kupati na nazovi "moru" tj zalivu. Lepota je subjektivna stvar. Mada bih voleo da vidim vašim očima pa da mi bude jasno šta je to tamo toliko lepo? :D 

Da to je istina...večina srba ide tamo preko agencije ili nekog aranžmana...Nažalost.

Verovatno ste bili preko tog paket aranžmana za 10 dana što se nudi za 1900 evra.

Ne znam šta da ti kažem, nego mislim da si bacio pare. Možda grešim. Debilno je proputovati pola sveta a otiči se kupati na nazovi "moru" tj zalivu. Lepota je subjektivna stvar. Mada bih voleo da vidim vašim očima pa da mi bude jasno šta je to tamo toliko lepo? :D

ovde ne postuju ljudi koji idu preko aranzmana...posto vidim da si nov, moram da ti objasnim neke stvari...

ljudi koji se skupljaju na ovom forumu, a pogotovu oni sa dosta postova, su ozbiljni putnici sa visegodisnjim "putnickim" stazom, i koji nikad ne putuju preko agencija...tako da njihova putovanja u najmanju ruku nisu neplanirana i detaljno neodradjena...

ovde komuniciras sa jednom, mozda za tebe, malo drugacijom skupinom ljudi, koji imaju dosta iskustva i nikakve bum-bum fore ne prolaze kod njih....znaci, nema zezanja,laganja, zamagljivanja, jer se to odmah provali..

naravno, svi ce iznositi svoje subjektivno misljenje o nekom mestu, ali direktne kvalifikacije koje, npr, ti dajes, ovde bas i ne prolaze...iz cistog razloga sto ne pricas sa diletantima, koji rade ono sto im vodja puta kaze...

sto se tajlanda tice, ja sam vec jedno 10 godina u toj zemlji konstantno po nekoliko meseci godisnje, i prosao sam ga uzduz i popreko tako da ga poznajem bolje od srbije..tako da tacno znam sta je golf, andaman, udon tani, ili stagod...

ako ja kazem da mi se vise svidja istocna obala od andamana, to je moje subjektivno misljenje...ali ja ne kazem da je negde krs, da se ne ide tamo, da tamo idu samo backapceri, ili sex turisti, ili takve neke kvalifikacije koje ti dajes..jer to jednostavno nije pravo stanje stvari, to nije istina...

e zato tvoji komentari ovde ne mogu da se uzmu kao validni i vredni, bar sa moje strane...

a veruj mi, vecina ljudi koji ovde postuju takodje vrlo dobro zna i tajland, i celu jugoistocnu aziju...

znaci, pogledaj malo kako izgleda sajt, vidi sta ljudi pisu i na koji nacin, pa se ukljuci i ti, ako mozes da se uklopis..

mozda si jednostavno pogresio mesto, i ovo nije tvoj tip foruma...onda idi bolje u putovanja.info, tamo ima mnogo vise turista nego putnika...

ovde ne postuju ljudi koji idu preko aranzmana...posto vidim da si nov, moram da ti objasnim neke stvari...

ljudi koji se skupljaju na ovom forumu, a pogotovu oni sa dosta postova, su ozbiljni putnici sa visegodisnjim "putnickim" stazom, i koji nikad ne putuju preko agencija...tako da njihova putovanja u najmanju ruku nisu neplanirana i detaljno neodradjena...

ovde komuniciras sa jednom, mozda za tebe, malo drugacijom skupinom ljudi, koji imaju dosta iskustva i nikakve bum-bum fore ne prolaze kod njih....znaci, nema zezanja,laganja, zamagljivanja, jer se to odmah provali..

naravno, svi ce iznositi svoje subjektivno misljenje o nekom mestu, ali direktne kvalifikacije koje, npr, ti dajes, ovde bas i ne prolaze...iz cistog razloga sto ne pricas sa diletantima, koji rade ono sto im vodja puta kaze...

sto se tajlanda tice, ja sam vec jedno 10 godina u toj zemlji konstantno po nekoliko meseci godisnje, i prosao sam ga uzduz i popreko tako da ga poznajem bolje od srbije..tako da tacno znam sta je golf, andaman, udon tani, ili stagod...

