Jump to content

Featured Replies

moze li jedno pitanje ali da se bne naljutite ?

22 dana i 22 nazad ok 44dana . sta mozete vidjeti za mjesec i nesto u desetak zemalja kada oduzmete vrijeme provedeno u auto .?

negdje rekoh za to vrijeme samu Kinu ne mozete vidjeti , uPekingu sam do sada bio 4 puta po desetak dana (zadnji put cak 21) i uvjek imam nesto novo za vidjeti ,

niko vas ne odgovara od puta , vas zivot vasa stvar . samo pokusavamo pomoci . 20 posto za neredvidjeno je nista . ajmo recimo pukne vam spona . sta mislite koliko ce da vas kosta

Stefane, ako ti je Chiang Mai `krsh` koji ti je onda grad favorit?

Pitam, jer je meni favorit bash Chiang Mai. Obicno ne bih koristio tu rec da opisem neko mesto, ali ako bih morao da se odlucim za mesto koje je krsh na Tajandu onda bi to meni bio bas Bangkok.  

Pozdrav narode. Da odgovorim na gore navedeno. Mi imamo upisanu putanju na 34 strane. Imamo sve spremno gdje cemo nociti, koliko dnevno putovati,koliko odmarati i sta posjetiti. Nas put je predvidjen 22 dana do Tajlanda i isto toliko nazad. To je bilo prije ideje o Vijetnamu i Kambodzi. Mi smo isplanirali sta cemo posjetiti ,a temu smo otvorili jer zelimo da nam vi predlozite nesto sto mozda ne znamo a bilo bi dobro za posjetiti. Mozda nas posavjetovati da iz nekog razloga odstupimo od prvobitne putanje. Iz nekog razloga. Mozda nismo culi za neke interesantne stvari u odredjenoj drzavi ili bi bilo bolje zbog kvaliteta puta i bezbjednosti promjeniti putanju. Dakle, bilo bi lijepo da Kazahstanom prodjete tim i tim putem zbog toga i toga. Ovo sto pisete svakako ne pisete samo radi nas, nego i za nekog ko isto bude planirao u buducnosti. Mi cemo definitivno ici i od toga nas niko nece odgovoriti. Pitanje je na kraju,kojim putem. Reci da je bolje ici biciklom nego autom meni nema smisla. Mi imamo vremena par mjeseci i nismo po tom pitanju limitirani. Cak smo sracunali troskove za hranu i uvecali budzet za nepredvidjene troskove od 20 procenata. Guglali smo po marketima u svim tim zemljama,uporedjivali valute i slicno. Ali guglali. Nije isto guglati i kad ti neko ko je to prosao kaze nesto o tome. Kao i neko ko zivi na tom podrucju. Teorija i praksa idu jedno sa drugim. Mi za sada imamo teoriju koju zelimo podkrijepiti vasom praksom. Ovo oko Vijetnama definitivno otpada. Pa cemo ocigledno morati smisliti nacin kako i sta sa autom. Ili cemo odustati od te zemlje,jednostavno. :(

Borise i Stanislave, zasto ne iscitate tone postova na ovom forumu ispisane o jugoistocnoj aziji..od toga ce vam sigurno dosta biti od koristi..i valjda cete shvatiti ko ima slicne poglede, zelje, interesovanja kao i vi, pa onda misljenje takvih ljudi najvise uzimati u obzir...za tako nesto, potrebno je ipak procitati malo vise postova od odredjene osobe, da bi se razumeli njegovi stavovi...

licno mislim da ima jako puno napisanog, sto vam je sasvim dovoljno..a ne da ljudi ponovo jedno isto ispisuju, al sad na ovom topic-u...

btw, mislim da za 44 dana i toliku razdaljinu vi necete videti mnogo... to jeste dozivljaj sam po sebi, ali od nekog razgledanja , obilazenja, i dozivljavanja mesta u koje idete, stvarno nema nista za tako kratko vreme...

pa jel znate vi kolike su to razdaljine? pa samo kazahstan koliki je, treba vam bar 10 dana da bi nesto videli i doziveli...

moj vam je savet da se opustite, picite tim kolima i skapirate to kao neki dozivljaj, a idite tamo gde vas put nanese....naravno, imajte okvirnu marsrutu..ovako ce vam se put pretvoriti u jurnjavu kolima za nekim zacrtanim planovima, ali za toliko malo vremena necete ni u cemu stici da uzivate...

peace

Stefane, ako ti je Chiang Mai `krsh` koji ti je onda grad favorit?

