Jump to content

Featured Replies

divno, cok guzel, probacemo sve to da obidjemo, ali za 3 1/2  dana cini se gotovo nemogucim......

zapalicemo noge, ako treba......

pijavice na komad :).

hvala, ali YOK, YOK......

Vule maestro, stvarno hvala na iscrpnom pisaniju...to je ono sto sam zeleo da saznam...javljam se jos ako budem imao pitanja...ovo ce sigure, itekako koristiti ljudima!

i da...kakvo je poznavanje engleskog ljudi, policajaca...

U Istanbulu nekako, van Istanbula nikako :)

nista onda, pantomima i turski vodic u sake.....

ili trazi mlade ljudi, oni su valjda ponesto naucili.....

posto sam napisao impresije iz Belorusije evo kako smo prosli u Istanbulu...

Posle vise od 70 sati putovanja na gostovanju u Belorusiji, posle samo par dana novi put i to u Istanbul!

Put busom prolazi odlicno bez nekih zadrzavanja na granici...po dolasku u Carigradf imali smo problema sa pronalaskom parkinga za autobus, no i to smo sredili jer je pomogao neki momak iz chillout hostela koji je ranije rezervisan, a na predlog koji sam dobio ovde!

smestaj nas je kostao po 10 jura, ali nisu mogli da nas spakuju u taj hostel vec su nas podelili u dve ekipe sa po 20+ ljudi i jedni su otisli u 356, a drugi u ne znam mu ime...u svakom slucaju na taximu su u blizini...kako kaze drugar sto je dosao ranije i bolje sto su nas premestili jer ovaj chilke nije bas previse fin... :D

kada smo se srdili krenuli smo da klopamo nesto...to mi je jedino razocaranje sa puta...bas male porcije a dranje klasicno...kapiram ja da sigurno na tom taximu postoje mesta gde je jeftinoza i da mi nismo imali vremena da tragamo za time, ali bas dranje...narucili kebab u nekom restoranu koji je 7 jura...doneli nam 4-5 parcenceta mesa, kasiku pirinca, malo pomfrita i to je to...medju nama muk....sramota...napolju slicno...kebabi od 5-7 lira a kao hot dog...jeo sam te kebabe po nemackoj koje drze turci ili kurdi pa to je bre da ne mozes da pojedes...nasli smo posle neki kebab od piletine za 100 dinara...dakle ima i toga...sa teletinom je bio 200 djunti, ali i to je malo parce...

elem grad ogroman, ali ogroman...ne znam koliko ti dana treba aktivnog cesljanja da bi ga celog provalio...

tramvaji pice non stom i cena je 1.5 lira...za jedan evro se dobija oko 1,9-1.95 jura no moze se placati u evrima...

na svakom koraku se prodaju kukuruzi (1.5-2 lire), peceno kestenje, djevreci (1 evro)...isto kao i kod nas...a da, i dagnje su na sve strane na ulici...

milicije ima dosta a ne smaraju ljude...

saobracaj im je kao kod nas, guzva, non stop sviraju sirenama sto me uzasno nervira...izgleda da smo dosta pokupili od njih...a kako i ne bi...

mi smo isli na tekmu i tu se ne bih previse zadrzavao jer to verovatno ovde ljude ne zanima...samo cu reci da nije bilo problema nikakvih...

nazad smo skrenuli usput na more u neko mesto na b...plaza je pescana ali voda puna zelenih algi...no okupasmo se fino, topla voda bas...i da, turci ne daju vodu da se istusiras, zavrnuse ventile pa smo se nekako snalazili posle...

u glavnom treba ici tamo i videti...na malo duze vremena...mi smo naleteli na skuipe cene, a kapiram da ko zna grad da ce znati gde da ide da pazari jeftino...Turci jesu usluzni, ali se vidi da gledaju da te navuku i da izvuku od tebe sto god moze...no nigde tu nema pravila...a jednostavno si kap u moru od tolike svetine na ulicama...

no i to smo sredili jer je pomogao neki momak iz chillout hostela koji je ranije rezervisan, a na predlog koji sam dobio ovde!