ako ja kazem da mi se vise svidja istocna obala od andamana, to je moje subjektivno misljenje...ali ja ne kazem da je negde krs, da se ne ide tamo, da tamo idu samo backapceri, ili sex turisti, ili takve neke kvalifikacije koje ti dajes..jer to jednostavno nije pravo stanje stvari, to nije istina...

e zato tvoji komentari ovde ne mogu da se uzmu kao validni i vredni, bar sa moje strane...

a veruj mi, vecina ljudi koji ovde postuju takodje vrlo dobro zna i tajland, i celu jugoistocnu aziju...

znaci, pogledaj malo kako izgleda sajt, vidi sta ljudi pisu i na koji nacin, pa se ukljuci i ti, ako mozes da se uklopis..

mozda si jednostavno pogresio mesto, i ovo nije tvoj tip foruma...onda idi bolje u putovanja.info, tamo ima mnogo vise turista nego putnika...

Ne znam. da li bi mogao da potkrepiš svoje tvrdnje dokazima ili činjenicama ? 

Tema pročišćena od prepucavanja. Lične obračune možete nastaviti preko poruka, a eventualno i uživo, ali ne ovde.

Voleo bih svoje iskustvo o životu i radu u Tajlandu i Laosu, da podelim na posebnom postu ovog foruma. 

Kako to da uradim? U smislu da se počne novo poglavlje a ne kao nastavak ove teme ( topica) .

Ne znam. da li bi mogao da potkrepiš svoje tvrdnje dokazima ili činjenicama ? 

Koje tvrdnje?

Ti imas tvrdnje koje treba da potrepis dokazima i cinjenicama...

ja nista nisam tvrdio, samo sam rekao da nije istina ono sto ti tvrdis :LOLLL:

• Author

Pozdrav za Stefana i Bam bama. O ukusima se ne raspravlja. Ovom je bolje "ovo" ,drugom "ono". Ja licno cijenim da ste oba bili dole i zivjeli i da poznajete dosta toga. Meni bi npr. Vise koristio opis nekog po vama specijalnog mjesta za posjetiti, nego nabrajanje i prepucavanja. Mi smo odlucili autom, upravo zbog toga da ne bismo lupili kes za 10 dana necega tamo na jednoj plazi u nekakvom hotelu. To moze svako. Evo gore si pomenuo iskustvo u Laosu. Ne moras otvarati topic za Laos. Nama,upravo,trebaju informacije iz Laosa,jer nemamo nista. Osim kratkog opisa Snjezane Radojicic. Pa bi bilo dobro da nam kazes sto vise o toj zemlji. O onome sto bi i tebe zanimalo da ides u nepoznato. Takodjer,nama su bitnija ta jeftinija, a lijepa mjesta, jer mi nismo iz Britanije,Svice, Holandije i drugih bogatih zemalja. Necemo biti na hljebu i vodi ali ne mozemo pretjerano ni trositi. Recimo,pisete mnogo o Tajlandu nabrajajuci mjesta za posjetiti i ja kad gledam,to je nekih 40 mjesta kojih nema sanse za posjetiti. Mozemo posjetiti njih par. Zato nam je bitnije da nam opisite zbog cega je po vama neko mjesto dobro. Uz bogatiji opis. Ne,ono,imas sjajno more i zeleno drvece. Evo mi idemo i kroz Kinu, a niko da preopruci kuda da idemo,cega da se pazimo, sta da posjetimo i vidimo. Kako da jeftinije prodjemo i sl. Pa nekakvo iskustvo iz Bjelorusije i Rusije. Slabo se pise o putevima,taksama i putnim nekim pravilima. Zatim,predloziti gdje da jedemo,sta da jedemo,gdje da prespavamo i td. O klimi,oprezu na puti,oprezu kao turistima,gdje je najbolje iskoristiti promjeniti valutu,koje kartice se mogu koristiti i mogu li uopste. Da li je bezbjedno nositi kes i gdje ga ostaviti. O kulturi lokalnog stanovnista i nekim njhovim pravilima koji se razlikuju od nasih. Da se ne nasadimo na nesto. Takve nekakve informacije. One putne. Bitno je da nam predlozite i mjesta i putanju,ali nam je isto bitno i ovo drugo. Pozdrav.