Pitam, jer je meni favorit bash Chiang Mai. Obicno ne bih koristio tu rec da opisem neko mesto, ali ako bih morao da se odlucim za mesto koje je  krsh na Tajandu onda bi to meni bio bas Bangkok.  

Ne znam šta ti je bilo lepo u Chiang Maju?

Ima da se vide templi unutar kanala, starog grada..a iskreno sam taj stari grad je po meni, razočarenje, ništa posebno i wow.

Templovi ( Wat ) hramovi, kao hramovi..svi slični..nijedan ne odaje utisak posebnosti, možda onaj na Suthepu gde se vidi panorama grada, tu mi se sviđa.

Ako si turista kojem se sviđa ziplajning,treking, ona na vodopadima i kroz reku kada se spuštaš? mislim da je tjubing i bambu rafting? jahanje slonova, posete plemenima ( hill tribe )..ako te to privlači a imaš dubok džep..to je ok ..mene to ne privlači iz razloga što mislim da je to iskoriščavanje životinja, prirode i ljudi..ali hajde da se ne baziramo na subjektivna mišljenja...

Jako slab noćni život..imate taj kabare ( lejdiboj show ) i imate bioskope u velikim šoping centrima..inače sam nočni život je njesra, ne može se uporediti sa Bangkokom.

Subotnji, nedeljni i nočni bazar ( Saturday and Sunday walking street and Night bazzar) to mi je bezveze da neko mlad nalazi zadovoljstvo u tome ( Ja ipak imam samo 24 godina, možda je vama to više zanimljivije? )

Mislim da su cene nerealne na tim bazarima čak je i cena ulične hrane za nijansu skuplja...

Najeftiniji je Warrorot market ( to nije turistički deo grada ) ili kineska četvrt..ali tamo idu večinom samo tajlanđani, ujutru je roba i negde unutra hrana a preko noci se prodaje samo hrana.

Možeš još da ideš na farmu zmija, monkey show i ostale stvari koji ti ponude vozači songtea ( red car ) što je jedini način da se ide bilo gde.

taksiji su neuporedivo skuplji od bankoka a  tuk tuk je onako...šta znam

Edited by StefanDylan

tebi se ne sviđa Bankok verovatno ( nagađam) zato što si mislio da tamo možeš za dva dana sve da stigneš da vidiš?

ili si bio nekoliko puta u kratkim navratima...

4 dana za aklimatizaciju i jedno dve tri nedelje ti treba za bankok da vidiš sve..taxi je jeftin tako da ne verujem da u 10milionskom mestu nema ništa zanimljivog. čak je i zanimljiviji od Vjentjena i Yangona...verujem da je i bolji od Kambodze, Vijetnama i Džakarte

Mada, menjaju cenu sada kilometra....i mislim da će se cene povečati za 10 do 20 posto

Edited by StefanDylan

Svaka njoj cast. Kako se interesujemo za ovo putovanje sve vise,tako i pronalazimo sve vise fanatika koji su na nevjerovatan nacin proputovali svijet. Danasnje ribe nemozes natjerati na obliznju planinu,a ova ide bajsom sama kroz razlicite ture i divljinu. Prosto mi nije jasno da jedno zensko smije samo ici takvim putevima i kampovati po njivama u stekovima. Treba biti dobro lud za takvo sto. Skidam kapu.

