Jump to content

Featured Replies

Preko Makedonije je valjda jednostavnije, ima direktan voz do Soluna?

Jednostavnije jeste u svakom slučaju, nego mislio sam zbog trenutne situacije u Makedoniji  :102:

Jednostavnije jeste u svakom slučaju, nego mislio sam zbog trenutne situacije u Makedoniji  :102:

Koje trenutne situacije shtrumpf

Da malo aktiviramo temu, Kuća se otvara za manje od mesec dana. Šta po vašem mišljenju svakako treba videti u Atini? :)

Bio sam pre par meseci u Atini i to je jedan od najlepsih gradova za koje ja znam. Dobra stvar u Atini je sto je manje-vise sve u krugu i sve tu negde u centru. Svakako treba krenuti od glavnog trga Sintagme, tamo videti smenu straze koja je na svakih sat vremena ispred Parlamenta, zatim Plaku (nasa Skadarlija), Zevsov hram koji je isto odmah tu, popeti se na nezaobilazan Akropolj, zatim se spustiti do Agore i pravo do Monastirakija, ludo mesto gde se nalazi buvljak i mnogo prodavnica, kazu jedan od najposecenijih delova Atine. Tu je i najvise brdo Likavetas odakle se vidi cela Atina. Tu je i olimpijski stadion,Glifada, poznato letovaliste ... i vec vidim da sam nesto zaboravio ali to je ono sto se meni najvise svidelo  :)

PK se otvara prvog jula. Ako se skupi manje novca - biće i manja kuća ili na udaljenijoj lokaciji itd.. :)

• 3 weeks later...

Hteo sam da vas pitam da li ce biti neki vodic ili nesto slicno za npr obliazak ostrva u okolini Atine, na kojma se moze kampovati, kao proci za sto manje para itd? Izvinjavam se unapred ako ovo vec postoji, ali nisam uspeo da nadjem :)

Hteo sam da vas pitam da li ce biti neki vodic ili nesto slicno za npr obliazak ostrva u okolini Atine, na kojma se moze kampovati, kao proci za sto manje para itd? Izvinjavam se unapred ako ovo vec postoji, ali nisam uspeo da nadjem :)

Procitaj, nacices nesto sto te mozda interesuje.

https://www.klubputnika.org/putnicka-kuca/atina-atena/4022-plaze-u-atini

https://www.klubputnika.org/putnicka-kuca/atina-atena/4017-raspored-aktivnosti-u-putnickoj-kuci

Zavisi da li te interesuje Atina ili samo ostrva okolo? :)

Edited by Macak1995

Ima li neko iskustva sa prevozom vozom po Grčkoj? Konkretno, zanima me, pošto mi od i do Atine odu četiri dana flexija, ima li još kojih destinacija do kojih se može svratiti vozom jednostavno i da li ima potrebe zbog toga uzimati flexi od 7 dana?

Po onome što sam video sasvim fino su povezana mesta i nije teško izbeći IC vozove, ali kako to izgleda kada se dodaju rezervacije koje su pretpostavljam potrebne leti? Da li je možda brže/lakše/jeftinije busom?

Ja sam konkretno gledao kako do Meteora (Kalambaka najbliže mesto) i Olimpa (Litohoro ili Katerni) ali naravno i sve drugo me zanima.

Možda je ovo trebalo u Balkan flexi temu, ako smeta prebacte  mada ovde se nadam se nekom iskustvu iz prve ruke  :)

Edited by FilipBgd

Zdravo drustvo,

u drugoj polovini jula krecemo ekipa i ja do Putnicke kuce u Atini, uzimamo balkan flexi pass. Ideja je da iz Atine hvatamo trajekt do nekog obliznjeg ostrva i tamo kampujemo par dana. Ima li predloga za koje ostrvo odabrati, naravno putujemo supljih dzepova.
Inace nasla sam na netu informaciju da sa balkan flexi pass imamo 30% popusta na odredjene trajekte iz Atine, jos nisam proverila info, al eto cisto da znate :gossip:  

Egina?

http://www.aeginagreece.com/aegina-island/how-to-get-to-aegina-island/

By Ferry
To go to Aegina you can take the Hellenic Seaways Ferries (blue, white & red), Nova Ferries (red) or take the Agios Nektarios Ferry (light yellow). The Nova Ferries are the most luxurious ferriy. Prices of tickets vary depending between € 8,50 – € 9,50 for a one-way ticket. The trip with a ferry will take between 60-90 minutes). You will find the timetables at the ticket offices on the quay, the entrance door of the ferry also displays the departure time. You have to buy your ticket at the ticket offices, but if you are late they will also let you buy your ticket on the ferry.