. Nama,upravo,trebaju informacije iz Laosa,jer nemamo nista. Osim kratkog opisa Snjezane Radojicic. Pa bi bilo dobro da nam kazes sto vise o toj zemlji. O onome sto bi i tebe zanimalo da ides u nepoznato. Takodjer,nama su bitnija ta jeftinija, a lijepa mjesta, jer mi nismo iz Britanije,Svice, Holandije i drugih bogatih zemalja. Necemo biti na hljebu i vodi ali ne mozemo pretjerano ni trositi. Recimo,pisete mnogo o Tajlandu nabrajajuci mjesta za posjetiti i ja kad gledam,to je nekih 40 mjesta kojih nema sanse za posjetiti. Mozemo posjetiti njih par. Zato nam je bitnije da nam opisite zbog cega je po vama neko mjesto dobro. Uz bogatiji opis. Ne,ono,imas sjajno more i zeleno drvece. Evo mi idemo i kroz Kinu, a niko da preopruci kuda da idemo,cega da se pazimo, sta da posjetimo i vidimo. Kako da jeftinije prodjemo i sl. Pa nekakvo iskustvo iz Bjelorusije i Rusije. Slabo se pise o putevima,taksama i putnim nekim pravilima. Zatim,predloziti gdje da jedemo,sta da jedemo,gdje da prespavamo i td. O klimi,oprezu na puti,oprezu kao turistima,gdje je najbolje iskoristiti promjeniti valutu,koje kartice se mogu koristiti i mogu li uopste. Da li je bezbjedno nositi kes i gdje ga ostaviti. O kulturi lokalnog stanovnista i nekim njhovim pravilima koji se razlikuju od nasih. Da se ne nasadimo na nesto. Takve nekakve informacije. One putne. Bitno je da nam predlozite i mjesta i putanju,ali nam je isto bitno i ovo drugo. Pozdrav.

Mogu da ti napišem o putevima i mestima u Laosu i Tajlandu. Za Vijetnam sam siguran da nema šanse da uđete sa stranom registracijom i stranom ( international ) vozačkom dozvolom. I to ti ne kažem iz neke zle namere kao sto je neko gore spomenu. Jednostavno stranci ne mogu da voze po Vijetnamu. Ako mi ne veruješ proveri po internetu..kontaktiraj expat grupe na fejsu i ostalim forumima. Za Kinu ne znam ništa, nikada bio do sada niti sam ništa čuo. Osim eto da u Tajlandu vlada mišljenje da su jako loši vozači i da je bila do skoro zabrana da oni voze u Tajlandu. ( možda je to anegdota, ali tako mi je rečeno, ne moraš da uzmeš za ozbiljno ) Da li ste možda razmišljali da vi jedan deo puta prođete vozom? Šta mislite da vi ne vozite do Rusije? Nego da auto stavite u transportni vagon do Moskve ( Rusije ) ? Ide svakoga jutra iz Beograda preko Praga? Šta mislite o tome? Onda ćete  Naspavaniji  biti a i gorivo je znatno jeftiniji. Takođe da auto kada ste u Tajlandu vratite brodom? A vi sednete u avion? Dobro..da ne skrećem sa teme.

Došli ste do Kine, pošto ne možete da idete kroz Vijetnam moraćete da idete kroz Laos... U Kini morate da dođete Yunnan Provincije, ta provincija se graniči sa Laosom, još jednom napominjem da ja ne znam puteve i pravila po Kini, takođe ne znam gde bi trebalo da stanete za odmor, i koja lepa mesta usput da vidite, ali sam siguran da se u Laos preko Kine ulazi granični prelaz Boten, tamo možete vizu on arrival da dobijete, oko 30 dolara je. Mohan je na kineskoj strani Boten na Laoškoj.