Mi imamo upisanu putanju na 34 strane. Imamo sve spremno gdje cemo nociti, koliko dnevno putovati,koliko odmarati i sta posjetiti. Nas put je predvidjen 22 dana do Tajlanda i isto toliko nazad.

brale pravo da ti kazem ja cisto sumnjam da ces se ti uopste uputiti na taj put a to nalazim u ovim tvojim gore  recenicama

a u cemu je greska po mom misljenju objasnicu ti

diviti se treba samo sebi i nikom drugom,sve ostale treba posmatrati ravnom sebi ili ispod sebe...inace neces  imati samopouzdanja ni za sto kilometra voznje

upisujes putanju ,planiras gde da spavas,koliko da vozis ,kakvo je to sad pa putovanje,koja je svrha tog puta uopste,nemoj mi samo reci da ces i blog praviti i fejsbuk stranu povodom toga :bag: ,jel onda dolazim do zakljucka da je razlog tog puta upravo to

i ja bih se slozio s tim da treba da se relaksiras pa dokle stignes stignes

za tebe ja recimo imam samo jednu opciju

uzmi neki krs za koji mislis da mozes prevaliti bar cetvrt kilometara od tog sto ti je namera pa ako se zavalis u neki zid ili ti se raspadne usput ti jednostavno uzmes torbu iz njega i odsetas do autobuske stanice i nastavis put bez kola,pa ako ti je opet do kola ti lepo nadjes mesto gde ces ih iznajmiti,i tako opet isto na drugom mestu

• Author

Hahaha superpera. Dobar si. Ovo oko auta mi se svidja. A planirati moras. Ne mozes samo tako na nepoznat i dug put. Nismo programirani ali neki plan mora postojati.

StefanDylan:
"najbitnije da se što kraće zadržite u Laosu, jer je to najskupljija zemlja verovatno kroz koju ćete prolaziti. Isto vam je to i Snežana napomenula. Nažalost oni jesu siromašni ali su nekako skupi. Pretpostavljam da je zato što ništa ne proizvode i sve uvoze"

Dylane ako nisi bio negde licno ne mozes izvlaciti zakljucke iz necijih iskustava i na osnovu njih savetovati nekoga
za nekog je Laos skup a za nekog nije,ali da se stvara prica da je Laos skup je jedostavno pogresno
skupoca te zemlje se odnosi na to koliko ste naivni
da li sta proizvode ili ne nije uopste bitne jel sve lako dolazi iz okolnih zemalja
posmatrajte te ljude u toj zemlji,zar ne vidite da samo leze okolo,da im je sve tesko,jedino sto ih zanima je da vam nakace neke cene i tarife a da se sto manje trzaju
a zasto to mogu,pa zato jel nemate izbora,kao i to sto nema konkurencije i dobro saradjuju medjusobno povodom pravila,vise love a manje trzanja
i sta treba preuzeti povodom toga,jednostavno gde god imate prilike treba ih izvacariti a gde ne mozete platite
recimo ovog puta sam bio u juznom delu  na predelu gde su plantaze kafe i vodopadi  i mesto gde je ona tuinel pecina s rekom i masa ostalih pecina,ta mesta se trebaju obilaziti motorom po nekoliko dana
a za iznajmljivanje motora treba recimo puknuti po desetak dolara na dan za neki krs,zato jel nemate drugog izbora
dok za jelo imate izbora,uglavnom stanete gde god i prvo sto uradite pitajte za cenu jel su mogucnosti velike da vam traze previse
recimo ja sam pitao za cenu neke ribi i bila je ok ali nisam pitao za recimo lepljivu rizu jel znam da je cena otprilike 10-20 centi,i sta je ta zena uradila,htela je za rizu dolar ili dva,i sta sam ja uradio jednostavno sam joj bacio tih 10-20 centi koliko smatram da kosta, jeste dere se ovo ono pokazuje mi da ce mi prerezati grlo,al sta mene to briga uglavnom znam kad mogu biti bezobrazan...uglavnom igrajte na sigurno...budite bezobrazni na slabije od sebe :spot:
e tako sam naucio pravilo da pitam i za rizu koliko kosta
najpopularnije vacarenje je na ulaznicama za pecine ili vodopade...svako ko ima kucu tu pravi svoju rampu da nakaci nesto para a one drzavne vam daju neke druge karte
recimo desilo mi se na nekoj rampi da svako prolazi a lik hoce da se samo ja zaustavim,i nisam se zaustavio cak je zahvatio rukom zadnji deo motora ali ja sam samo dao vise gas i otrgo se,nije me sledio jel sam ih provalio,laka lova sa sto manje trzanja,vec je veliko trzanje sesti na motor i juriti me
onda recimo pitam za kartu i on mi kaze neku ne znam koju cenu,ok bilo bi u redu da nije dosao neki drugi lik i uzeo kartu upola cene od one koju je on meni rekao
i sta sam uradio,uhvatio sam ga za ruku i istrgao karte koje je imao i nasao onu sa niskom cenom,otcepio je i dao mu tu cenu sto tu pise...i jednostavno usao unutra...i tacno kao sto sam znao,previse je trzanja da se on tu nesto stresa povodom toga,cak sta vise na povratku sam mu se zahvalio kao je dobar lik..jednostavno ulepsam sebi dan s tako malo izivljavanja s onima kojima je to potrebno
nadju se naravno i neki ok ljudi ,nije sve bas tako crno
tako da trzajte ih tu sto vise mozete

