Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo..

Idem poslovno u Hong Kong krajem januara.. Kada sam vec u JI Aziji, razmisljam se da uzmem jos desetak dana odmora i otputujem i vidim jos koju zemlju..

Razmisljam se izmedju:

1. Vietnama

2. Tajland, Kambodza (mozda Laos)

3. Mozda odlazak na Sever do Pekinga (usput Sangaj)

4. Tokio

Problem je sto sredstva nisu neogranicena i sto bih morao da se posle tih desetak dana vratim u Hong Kong..

Je l' ima neko neku ideju, predlog?? :D

Pozdrav svima

Nikola, moras da das vise detalja o svojim interesovanjima pa onda da te se posavetuje. Kako provodis vreme na putovanjima, sta zelis da vidis, da li ti je interesantnija priroda ili kultura, volis li da izlazis nocu... Sto vise detalja to te je lakse posavetovati.

Jer svako ima svoje preference koje tebi ne moraju odgovarati.

Ako je novac najveci problem na tvom mestu bih poredio letove iz Hong Konga ka destinacijama koje su ti zanimljive pa uporedjivao cene. Takodje kao sto vec znas, Japan bi bio najskuplja opcija, nakon njega verovatno Laos i Tajland, a najjeftiniji Kina, Vijetnam i Kambodza. Ubedljivo najmanja suma bi ti trebala da vozom putujes po Kini, hranis se na ulici i boravis u jeftinom smestaju. Koju si sumu spreman da potrosis? 

• Author

Hvala na odgovoru :)

Jeste, priznajem, nisam bio detaljan.

Sto se mene tice, volim da obilazim i vidim sto vise.. Kultura uvek.. Priroda takodje. Iako nikada nisam bio, mislim da nije tesko spojiti ta dva u tom delu sveta.  Nije mi nocni zivot bitan. Ne volim destinacije poput Ibice i sl. Dakle turisticki hotspotovi u smislu izlazenja, upoznavanja drugih evropljana i slicno mi nisu prioritet.. Voleo bih da osetim tu zemlju kakva ona zapravo jeste.

Obzirom da putujem sam, malo razmisljam i o bezbednosnom aspektu buduceg putovanja.

Imao bih 700-800 evra, 1000 MAX

.. i hvala puno na odgovoru :)

Bogami, ja na tvom mestu ne bih ni mrdao iz Kine, i onako je svakome ko prvi put dođe u Kinu iz Evrope potrebno oko nedelju dana privikavanja na svo to ludilo koje te okružuje, tako da bi bila šteta da čim se stvarno navikneš i počneš da uživaš i upijaš sve oko sebe, zapališ avionom negde u neku desetu zemlju.

Ja bih npr napravio vozom neki veliki krug i to čak uzeo Shanghai kao krajnju destinaciju (nema ni dovoljno vremena za cimanje do Pekinga, ako ne misliš da samo pretrčiš i ne vidiš ništa). Jedan predlog je krenuti vozom na severozapad prema Sečuanu, pa nekako niz Jangce do Šangaja pa na kraju natrag za HK nekim direktnim noćnim vozom, tako ćeš zahvatiti i kulture i prirode. 

Bezbednost je sasvim u redu na svim tim destinacijama koje planiraš, samo pazi da te nešto ne pregazi i bićeš ok :)

Edited by Raymond Luxury-Yacht

Kina tesko da ce dati "nesto"...nema bas mnogo toga sto se sacuvalo, a problem je i period, jer je hladno i nije bas ugodno za setnju i obilaske...

Za avion su najjeftiniji Tajland, Singapur, Filipini...ni Japan nije strasan, ali samo prevoz...

Iz tvog pitanja mi se nazire da nemas bas nikakve decacke zelje ka ovom delu sveta, pa onda probaj i eliminacijom...odluci recimo prvo da li bi da se kupas i setas ponegde u sortsu...onda dalje, cena aviona itd...

Imas bas dovoljno para, a ne treba da te brine ni sigurnost...

