Jump to content

Featured Replies

Posted

Napokon, posle nekoliko godina rada, Klub putnika vam predstavlja Bantustan, knjigu Uroša Krčadinca, Marka Đedovića i Lazara Pašćanovića o velikom putovanju u Afriku. Bantustan je stoperski zapis od Balkana do juga Afrike. Bantustan čine priče i crteži, intervjui i mape, pesme i dokumenti. Bantustan je istovremeno udžbenik za samostalna putovanja, intimna ispovest, ilustrovani atlas, zbirka čudnih sudbina, popis malih tajni i sramota. Bantustan je putopis, roman, atlas i enciklopedija. Cena knjige iznosi 5 €, + 2 € poštanski troškovi . Ko poruči štampanu knjigu, elektronsku će dobiti na poklon. Knjiga je velikog formata (C5) i sadrži pedesetak ilustracija, crteža i mapa, što zahteva kvalitetnu opremu i skuplju poštarinu – i povećava troškove. Sav novac od prodaje knjige koji preostane nakon troškova štampe ide u kasu Kluba putnika, za finansiranje daljeg rada udruženja. Autori se odriču prihoda u korist Kluba putnika. Lazar u motelu, u Sahari, negde u bespućima Severnog Sudana. Foto: Uroš,...

Pročitajte Bantustan: Povratak u Afriku!

Наручено и плаћено. Ако буде могуће преузети/оставити књигу негде у Новом Саду, нећу вам тражити повраћај неплаћене поштарине :P

Надам се да у књизи нема превише... знате већ чега, ал ето, ризикујем :)

10430423_606658976129540_572106711221820

Edited by Relja

Pocetak tog bloga je na mene ostavio takav utisak da mi je vece kada sam procitao prvi clanak toliko zivo u secanju da mogu svaki minut da prepricam. Naredna tri meseca sam iscekivao svaki novi tekst a potom i knjigu. Kada sam letos u Tbilisiju Marka pitao za knjigu, vise se nisam ni nadao da ce izaci :).

Obavezno mi rezervisite jedan primerak :)

Size zvuci interesantno....nadam se da ce stici pre 20. aprila na adresu, da bi mogla da mi bude dopremljena do broda, gde cu je citati u samotnim nocima, na krmi , uz svetlost od odbleska reflektora o belu  penu koja kao trag ostaje iza broda....kao antipod vasim pustinjskim lutanjima....

Edited by bam-bam

Evo i ovde - sve čestitke!

Dizajn je odličan. Za sadržinu odavno znam da je dobra.

Naručeno i plaćeno i podeljen status na FB-u.

Vidim da neki moji FB prijatelji takođe naručuju i dele dalje.

Nadam se da ćete uskoro skupiti dovoljno sredstava za štampanje.

Srećno! 

• Author

Hvala, Snežana! Verujem da ćemo skupiti dovoljno. U protivnom, daćemo dobar deo svoje životne ušteđevine za štampu, ali će knjiga svakako izaći na ovaj ili onaj način. 

Relja, to ćeš saznati kad pročitaš, neću sad da ti pokvarim :) 

Da, i ja se pitam zasto "Bantustan"?

Nadam se da ste svesni cinjenice da su to bili zvanicni nazivi za "rezervate" za crnacko stanovnistvo u rasistickoj, "beloj" Juznoafrickoj Republici i Juznozapadnoj Africi (danas Namibija). Ljudi su tamo ziveli decenijama u potpunoj bedi i obespravljenosti. Prva asocijacija za tu rec je uvek APARTHEJD. Tek zatim ce to neko povezati sa narodima, jezicima i zemljama koje se nalaze u Podsaharskoj Africi. Uostalom, ukucajte u Guglu i pogledajte rezultate na prvoj stranici.

Blog sam svojevremeno citao iako nisam stigao do kraja. Uzivao sam u svakom pasusu. Kupicu knjigu. Ipak, razmislite o toj prvoj reci.