Edited by superpera

Hahaha superpera. Dobar si. Ovo oko auta mi se svidja. A planirati moras. Ne mozes samo tako na nepoznat i dug put. Nismo programirani ali neki plan mora postojati.

da okvirni plan ok...ali kako mozes znati sta ce ti biti zanimljivo i koliko ces vremena negde provesti,negde ti se dopada vise a negde manje...dovoljno je da znas pocetak,pravac i kraj

Jebi ga, superpero, nismo svi superpera. Kako bi ti inače bio super? Samo superpera može da se zaputi bilo kud bez plana.

dobro sad nije bas ono besciljno,uglavnom treba biti za nesto zainteresovan sta treba videti al ono da znam pre kolko cu tu i tu biti i kad i kad to nikad...svoje slobodno vreme se ne planira...planira se samo svoje radno vreme inace kakvo je to slobodno vreme s planiranjem,zar to onda ne postaje planirano vreme a planirano vreme svako ima vec dovoljno u svom zivotu

Ne znam šta ti je bilo lepo u Chiang Maju?

Ima da se vide templi unutar kanala, starog grada..a iskreno sam taj stari grad je po meni, razočarenje, ništa posebno i wow.

Templovi ( Wat ) hramovi, kao hramovi..svi slični..nijedan ne odaje utisak posebnosti, možda onaj na Suthepu gde se vidi panorama grada, tu mi se sviđa.

Ako si turista kojem se sviđa ziplajning,treking, ona na vodopadima i kroz reku kada se spuštaš? mislim da je tjubing i bambu rafting? jahanje slonova, posete plemenima ( hill tribe )..ako te to privlači a imaš dubok džep..to je ok ..mene to ne privlači iz razloga što mislim da je to iskoriščavanje životinja, prirode i ljudi..ali hajde da se ne baziramo na subjektivna mišljenja...

Jako slab noćni život..imate taj kabare ( lejdiboj show ) i imate bioskope u velikim šoping centrima..inače sam nočni život je njesra, ne može se uporediti sa Bangkokom.

Subotnji, nedeljni i nočni bazar ( Saturday and Sunday walking street and Night bazzar) to mi je bezveze da neko mlad nalazi zadovoljstvo u tome ( Ja ipak imam samo 24 godina, možda je vama to više zanimljivije? )

Mislim da su cene nerealne na tim bazarima čak je i cena ulične hrane za nijansu skuplja...

Najeftiniji je Warrorot market ( to nije turistički deo grada ) ili kineska četvrt..ali tamo idu večinom samo tajlanđani, ujutru je roba i negde unutra hrana a preko noci se prodaje samo hrana.

Možeš još da ideš na farmu zmija, monkey show i ostale stvari koji ti ponude vozači songtea ( red car ) što je jedini način da se ide bilo gde.