Mislim da je o Kini najbolje da se raspitaš na ovom blogu   Taj čovek je išao rutom kroz Rusiju, Kazakstan, Kinu i Granicu Laosa, po kojoj vi biste trebali da idete.

E sada kada ste stigli u Laos, vaš zadatak je da što pre ga napustite njega. Do Huia Sai, LA i Chiang Khong graničnog prelaza je 250 km, jako kratka relacija, ali pošto je putna mreža očajna računajte 6 sati da ćete provesti na tom putu ( bez preterivanja) 

Prolazite u Laosu kroz Luang Namtha i Nam Na nacionalni park..ne znam šta tamo ima, ali možda vredi videti dok ste tamo.

svakom slučaju ako ste na budžetu, najbitnije da se što kraće zadržite u Laosu, jer je to najskupljija zemlja verovatno kroz koju ćete prolaziti. Isto vam je to i Snežana napomenula. Nažalost oni jesu siromašni ali su nekako skupi. Pretpostavljam da je zato što ništa ne proizvode i sve uvoze.Chiang Khon u Tajlandu je tranzitno mesto gde se turisti i ljudi spuštaju Mekong rekom do Luang Prabanga. Moje mišljenje je da ako biste išli na to krstarenje rekom biste izgubili vreme i živaca, ja vam ne savetujem...naravno lep je doživljaj. Smatram da je gubljenje vremena..naravno sve je to subjektivno. Ja bih se usresredio na  sledeću rutu u Tajlandu. Chiang  Rai, Chiang Mai, Sukhotai, Ayutaya, Kanchanaburi ( Kwai i Erewan ) i Bangkok..to vam je između 900 do 1000 km. Time biste videli najbitnije i najlepše stvari. 

Imaj u vidu da je Tajland velika zemlja. 

Iznijecu neko svoje razmisljanje i nadam se da mi necete uzeti za zlo . Pisam vam kao neko ko ima sve kategorije polozene , ko je vozio sve sto ima tockove (iako mi to nije zanimanje) .

Moj stil putovanja je drugaciji od vecine ovdje , ipak volim malo i luksuza i sto da ne negdje i neku lokalnu agenciju iskoristit . Aziju polako kopletiram , od Japana preko obje Koreje do Indije sve obidjene . ostao jos Pakistin i Avganistan .

e poslo kilometarskog uvoda da napisem i nesto konkretno , Jeste li svjesni kako se vozi po Aziji ? Po Kini i tako tako nije strasno , putevi su vise manje ok . pomisli recimo samo na Sajgon,  , neznam ali ja se licno nebi usudio da tu vozim . kao i po mnogim drugim putevima . drugi stil voznje , druga pravila (odnosno nepostojanje istih) .

Procitaj druge forume , blogove ali ne ljudi koji zive tamo nego koji su uradili slicno sto vi zelite .Ljudi koji zive tamo po meni nisu relevanti jer oni su vec lokalci i za njih vaze lokalne cijene a vi ste pokretni ATM i toga morate biti svjesno pogotovo ako imate kvar na autu i nemate izbora nego da platite koliko traze .

Sama ideja je fantasticna ali .

Iznijecu neko svoje razmisljanje i nadam se da mi necete uzeti za zlo . Pisam vam kao neko ko ima sve kategorije polozene , ko je vozio sve sto ima tockove (iako mi to nije zanimanje) .

Moj stil putovanja je drugaciji od vecine ovdje , ipak volim malo i luksuza i sto da ne negdje i neku lokalnu agenciju iskoristit . Aziju polako kopletiram , od Japana preko obje Koreje do Indije sve obidjene . ostao jos Pakistin i Avganistan .

e poslo kilometarskog uvoda da napisem i nesto konkretno , Jeste li svjesni kako se vozi po Aziji ? Po Kini i tako tako nije strasno , putevi su vise manje ok . pomisli recimo samo na Sajgon,  , neznam ali ja se licno nebi usudio da tu vozim . kao i po mnogim drugim putevima . drugi stil voznje , druga pravila (odnosno nepostojanje istih) .