Edited by bee beep

To ti je, bee-beep, bre marketing. Znaš ono, kad imaš tanku priču pa joj daš kontroverzan naslov da bi se privukao pažnju mase. Vidiš posle kako su tajnoviti: "morate je kupiti da biste saznali". Ma premazani su ti oni svim bojama... :P

To ti je, bee-beep, bre marketing. Znaš ono, kad imaš tanku priču pa joj daš kontroverzan naslov da bi se privukao pažnju mase. Vidiš posle kako su tajnoviti: "morate je kupiti da biste saznali". Ma premazani su ti oni svim bojama... :P

Ma znam Duyo, ali nije potrebno. Svi se secamo da je samo godinu dana posle njihovog putovanja dobar deo arapskog sveta o kome su oni pisali "nestao" na ovaj ili onaj nacin. Ili da su oni spavali bas u onim delovima Najrobija u koji Evropljani i ne zalaze mnogo. Ili secate se one akcije pokrenute na Reljinu inicijativu o prikupljanju priloga za frizerski salon u Najrobiju. Ne zaboravimo ni Uroseve ilustracije. Ima tu jos mnogo toga. Ova knjiga ima mogucnost da prevazidje okvire balkanskog trzista i srpskog jezika. Sa recju "bantustan" u naslovu nece moci. Takav "mracan" marketing dobroj knjizi nije potreban. Onda moze i Mzungu: Povratak u Afriku (otprilike prevod sa svahilija: belac). To je moje misljenje.

Da, i ja se pitam zasto "Bantustan"?

Nadam se da ste svesni cinjenice da su to bili zvanicni nazivi za "rezervate" za crnacko stanovnistvo u rasistickoj, "beloj" Juznoafrickoj Republici i Juznozapadnoj Africi (danas Namibija). Ljudi su tamo ziveli decenijama u potpunoj bedi i obespravljenosti. Prva asocijacija za tu rec je uvek APARTHEJD. Tek zatim ce to neko povezati sa narodima, jezicima i zemljama koje se nalaze u Podsaharskoj Africi. Uostalom, ukucajte u Guglu i pogledajte rezultate na prvoj stranici.

Blog sam svojevremeno citao iako nisam stigao do kraja. Uzivao sam u svakom pasusu. Kupicu knjigu. Ipak, razmislite o toj prvoj reci.

Укуцао.

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=bantustan

На Амазону - 144 наслова.

У Википедији:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bantustan#Usage_in_non-South_African_contexts

Испада као да у наслов књиге можеш да ставиш само "лепе речи" :)

Postoji te političke dimenzije bantustana, ali postoje i lične, intimne, čiji smo deo otkrili u članku:

"Niko od nas trojice ovo ne bi mogao napraviti sam, u izolovanoj čauri – u bantustanu – svoje vlastite svesti, veštine, volje i sujete. Tačke na mapi su ljudi, a veze između tačaka su susreti, priče. Lišene veza, tačke ništa ne vrede."

Knjiga priča o stvarnosti, i lepoj i ružnoj.

A najčešće se do lepe može doći samo preko ružne. ;)

Edited by Uroš Krčadinac

Sjajno. Ko će sad da čeka do marta? Pogurajte to malo. :D

Guramo najbrže što možemo, verujte. :) Ostala je lektura, prelom i dizajn knjige, završni radovi na ilustracijama, pregovori sa štamparijom i sama štampa. Pokušaćemo, ali sumnjam da je moguće sve to uraditi pre kraja marta.

Da barem može stići do Nove Godine pa da mogu jednu nekom i poklonit  flowers::

• 2 weeks later...

Uplaceno.

Mogu da cekam i kraj marta. Ionako planiram Afriku posle Evrope i Azije.  ::crazy: Do tada moze i drugo izdanje da se pojavi. 

Dajte ljudima povratnu informaciju da znaju da ste primili uplatu. Mislim da je to lep gest :)

• 2 months later...

Планирате ли да дистрибуирате књигу по књижарама, да може да се прелиста пре куповине?