taksiji su neuporedivo skuplji od bankoka a  tuk tuk je onako...šta znam

Nije samo poenta putovanja imati listu stvari za obici/uraditi u nekom mestu i onda stiklirati sve te kvadratice. Neka mesta jednostavno odisu prijatnom atmosferom i ne moraju imati ne znam kakvu najvisu zgradu/soping centar, nocni zivot ili ne znam ti ja sta. Najekstremniji primer je Luang Prabang koji je gradic od 10-15 hiljada dusa. I onda bi neko po tvom nahodjenju mogao da kaze sta je to, za dan mozes da obidjes palatu bivseg kralja, reku, nocnu pijacu, hram na brdu, jos neki hram i to ti je to. Pa jeste, mozes ako ti je cilj to `stikliranje` stvari koje si kao obisao, to jest slikao se pored njih, ali da li si ih doziveo. U Luang Prabangu ili Chiang Maiju bih mogao da ostanem mesecima jednostavno zato sto mi prija atmosfera. Za razliku od Bangkoka nema saobracajnog kolapsa, buke, reka ljudi, prljavstine, tog nocnog zivota - alkoholisanja i prostitucije, betona i neonskih reklama na sve strane... Eto zato mi se dopada. Ima smek, ima atmosferu, ima kulturu, istoriju, lepo sam ih doziveo i jednostavno mi se dopada da boravim tu bez da moram da vidim bilo sta posebno. I ne znaci to da mi se dopadaju iskljucivo manji gradovi, Pariz kao ogroman grad ima smek - jedinstvenost i atmosferu isto. A Bangkok je po meni buvljak-grad. Jeste, samom svojom velicinom ima vise da ponudi od manjeg grada, ali po cenu svega tog negativnog - guzva, buka, kriminal, nehigijena, nekultura... Kao sto u Srbiji recimo Beograd ima dosta nekulture, dok je Novi Sad donekle uslovno receno `finiji`, pa bi tu Beograd bio Bangkok, Novi Sad Chiang Mai, a Sremski Karlovci bi bili Luang Prabang.

S tim u vezi mislim da je Sidnej isto jako dobar primer. Relativno veliki grad, a sve to stikliranje mozes da obavis za jedan jedini dan, samo da se dobro organizujes. Imas most i operu, jedno do drugog za sat i po mozes da predjes most u oba pravca i vratis se do opere koju obidjes ukrug za 10-ak minuta. Eventualno posetis i Royal national park do opere za 20-ak minuta. Centar grada mozes da prepesacis za 20-ak minuta opustenog hoda od opere do centralne stanice. Onda odes na Bondi plazu koju takodje obidjes za 20-ak minuta. I izmedju svega toga negde jedes i odes u soping. A atmosfera, smek gde su? Procureli su iz ruke koja je htela da zagrabi sve sto pre sa sto manje napora.

Edited by noskich

4 dana za aklimatizaciju i jedno dve tri nedelje ti treba za bankok da vidiš sve..taxi je jeftin tako da ne verujem da u 10milionskom mestu nema ništa zanimljivog. čak je i zanimljiviji od Vjentjena i Yangona...verujem da je i bolji od Kambodze, Vijetnama i Džakarte

Mada, menjaju cenu sada kilometra....i mislim da će se cene povečati za 10 do 20 posto

evo nasao sam i nesto pozitivno u hrpi tvoji bisernih postova :spot:

slazem se s tim,meni je Bangkok strava,svaki put ostanem bar nedelju dana u njemu jel su za tu i karte najjeftinije za aziju kao i za dobijanje viza za azijske zemlje i to mi je jedno od najzanimljivij mesta ako ne i meni najdraze u tajlandu

turisti su uglabnom skoncentrisani na posebnim delovima i kad se izadje iz tih delova uglavnom se ima kontakta sa srednjom tai klasom i koje ne zanima dal ste turisti ili ne,i ljudi su mi tu super

uglavnom mi se dopada muvanje gradom,isprobavanje klope,soping,posecivanje necega mada sam do sad vec video vecinu tih atrakcija pa sad uglavnom upraznjavam besciljno muvanje gradom,a i pokusavam da uvek budem kad je i onaj ogroman vikend market,to mi je jedan od najdrazih marketa uopste,zato sto je dosta tih tajlandjana koje prave neke svoje stvari i dizajne i recimo mene to zanima

no nekom se taj grad ne dopada jel su i ukusi razliciti,ja licno nikad ne bih propustio da zastanem u Bangkoku iako sam vec dosta puta tu i bio

Edited by superpera

superpera:
meni je Bangkok strava,svaki put ostanem bar nedelju dana u njemu

SuperPero, ajde pliz predlozi neki smestaj u Bangkoku, centralno, fino, za male pare ... Gde obicno ides?
Znam da preferiras foru da upadnes u hotel, a ne ono dranje od bukiranja i ona mesta koje predlazu putnicki vodici i ostale knjige, sponzorisane od strane trecih lica. Hvala!

