Jump to content

Sedam dana u Zagrebu. Kako ih najbolje iskoristiti? Gde ići, šta videti...?

Featured Replies

Posted

Planiram oko nove godine, sa devojkom, provesti sedam dana u Zagrebu. Smeštaj i put sam sredio, jedino još ne znam kako najbolje iskoristiti tih sedam dana, pa vas molim za savete. Šta obići, videti, gde izaći itd. Hvala! 

Edited by robespijer

• 3 weeks later...

I ja isto planiram par dana posle nove da skoknem do Zagreba, pratim tematiku. 

Evo par predloga sto sam dobila sta jesti i piti:

Poslasticarnica Vincek u ulici Ilica

Vintageindustrual bar za izaci

Pivnica Mali Medo

Wok by Matija

Posetiti i

Muzej prekinutih veza

Kino Europa

buvljak nedeljom na britansom trgu

smartass

Za početak mislin da vam je sedan dana previše u Zagrebu :D stoga se nadam da se rezervirali fini i topli smještaj u kojem ćete chillat :D

nadalje:

Tkalčićeva i Bogovićeva (Cvjetni trg) su naše Mihajlove ili ti ga bar street. Mali Medo ima domaće pivo, fino i vrlo povoljno (1,5 -2 €) a ni klopa nije za bacit. 

Nokturno restoran u istoj ulici (zapravo sporednoj maloj) ima super pogled na katedralu i prosječnu klopu po vrlo povoljnim cijenama,svježe je. Kava tava ( Tkalča, Britanac) imaju kakti ga amer palačinke i svakakve opcije za doručak ali fora je uređenje, hipstersko in jesto. Cookie factory na topli brownie sa preljevom od sladoleda. Vincek je ok za sladoled, ali svakako otići u Torte i to ili Amelie slastičarnice koje rade odlične kolače. Kafić Jutro je mal ali jako šik. 

Vintage je malo dalja wannbe pivnica sa rock muzikom, Pepermint klub u Ilici funk disco blabla upad se plaća, Katran i Super super (radnička cesta) hipterska popularna mjesta sa sličnom muziom kao u Pepermintu, Alcatraz (Preradovićeva) vrlo popularno također piva alternativa mjesto, Masters je također vrlo alternativan, utorkom reggae...

Mislin ovisno šta volite jest i pit i slušat i kaki ste đir tako i svega nečeg malog ima :D

Svakako otići na Fuliranje ako će trajati kod Uspinjače + Glavni kolodvor na klizanje i kuvano vino i ostale pizdraije

Ne proputiti muzej prekinutih veza, nova postava nije nešta ali koncept svakako hvale vrijedan, cijena je cca 3 € i imaju super kul suvenir shop. 

Britanac ima sajam antikvieta a Hrelić je second hand sajam isto priča za sebe. Kino Europa je staro kino Balkan (centar grada cvjetni trg) koji ima projekcije većino europske produkcije i festivalce filmove. Unutra je lijepo ali kao kafić ništa ekstra ali je okupljalište filmske ekipe vrlo često :) 

Pitajte šta vas zania :)

I da ako imate volje opreme i ako se ne bude održavala snježna kraljica, otići na trek ili votever na Sljeme (planina iznad zagreba) i pojest grah s kobasama :D možete pješke a imaju i busevi koji voze s Mihaljevca ako nije zatrpano snijegom

Preporučujem i antikvarne knjižnice, bilo kakve. U jednoj takvoj, negde u starom gradu, dobio sam Glembajeve po bagatelnoj ceni. Dat ću ti, kazao je gazda, jer ćirilicu ovde nitko neće kupit. ;)

Je l imas jos neke predloge second hand dobrih prodavnica ili buvljaka ili stagod?

Sve ovo sto si spomenula uteftereno, nadam se da ce se stici obici  :king:

Vidin da niko ne preporuča birtije u kojima stalo je vrijeme. Pa krenimo:

Krivi put, radi svaki dan do 2, ekipa šarolika. Cijene ok.

Medika, squat koji je ujedno i klub, ekipa klošarska. Radno vrijeme nepoznato. Cijene lijepe.

Žirafa, na 4 lokacije, treba rezervirati unaprijed stol jer su cijene toliko lijepe. Srce mi ganu takve cijene.

Alcatraz, radi svaki dan do 4. Cijene ok.

Sve navedeno se nalazi u centru.

Postoji još i Sidro, blizu Savskog mosta. Dosad nisam uspjela dočekati zatvaranje. Poznato je pod nadimkom "Posljednja postaja". Cijene ok.

Ako ste malo dubljeg džepa i volite smoothije, preporučam Cyber funk - juice bar u Masarykovoj. Omnomnom.

Guglajte Sunčev sustav u Zagrebu i obiđite planete u centru. Fora je.

Moj stan je isto jako jeftina birtija, ja sam natrag u Zagrebu od 2. 1. i primam kućne posjete. :D

• 1 month later...