• Author

Hvala na odgovorima :)

Kina mi je trenutno poslednja opcija jer cu svakako biti u Hong Kongu nedelju dana i poseticu Senzen.. Stvarno je region sa puno opcija..

Savetovano mi je da razmislim i o Borneu ili Borakvaju ... Moj problem se povecava :)

Hvala na odgovorima :)

Kina mi je trenutno poslednja opcija jer cu svakako biti u Hong Kongu nedelju dana i poseticu Senzen.. Stvarno je region sa puno opcija..

Savetovano mi je da razmislim i o Borneu ili Borakvaju ... Moj problem se povecava :)

izvini nikola sto cu izneti moje licno misljenje, koje se mozda ne slaze sa tvojim zamislima o idealnom odmoru hehhe, ali onda ga ne uzimaj u obzir..

ali boracay bih stavio na zadnje mesto za posetiti u celoj istocnoj i jugoistocnoj aziji...biti u regionu sveta koji je pun lepota, i od svega toga otici  u mesto za koje je sutomore oaza mira, lepote i cistoce, to je po meni greh...uostalom, jeftinije je otici u sutomore :)...

Borneo je najvece ostrvo na svetu, verovatno 90% teritorije je pod dzunglom...bez mnogo puteva..tako da je kretanje od destinacije do destinacije otezano kopnom,najlakse je avion ili brod, ali se mora odvojiti  dosta vremena za put..a ti to i nemas...

zato bih se ja ipak drzao vijetnama, kambodze ili tajlanda, da sam na tvom mestu...za to vreme koje imas to su ti najbolje opcije, da ne potrosis dane i dane u putu...

Borneo je najvece ostrvo na svetu, 

Izvini, ne bih da budem cepidlaka, ali nije dobro drzati citaoce foruma u zabludi, ipak je Grenland najvece ostrvo na svetu.  smartass

A i definicija ostrva je proizvoljna posto su i kontinenti ostrva u neku ruku, ali posto se Australija tretira kao kontinent onda je Grenland najvece ostrvo.

Edited by noskich

Izvini, ne bih da budem cepidlaka, ali nije dobro drzati citaoce foruma u zabludi, ipak je Grenland najvece ostrvo na svetu.  smartass

A i definicija ostrva je proizvoljna posto su i kontinenti ostrva u neku ruku, ali posto se Australija tretira kao kontinent onda je Grenland najvece ostrvo.

haha u pravu si...grenland je ogroman, zato ga i nisam uzeo u obzir hahahha

Nema veze ... ipak je u top 3 (Grenland, Nova Gvineja, pa Borneo)
Veliko je to ostrvo!

Ja bih drugara odozgo posavetovao da obidje Hong Kong, da predje jedan dan u Makao (i ako je bas trip da se udje u Kinu, da provede dan u Shenzhen-u). Nikola, pogledaj letove na airasia.com iz Hong Konga ili Macao-a. Tajland bi u svakom slucaju bio savrsen odmor sta god bile tvoje preferencije: dobar je za uživanje, za shopping, za nocni zivot, ukoliko si zajlubljenik u prirodu, u kulturološku baštinu, voliš istoriju, egzotičnu hranu, plaže ... A pritom je i januar odličan mesec za Jugoistočnu Aziju.

• 2 months later...

Zdravo..

Idem poslovno u Hong Kong krajem januara.. Kada sam vec u JI Aziji, razmisljam se da uzmem jos desetak dana odmora i otputujem i vidim jos koju zemlju..

Razmisljam se izmedju:

1. Vietnama

2. Tajland, Kambodza (mozda Laos)

3. Mozda odlazak na Sever do Pekinga (usput Sangaj)

4. Tokio

Problem je sto sredstva nisu neogranicena i sto bih morao da se posle tih desetak dana vratim u Hong Kong..

Je l' ima neko neku ideju, predlog?? :D

Pozdrav svima

Ne možeš u Tajland bez vize, sa srpskim pasošem. Moraš pre polaska da je obezbediš.