Edited by Nightwatcher

moj izbor su uglavnom hosteli gde idu japanci ili korejci,neznam zasto ali oni uglavno imaju najbolje cene

najveci izbor hostela je u tom provaljenom delu gde je khaosaon ulica,jeste provaljena s turistima al tu ima toliko hotela da se uvek nadje nesto pogodno

jedina mane je sto nema metro ali dobro se snalazim s busevima i ima onaj brod na reci

pokusao sam da nadjem nesto do metro stanice,neko mi rece pored zeleznicke stanice al sam se smorio trazeci tako da je meni opcija uglavnom mesto gde ima najvise hostela pa idem i upadam u kako koji

meni je licno bitno da soba ima prozor tj dnevno svetlo i ako je moguce da bude malo veca,wc i kupatilo mi je ok ako delim

za sada mi je najbolja opcija bila u onom delu gde je neki poznat vegeterijanski restoran gde mozes i na kurseve ici,tu je i neki mcdonald al ne onaj pored policije vec na drugom del te khaosan ulice

uzeo sam dvokrevetnu sobu s prozorima i bilo je nesto  oko 6-7e

u usao sam tu jel sam video da sede unutra  japanci i korejci

izadjes s kh ulice ,vidis mc donald pa desno pa levo u ulicu ,pa pravo i  s leve strane je ulica s vegi restoranom pa opet pravo i s desne strane je neko veci hostel s nekim hipicima uglavnom pa pravo i s leve strane vidis masu japanaca i korejaca i tu si

Edited by superpera

moj izbor su uglavnom hosteli gde idu japanci ili korejci,neznam zasto ali oni uglavno imaju najbolje cene

najveci izbor hostela je u tom provaljenom delu gde je khaosaon ulica,jeste provaljena s turistima al tu ima toliko hotela da se uvek nadje nesto pogodno

jedina mane je sto nema metro ali dobro se snalazim s busevima i ima onaj brod na reci

pokusao sam da nadjem nesto do metro stanice,neko mi rece pored zeleznicke stanice al sam se smorio trazeci tako da je meni opcija uglavnom mesto gde ima najvise hostela pa idem i upadam u kako koji

meni je licno bitno da soba ima prozor tj dnevno svetlo i ako je moguce da bude malo veca,wc i kupatilo mi je ok ako delim

za sada mi je najbolja opcija bila u onom delu gde je neki poznat vegeterijanski restoran gde mozes i na kurseve ici,tu je i neki mcdonald al ne onaj pored policije vec na drugom del te khaosan ulice

uzeo sam dvokrevetnu sobu s prozorima i bilo je nesto  oko 6-7e

u usao sam tu jel sam video da sede unutra  japanci i korejci

Šta to znači UPAD i kako to misliš voliš da upadaš?

Ja ne verujem da ćeš ti više dobiti jedan normalan savet na ovom topicu ili na ovom forumu. Počeli su da trolaju ovaj post. 

Izmišljaju stvari i neke subjektivne floskule nameću koje nemaju veze sa teme i vašim putem.

Pogledaj na drugim forumima i ogledaj blogove ljudi koji su putovali busom, vozom ili su preko Kine dolazili na Tajland.

• Author

Hvala vam narode na informacijama. Evo svskim postom,ipak, dobijemo neku novost. Nisam iscitao blog sto si linkovao. Nisam ovih dana sa vremenom bas. Ostatak ekipe je bas zauzet. Nekako ja imam najvise vremena. Ali poslije nove godine cemo se vise aktivirati svi. Ovo je sad haos pred praznike. Nisam naglasio gore da pored ta 44 dana puta, mivsmocplanirali od 15 eo mjesec dana ostati u Pataji. Dok imamo love. Tacnije,imamo budzet za ta 44 dana u putu i odvojen budzet za uzivanje. Koliko cemo dugo moci uzivati,vidjecemo?! E sad,hocemo li ostati u Pataji ili cemo po 4 dana obici par ovih mjesta koje ste predlozili... izmjenice se dosta toga do samog puta. Predlozili ste nam super mjesta za posjetiti,pa cemo vjerovatno to i uraditi. Dok se konsultujem sa ekipom. Evo ovo je korisno oko marketa i vremena. Sve to mnogo znaci. Zasto neku stvar platiti 5 kad mozes 2 dolara...