Procitaj druge forume , blogove ali ne ljudi koji zive tamo nego koji su uradili slicno sto vi zelite .Ljudi koji zive tamo po meni nisu relevanti jer oni su vec lokalci i za njih vaze lokalne cijene a vi ste pokretni ATM i toga morate biti svjesno pogotovo ako imate kvar na autu i nemate izbora nego da platite koliko traze .

Sama ideja je fantasticna ali .

Ja se slažem sa tobom...Svakako on neće moći da vozi kroz Vijetnam...Laos je katastrofa ali 250 km se da preživeti.

Što se tiće Tajlanda, mislim da grešiš. Putevi su im na nivou jedne Nemačke,zaista sve najbolje imam da kažem. Kada je bio zemljotres od 6ipo Rihtera, munjevitom brzinom su popravili i sve je kao novo. Sve stvari su obeležene...svaka raskrsnica..sve je na dva jezika..lepo vidljivo. Istina je da Tajlanđani vozi osrednjo ali su i sporiji takođe. Mislim da ne bi imao problema na putu u Tajlandu. Jedino ako želi da vozi iznad 120...e to ne može.

Najbolje je da se ide kolima maršuta koju sam im predložio, jer bi preko agencije bilo jako skuplje a ne bi bilo nimalo udobnije.

Oni mahom turiste natovare i nagužvaju u kombije. Naplate previše agencije ( nekome je to jeftino ili prihvatljivo) ali oni su sami rekli da nemaju novaca, zato mislim da Tajland kolima obići je super ideja.

Nisam toliko mislio na puteve od grada do grada koliko kroz same gradove , Ici petoro u kolima ili u busu i ne vidim neku razliku tj tu mi je cak bus u prednosti ali o ukusima ne treba raspravljati . Licno negdje koristim buseve tj gdje god mogu , negdje kola sa vozacem ali nas je ipak samo dvoje . ideja je jako dobra i jako teska za izvesti . biciklom je recimo mnogo lakse . za takav put bi trebalo kolima nekoliko mjeseci minimum ako misle da vidje nesto . pa samo kroz Rusiju mogu ostati ihaha , vec i Kini da ne pricam , nju mozete godinu obilaziti a da ne vidite sve .

ma o cemu pricam Srbiju ako zelite obici treba mjesec dana

Samo cu da napisem jednu info, da me Duya opet ne obrise. ;)

Sve zemlje ASEAN-a, od 2015. su u obavezi da priznaju Internacionalnu vozacku dozvolu.

Mi koji zivimo na podrucju gore pomenute zajednice zemalja, trebalo bi to da vec znamo.

Evo i na Tiếng Việt ako nekome nesto znaci:

Theo đề án này, Việt Nam sẽ công nhận và cho sử dụng giấy phép lái xe quốc tế do cơ quan có thẩm quyền của các nước tham gia Công ước Vienna (hơn 70 nước) cấp, mà không phải đổi sang giấy phép lái xe Việt Nam. Giấy phép lái xe quốc tế mà Việt Nam cấp sẽ gồm tiếng Việt và được dịch sang các tiếng thông dụng như Anh, Pháp, Nga, Trung Quốc.

Đối với người Việt Nam đi công tác, học tập và định cư ở nước ngoài đã có giấy phép lái xe quốc gia có nhu cầu sử dụng giấy phép lái xe này tại nước ngoài sẽ được các cơ quan chức năng của Việt Nam cấp giấy phép lái xe quốc tế.

Theo dự kiến đến 1/1/2015 việc cấp và công nhận giấy phép lái xe quốc tế ở Việt Nam sẽ có hiệu lực.

Hvala i pozdrav.

Najbolje je da se raspitate u ambasadama kako ne biste se iznenadili na granici.

Nemojte verovati nepoznatim ljudima sa interneta, pogotovo neupučenim i poluinformisanim.

Ako ste se zaputili prema Tajlandu, onda Se koncetrišite samo na njega, uštetićete vreme i novac.

koliko sam ja shvatio Taland im je samo krajnja tacka tako da o svakom dijelu puta moraju da se koncentrisu , pocev od kuce pa nadalje .

koliko sam ja shvatio Taland im je samo krajnja tacka tako da o svakom dijelu puta moraju da se koncentrisu , pocev od kuce pa nadalje .

