Jump to content

Featured Replies

Posted

Najgluplji a istovremeno najbolji primer idiotske industrije privilegija valjda su oni "priority passengers", one elitne karte što ih nude aviokompanije. Pa majku mu dragu, šta ako ćeš u avion ući pre ostalih putnika? Šta je ćejf u tome? Avion će poleteti kada će poleteti, ne može poleteti ni pre ni posle toga, a ti ćeš čekati u sedištu aviona umesto u sedištu čekaonice.

Nije to toliko stvar prakticne prednosti koliko je da se pokaze ko je bolji od koga. Ista stvar kao sa nakitom, skupim kolima, odelima... sve je to da se pokaze i prikaze. Korisnost je tu sekundarna stvar. 

Pa malo veći komfor, umesto da čekaš na aerodromu, sedneš (verovatno u biznis klasi) i stjuardesa ti posluži piće.

Takođe, prvi izlaziš napolje.

Ali da je glupost, glupost je!

Biznis klasa je drugo. Ovde se mislim radi o genijalcima koji doplate 10 evra Ryanairu da bi stajali zgurani kao marva ispred gejta (odeljeni jedino onom trakom od sve ostale marve) i ušli u avion minut ranije da izaberu "savršeno" mesto, iako nemaju pojma ko ce se sve nagurati oko njih.

Čak se sećam jednog poletanja u 6 ujutru po zimi, kada smo konačno pušteni na boarding i zatekli njih petoro "priority" putnika kako se smrzavaju dole na vratima vec deset minuta pošto se bus jos nije pojavio. Na kraju smo svi završili u istom busu, baš mi je nekako bilo drago... :)

(ne sećam se koji aerodrom je bio u pitanju, neka Italija ili Španija)  

Циган кад има и на дупе маже :)

Ако ти тих пар евра није проблем, нећеш то гледати као на доплату. Добар продавац ће те убедити да постоји првокласна и другокласна карта, и продати ти размишљање да се не исплати уштедети 10 евра да би се гурао с багром и куповати тамо неку другоразредну карту :)

Da, ali da bi "priority passengers" imao smisla moraju da ga prate i sadržaji na aerodromoma. Šta vredi što ćeš prvi izaći iz aviona ako čekaš ostale putnike u busu do zgrade?

U principu ne vredi ništa, ja uvek čekam da se svi ukrcaju i uđem poslednji.

Ljudi su jednostavno čudna bića.

To ima smisla ako je zbog klinaca koji su nestrpljivi -- "nedokazani", ili baš mali :)

Edited by Snezana011

Propustili ste sta je najveca prednost toga - prostor za vas rucni prtljag.

Pogotovo danas kada puno kompanija naplacuje checkirani prtljag.

Ja sam juce bio na letu gde je skoro pola ekonomske klase moralo da checkira kofercice na gejtu, jer nije bilo mesta.

Edited by jms_uk

On 12/11/2014 at 11:24 AM, Raymond Luxury-Yacht said:

Biznis klasa je drugo. Ovde se mislim radi o genijalcima koji doplate 10 evra Ryanairu da bi stajali zgurani kao marva ispred gejta (odeljeni jedino onom trakom od sve ostale marve) i ušli u avion minut ranije da izaberu "savršeno" mesto, iako nemaju pojma ko ce se sve nagurati oko njih.

Čak se sećam jednog poletanja u 6 ujutru po zimi, kada smo konačno pušteni na boarding i zatekli njih petoro "priority" putnika kako se smrzavaju dole na vratima vec deset minuta pošto se bus jos nije pojavio. Na kraju smo svi završili u istom busu, baš mi je nekako bilo drago... :)

(ne sećam se koji aerodrom je bio u pitanju, neka Italija ili Španija)

Sad i Ryanair ima allocated seating - nema vise biranja sedista?

• 2 weeks later...

Jesmo malo ljubomorni pa otud toliki trud okarakterisati te putnike kao budale?

Juče sam putovao wizz-air-om iz Beograda i pošto su nas sve nagurali u neki Gate 9 u starom delu aerodroma, poželeo sam daimamtaj priority boarding samo da bih izašao iz prostorije što ranije.

Ili da ih prvi izašao iz aviona zbog pasoške i reda na istoj. Ili da stavim ručni prtljag iznad svoje glave kao čovek, a ne 10 mesta od onog gde ja sedim.

Ja ipak ne uzimam prioritetnu kartu jer mislim da ću propasti za tih 10€.