Neko je pomenuo White Temple u Chiang Rai - treba samo imati na umu da je on nedavno bio pogodjen zemljotresom i znacajno ostecen. Poslednje sto sam procitao na netu je da je zatvoren na neodredjeno vreme. Definitivno najlepsi Wat koji sam video u SEA.

44 dana je stvarno smesan broj dana za takav put, vise ni ne mogu ozbiljno da shvatim ideju o tome, jer mi realizacija toga ne deluje realno.

Hvala vam narode na informacijama. Evo svskim postom,ipak, dobijemo neku novost. Nisam iscitao blog sto si linkovao. Nisam ovih dana sa vremenom bas. Ostatak ekipe je bas zauzet. Nekako ja imam najvise vremena. Ali poslije nove godine cemo se vise aktivirati svi. Ovo je sad haos pred praznike. Nisam naglasio gore da pored ta 44 dana puta, mivsmocplanirali od 15 eo mjesec dana ostati u Pataji. Dok imamo love. Tacnije,imamo budzet za ta 44 dana u putu i odvojen budzet za uzivanje. Koliko cemo dugo moci uzivati,vidjecemo?! E sad,hocemo li ostati u Pataji ili cemo po 4 dana obici par ovih mjesta koje ste predlozili... izmjenice se dosta toga do samog puta. Predlozili ste nam super mjesta za posjetiti,pa cemo vjerovatno to i uraditi. Dok se konsultujem sa ekipom. Evo ovo je korisno oko marketa i vremena. Sve to mnogo znaci. Zasto neku stvar platiti 5 kad mozes 2 dolara...

15 do mesec dana u Pataji?????? WTF? Dakle vi jurite niske strasti ili sta? Bolje idite u Hua Hin za toliko dugo nego u Pataji....strasno.

Niti ste matori niti imate sta da trazite toliko tamo. Prvi put u Tajlandu i odmah Pataja, LOL 

Hua Hin je sa druge strane zaliva a ista udaljenost od Bankoka. Plus je Hua Hin blizi Phuketa i Andamaskog mora, dok je Pataja blizu skrnave Kambodze...Iz Huahina mozete vise lepog da vidite..ako vam dosadi pa da skoknete na izlet kolima.

.Kroz Ukrajnu vam je kraci put.

Hram je otvoren za javnost.

Ah,da, zaboravio sam pitati, ZASTO DA ODUSTANEMO OD BJELORUSIJE? Mi smo mislili preko Ukrajine ali sad tesko :(

Zavisi koje pasose imate. Sa crnogorskim vam treba pozivno pismo, sa bosanskim i hrvatskim viza, a sa srpskim ne treba nista.

Ako treba da se cimate i vadite vizu, onda vam je ipak pametnije preko Kijeva, i onako necete bog zna sta videti u prolazu. (granicni prelaz Katerynivka-Krupec mi deluje kao najkraci put ovako na mapi)

Mene idalje interesuje kako ćete proći Kinu?
Iznajmićete vozača od granice sa Kazakhstanom do granice sa Laosom?
Znajući Kineze kako voze i koliko mogu da koštaju, trebaće vam minimum 10-ak dana da prođete kroz Kinu ... a ne verujem da će bilo koji Kinez na ovo pristati bez makar 1000 evra plate i avionske karte da dodje i ode + morate da mu plaćate svakog dana smeštaj, hranu i tako to... Opet, treba i svi oni papiri za automobil ... Taj deo puta neće biti jeftin, a vi kažete da putujete "badžet", a pritom planirate da se (opet najverovatnije kroz Kinu) vratitte kolima i nazad do Srbije?

Predlažem vam da kupite neku stariju ali izdržljivu Ladu, po mogućstvu dizel (dobar deo puta vam je kroz exSSSR zemlje), jer će delovi, popravke biti jeftini i dostupni na svakom ćošku, u svakom selu, i svaki seoski mehaničar-majstor će znati da vam reši problem .... A kad odmorite na Tajlandu, prodate auto za neke pare i nazad avionom u Beograd! :)

Edited by Nightwatcher