Jump to content

Featured Replies

Posted

Сретан Божић свим суфорумцима који славе Божић по грегоријанском календару!

51_newyear273_l.jpg

Edited by herba

Придружујем се честиткама.

Мада ми је увек било симпатично наглашавање "срећан ххх свима онима који славе"... или "који славе данас"... па логично да не честиташ онима који не славе или не славе данас ;)

• Author

Придружујем се честиткама.

Мада ми је увек било симпатично наглашавање "срећан ххх свима онима који славе"... или "који славе данас"... па логично да не честиташ онима који не славе или не славе данас ;)

Међутим, прича ми један пријатељ шта  је видео на једном другом форуму. Неко је хтео да честита Божић баш овај који славе људи сада у децембру, па је написао кратко:"Сретан вам свима Божић". Онда је уследио пост: " Мало си пожурио, има да сачекамо још две седмице". Очигледно је мислио на Божић који људи славе по јулијанском календару т.ј. 6. јануара. Зато сам намерно и ставио ту реч " грегоријанском", за такве који мисле да се Божић слави само у јануару. Није овај форум само да CANTRAMO, како пре неки дан каже наш суфорумац bam-bam у свом посту ОВДЕ!

Није по теми, али пошто сам је ја покренуо узимам слободу, само још ово: Знамо сви да је интернет " луда работа", социјалне мреже, форуми и друге ђаволије, које нам краду драгоцено време. Свуда свако може да се региструје и да пише све и свашта, поготову где админстратор и модератори дремају, мислим на форуме. 

ibj-Kako-s.jpg

Edited by Duya
-off topic

I ja se pridružujem čestitkama.

:biggrin:

Dodao bih samo da su mnoge pravoslavne crkve prihvatile ovaj kalendar, neke u potpunosti, neke delimično. Među njima su, koliko mi je poznato, Grčka i Rumunska pravoslavna crkva.

Ima pak muslimanskih zajednica, poput Berbera iz Magreba, koje ne koriste islamski kalendar i služe se julijanskim, ovim što ga koristi Srpska pravoslavna crkva.

Mešano je to, dakle, i vrlo komplikovano. Ne postoje "katolički" i "pravoslavni" Božić. ;)

Narocito nije katolicki Bozic. Ne zaboravimo sve protestantske ckve koje ga slave na taj datum.