Rekao je da Meni bi npr. Vise koristio opis nekog po vama specijalnog mjesta za posjetiti, nego nabrajanje i prepucavanja. Mi smo odlucili autom, upravo zbog toga da ne bismo lupili kes za 10 dana necega tamo na jednoj plazi u nekakvom hotelu. .......Osim kratkog opisa Snjezane Radojicic....... Takodjer,nama su bitnija ta jeftinija, a lijepa mjesta, jer mi nismo iz Britanije,Svice, Holandije i drugih bogatih zemalja. Necemo biti na hljebu i vodi ali ne mozemo pretjerano ni trositi. Recimo,pisete mnogo o Tajlandu nabrajajuci mjesta za posjetiti i

DDakle oni nemaju puno para a i ne bi puno da troše, još bi usput posečivali neka mesta.

Šta da kažemo ljudima koji ni ne znaju gde bi išli a znaju samo šta bi hteli raditi.

Beograd-Moskva-Astana-Zharkent-Urumqi-Kunming-Boten-i onda moj predlog.

Ne znam zašto žele da idu preko Moskve i Belorusije...ali ajd, svako ima svoje želje i planove.

Ja nisam upoznao siromašne turiste koji putuju jugoistočnom Azijom.. Čak ni backpackeri nisu škrti. Oni uvek imaju barem hiljadu evra sa sobom za mesec dana. Uvek plate izlete i ekskurzije jer večinu stvari ovde ne možeš bez vodiča.

Kada budu došli u Chiang Mai naprimer, šta imaju tu da vide bez vodiča? Gotovo ništa, dosadne hramove, koji su u svakom gradu isti. Imaju u Chiang Raju White temple koji je posebna atrakcija..e sada, je ne kažem da bi oni morali da idu na taj ziplajning, na treking, da voze bicikle ili da idu da vide njihova plemena...ne mogu da im to predožim jer za to im treba novaca.

Zato mislim da je njihov prevoz genijalno rešenje, samo treba to Tajlanda doći i ne izgubiti se usput.

Ako želiš nešto da vidiš a nemaš para u Tajlandu, to je samo putem automobila.

Boris treba u glavi da preseče i da sam odredi putanju. Mislim da je glupo da tražiš predloge od drugih, jer mi nikada nismo niti ćemo ići iz Evrope kolima.

Ajde Snežana, uz dužno poštovanje, ona je to pretvorila u njen biznis, to je postao njen način života,dok vi ste samo putnici-turisti i ne možete da imate takvu fleksibilnost kao što ona može. Njoj se nije nikuda žurilo ( Osim viza da joj ne istekne :D ) A vama se žuri, i da odete i da se vratite.

• Author

Pozdrav narode. Da odgovorim na gore navedeno. Mi imamo upisanu putanju na 34 strane. Imamo sve spremno gdje cemo nociti, koliko dnevno putovati,koliko odmarati i sta posjetiti. Nas put je predvidjen 22 dana do Tajlanda i isto toliko nazad. To je bilo prije ideje o Vijetnamu i Kambodzi. Mi smo isplanirali sta cemo posjetiti ,a temu smo otvorili jer zelimo da nam vi predlozite nesto sto mozda ne znamo a bilo bi dobro za posjetiti. Mozda nas posavjetovati da iz nekog razloga odstupimo od prvobitne putanje. Iz nekog razloga. Mozda nismo culi za neke interesantne stvari u odredjenoj drzavi ili bi bilo bolje zbog kvaliteta puta i bezbjednosti promjeniti putanju. Dakle, bilo bi lijepo da Kazahstanom prodjete tim i tim putem zbog toga i toga. Ovo sto pisete svakako ne pisete samo radi nas, nego i za nekog ko isto bude planirao u buducnosti. Mi cemo definitivno ici i od toga nas niko nece odgovoriti. Pitanje je na kraju,kojim putem. Reci da je bolje ici biciklom nego autom meni nema smisla. Mi imamo vremena par mjeseci i nismo po tom pitanju limitirani. Cak smo sracunali troskove za hranu i uvecali budzet za nepredvidjene troskove od 20 procenata. Guglali smo po marketima u svim tim zemljama,uporedjivali valute i slicno. Ali guglali. Nije isto guglati i kad ti neko ko je to prosao kaze nesto o tome. Kao i neko ko zivi na tom podrucju. Teorija i praksa idu jedno sa drugim. Mi za sada imamo teoriju koju zelimo podkrijepiti vasom praksom. Ovo oko Vijetnama definitivno otpada. Pa cemo ocigledno morati smisliti nacin kako i sta sa autom. Ili cemo odustati od te zemlje,jednostavno. :(