хеј, хвала за информације, све у свему - поента је - не једите на Таксиму и тачка.....

него, што кажеш да хостел није фин???

јер, ја сам га предложио, а на препоруку мојих пријатеља, који кажу да је ок......

шта те мучи - особље, смештај???? ми идемо тамо 17. августа, па да им кажем неку реч у твоје име....

позззз.....

hvala na predlogu!

pa ne znam sta da ti kazem, ovaj drugar kaze da je hostel u koji su nas odveli - 356 za klasu bolji, cak je rekao da je chilke u odnosu na ovaj kao tvorzija...  ::crazy:no nisam ulazio unutra te ne mogu nesto vise o verodostojnosti a i ukusi su razliciti...video sam samo osoblje koje je i vise nego korektno!

a taj 356 nije nista spec, mi smo bili u cetvorokrevetnoj sobi, a kreveti su na sprat...no radi posao skroz, ja sam prezadovoljan...a dzamija te budi ujutru garant jer je odmah iza hostela...

молим и 2 пут, мада ми сад ништа није јасно - КО је заправо био у том хостелу, а ко не, и КО каже да је тај неки 356 бољи???

и какво му је то блесаво име??????

ок, значи ви сте ишли само на текму и нисте се пуно тамо забављали???=

мени кажу да има ресторана фул клопицом за те паре колико сте ви плаћали 1 кебаб..... и не баш толико далеко од центра......

п. с. и кебаб у БГ-у на Славији је 250 дин, а уопште није толико велик......

drugar je dosao dan ranije od nas i ja sam mu rezervisao hostel...kada smo dosli morali su da nas prebace u neka druga dva zbog malog kapaciteta te vise niko nije ostao u chilketu...i mozda sam pogresio...mozda je 365 kao dani u godini a ne 356...

ma mi smo bili u cajtnotu i nismo imali uopstye vremena da istrazujemo...pred tekmu smo imali mozda 4 sata i sutra dan smo tu bili do 12 pa na more...ponavljam sigurno ima jeftinoze no mi na zalost ne naletesmo na pravo mesto...a toliko sam se spremao da klopam to :D

...a toliko sam se spremao da klopam to :D

а шта је сад ТО, тако ти свега???

ја овде ништа не разумем.....    :happyyy:

а иначе, где сте продужили на море - мислим да сам то добро укапирао???

• 2 weeks later...

da, u teoriji - u praksi - yok....

drugar je bio tamo prosle nedelje - kupio vizu....

ja idem sad u ponedeljak, planiram da kupim vizu....

javicu ako se nesto promeni tokom noci...

to jos nije ratifikovano u skupstini...placali smo po 10 evra na granici, gde inace nema nikakvih guzvi...a da...najebali su vozaci koji su morali da izvade u Srbiji vizu, te su im naplatili oko 25o jura kazne...to se valjda vodi kao radna viza...da su je vadili na vreme kostala bi ih oko 25 jura...neka se ljudi raspitaju, koji voze tamo, mislim na kombije i buseve......

Molim ove iskusne da budu drugari, pa podele sa nama te detalje o jeftinoj klopi.

Osecacu se glupo i frustrirano,ako ne budem nasla taj pilav za 1 euro, a budu me oderali za doner!!!

Ja obozavam njihovu klopu i imam nameru da jedem dok se ne otkotrljam do Bosfora.

Ima li nekih predloga za kafice i klubove. Ne zanima me nista fensi, nego autenticna atmosfera, gde izlaze "normalni" Istanbulci...

mi smo isli na tekmu i tu se ne bih previse zadrzavao jer to verovatno ovde ljude ne zanima...

Ццц, ццц и опет ццц...

ОТ: Јел има неко заинтересован да планирамо пут на следеће првенство Африке? Има Ер Мароко летове :)

http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Africa_Cup_of_Nations