Meni se naoko i više dopada mali i zabačeni Agistri, oko 20€ povratna karta (https://www.saronicferries.gr/eng/). Hat međutim:

From the 2014 season, camping will no longer be allowed on Agistri!

It was forbidden for years but no action was taken against campers in the past. However the situation has got out of hand recently, with the number of campers increasing year after year, and the rubbish they leave behind and destruction of the countryside reaching unacceptable limits.

Illegal campers will be fined 300 euros. The fine reflects the seriousness of the dangers inherent due to the cooking and smoking in the highly inflammable wooded areas, and will go to the benefit of the island.

Meni se naoko i više dopada mali i zabačeni Agistri..

Definitivno i mene ovo najvise privlaci, ali velika steta sto se kampovanja tice. Medjutim da nije nekim slucajem situacija kao i pre 2014, samo malo kao vise navikano? :D

Definitivno i mene ovo najvise privlaci, ali velika steta sto se kampovanja tice. Medjutim da nije nekim slucajem situacija kao i pre 2014, samo malo kao vise navikano? :D

Znaš kako, Grčka ti je to, a to ti dođe otprilike isto kao i Srbija...

Ja sam letovao ovih dana na Paksosu, koji je nešto malo veći i turističkiji od Agistrija, a imao sam i susret sa policajcima (dvojicom od ukupno, valjda, četvorice na ostrvu), koji se sveo na opomenu da ne parkiram baš na autobuskom stajalištu, uzvikom "Serb brothers" i pitanjem "Zvezda or Partizan?" -- "none, sorry".

Znaš kako, Grčka ti je to, a to ti dođe otprilike isto kao i Srbija...

Ja sam letovao ovih dana na Paksosu, koji je nešto malo veći i turističkiji od Agistrija, a imao sam i susret sa policajcima (dvojicom od ukupno, valjda, četvorice na ostrvu), koji se sveo na opomenu da ne parkiram baš na autobuskom stajalištu, uzvikom "Serb brothers" i pitanjem "Zvezda or Partizan?" -- "none, sorry".

Hahah, od ukupno cetvorice..:)

Pa i ocekivah to, zato sam i posumnjao. :)

Na ovom sajtu http://www.agistrigreece.com/, odakle si predpostavljam pronasao informaciju za "zabranjeno" kampovanje, gde sam je i sam procitao.

Su dali odmah i kontra informaciju: 

"The area of Skliri on the east side of Agistri island is the home of Agistri’s pebbled Chalikiada beach. Chalikiada is a rocky secluded cove that hosts a variety of visitors. You will find young & old, people with and without swim wear, hippies camping on the beach in the summer months and visitors who are just coming for the day."

Tako da, sve nam je jasno. :D

P.S. Mada zar si morao da ih razocaras? 

Ja sam pisala nekoj agenciji sa ostrva Agistri o kampovanju, evo i odgovora:

Dear Jelena,

There is no organised camping on the island.
Though it is illegal there are many people who are camping.
Have in mind there are no toilets, next to that the forest is really dry in summer so be very careful with fire.

Kind regards,

Ja sam pisala nekoj agenciji sa ostrva Agistri o kampovanju, evo i odgovora:

Dear Jelena,

There is no organised camping on the island.

Though it is illegal there are many people who are camping.

Have in mind there are no toilets, next to that the forest is really dry in summer so be very careful with fire.

Kind regards,

Heh ovo je samo potvrda onoga sto sam i mislio..:) Hvala ti za ovo. Msm da cu ipak da kampujem tamo.. :)

Heh ovo je samo potvrda onoga sto sam i mislio.. :) Hvala ti za ovo. Msm da cu ipak da kampujem tamo...

koja je verovatnoća da na ovom ostrvu ima neki izvor, javna česma ili dobar domaćin koji će da udeli malo vode za piće siromašnim kamperima?? :D