Pozdrav narode. Da odgovorim na gore navedeno. Mi imamo upisanu putanju na 34 strane. Imamo sve spremno gdje cemo nociti, koliko dnevno putovati,koliko odmarati i sta posjetiti. Nas put je predvidjen 22 dana do Tajlanda i isto toliko nazad. To je bilo prije ideje o Vijetnamu i Kambodzi. Mi smo isplanirali sta cemo posjetiti ,a temu smo otvorili jer zelimo da nam vi predlozite nesto sto mozda ne znamo a bilo bi dobro za posjetiti. Mozda nas posavjetovati da iz nekog razloga odstupimo od prvobitne putanje. Iz nekog razloga. Mozda nismo culi za neke interesantne stvari u odredjenoj drzavi ili bi bilo bolje zbog kvaliteta puta i bezbjednosti promjeniti putanju. Dakle, bilo bi lijepo da Kazahstanom prodjete tim i tim putem zbog toga i toga. Ovo sto pisete svakako ne pisete samo radi nas, nego i za nekog ko isto bude planirao u buducnosti. Mi cemo definitivno ici i od toga nas niko nece odgovoriti. Pitanje je na kraju,kojim putem. Reci da je bolje ici biciklom nego autom meni nema smisla. Mi imamo vremena par mjeseci i nismo po tom pitanju limitirani. Cak smo sracunali troskove za hranu i uvecali budzet za nepredvidjene troskove od 20 procenata. Guglali smo po marketima u svim tim zemljama,uporedjivali valute i slicno. Ali guglali. Nije isto guglati i kad ti neko ko je to prosao kaze nesto o tome. Kao i neko ko zivi na tom podrucju. Teorija i praksa idu jedno sa drugim. Mi za sada imamo teoriju koju zelimo podkrijepiti vasom praksom. Ovo oko Vijetnama definitivno otpada. Pa cemo ocigledno morati smisliti nacin kako i sta sa autom. Ili cemo odustati od te zemlje,jednostavno. :(

Super, Bravo...Još samo da odustanete od Belorusije i Moskve ili to da posetite u povratku.

Ja o Kini ne mogu da ti kažem ništa ali poslao sam ti blog onog turiste koji je isao iz Moskve preko Kazakstana i Kine do Laosa.

Da li si video? Išao je autobusom ali kontam gde može bus tu možete i kolima. Ništa drugo ne mogu da ti pomognem što se tiće tog dela sveta. Kada budete došli do granice sa Laosom, postupite po maršuti koju sam vam predložio.

U Chiang raiju vidite White temple,

U Chiang Maju (ako dođete u aprilu, posetite Sonkran festival ) Čangmaj je krš mesto ali možete da vidite Doi Suthep temple odakle se vidi panorama grada, ako vam se sviđa banja možete do hot springs u Sankampengu, pogledajte centar oko kanala i unutar i odite na kabare

U Sukothaiju pogledajte to nihovu staru kraljevsku prestonicu

U Ayutayi isto statu prestonicu

U Kanchanaburiju most na reci kwai i Erewan nacionalni park i onda ste stigli za Bankok..tu parkirajte auto..verovatno ce te na kaosan roadu :) i onda idite u razledanje grada...

Ako imate vremena odite na more..ja ne bih ništa predlagao tu da me neko loše ne shvati i da ne bih bio banovan od strane administeratora.

Moje mišljenje je i dalje isto, žestoki sam protivnik da idete u Pataju.