Jump to content

Featured Replies

Posted

Pakistan , tura se jos oblikuje ali otprilike bi isli Islamabad- Lahore . granica sa Indijom . onda u planine orema granicom sa Kinom . Mozda , veliko mozda zbog viza izlet avionom do Kabula .

Voljeli bi jos jedan ozbiljan par (uh ovo zvuci kao za neke druge oglase ali nije) , zanimljivije je kad nas ima vise . Na cijenu nam to nebi uticalo .

• Author

za januar 2016 smo otvoreni za sve predloge (sem usa , tamo nikad )

Pakistan , tura se jos oblikuje ali otprilike bi isli Islamabad- Lahore . granica sa Indijom . onda u planine orema granicom sa Kinom . Mozda , veliko mozda zbog viza izlet avionom do Kabula .

Voljeli bi jos jedan ozbiljan par (uh ovo zvuci kao za neke druge oglase ali nije) , zanimljivije je kad nas ima vise . Na cijenu nam to nebi uticalo.

Pozdrav prijatelju,jel bi isli autostopom,busom ili necim drugim i kako cete vizu da izvadite veoma je tesko....i koliki bi budzet bio za tu avanturu...i kad planiras da ides....:)

• Author

jedini nacin koji sam za vizu pronasao je da njihova agencija posalje garanciju tj pozivno pismo . postoji i drugu nacin da neka firma ili pojedinac garantuju za tebe ali to nismo uspjeli nikako . za razliku od Irana gdje platite pozivno pismo agenciji ovdje je teze . morate platiti dio njihove ture .

a ono sto zelimo obici ionako bi tesko busom onda cemo sve agencijom . pogotovo sto zelimo otici do baznog logora za k2 pa granice sa -kinom onda drugim putem nazat do Lahore i granice sa Indijom .

viza za Avganistan izgleda nece biti problem ako imamo Pakistansku .budzet jos nije definitivan jer  stalno nesto mijenjam , ali avio karta iz Podgorice povratna je 810 evra (prvi put da cemo iz Podgorice i to samo presedanje u Istanbulu) . troskovi tamo ce biti po sadasnjem planu visoki (sto znaci da moram malo smanjit zelje) zato sto veci dio idemo dzipovima van puteva i slicno .

naravno mnogo jeftinije bi bilo obici Islamabad i Lahore ali onda mi to nebi bilo to .

za Avganistan nemam n priblizno koliko bi kostalo , avio je jeftin ali tamo zaista neznam .

nazalost vecom cijenom placamo nedostatak vremena 15 dana sa svim letovima je krajnji limit koji mogu sebi priustiti , a zelje da vidim mnogo stvari i to znaci vecu cijenu .

jedini nacin koji sam za vizu pronasao je da njihova agencija posalje garanciju tj pozivno pismo . postoji i drugu nacin da neka firma ili pojedinac garantuju za tebe ali to nismo uspjeli nikako . za razliku od Irana gdje platite pozivno pismo agenciji ovdje je teze . morate platiti dio njihove ture .

a ono sto zelimo obici ionako bi tesko busom onda cemo sve agencijom . pogotovo sto zelimo otici do baznog logora za k2 pa granice sa -kinom onda drugim putem nazat do Lahore i granice sa Indijom .

viza za Avganistan izgleda nece biti problem ako imamo Pakistansku .budzet jos nije definitivan jer  stalno nesto mijenjam , ali avio karta iz Podgorice povratna je 810 evra (prvi put da cemo iz Podgorice i to samo presedanje u Istanbulu) . troskovi tamo ce biti po sadasnjem planu visoki (sto znaci da moram malo smanjit zelje) zato sto veci dio idemo dzipovima van puteva i slicno .

naravno mnogo jeftinije bi bilo obici Islamabad i Lahore ali onda mi to nebi bilo to .

za Avganistan nemam n priblizno koliko bi kostalo , avio je jeftin ali tamo zaista neznam .

nazalost vecom cijenom placamo nedostatak vremena 15 dana sa svim letovima je krajnji limit koji mogu sebi priustiti , a zelje da vidim mnogo stvari i to znaci vecu cijenu .

Ja pravim neku avanturu,Kopnom do Kine...ne znam kad bi isao,mozda 2016 i kad skupim novac....budzet bi bio od 1200 do 2000 evra,koriscenje couchsurfinga,kampovanje,jeftina hrana,jeftin prevoz,pa kad budem resio da idem javljam ako ste zainteresovani...pozdrav :)

• Author

hvala na pozivu

nazalost nemamo taj luksuz koji se zove vrijeme .

• 2 weeks later...

Zdravo,

vidjeh gdje bi putovali, .. Ja i supruga odavno razmisljamo o jednom povecem putovanju.. S tim sto smo mislili dzipom iz Podgorice,ako nas bude vise mozda cak i sa dva dzipa(Pathfinderi), oba su licno moja.. Imamo nesto novca,sredstava,poznanstava i par smjestaja sve do Japana :-)..Za sada je sve u fazi brainstorminga.. S obzirom da bi prva etapa naseg puta bila Podgorica-Vladivostok, ukoliko ste zainteresovani da dio puta eventualno prodjemo zajedno, javite se.. 

jedini nacin koji sam za vizu pronasao je da njihova agencija posalje garanciju tj pozivno pismo .

Probaj da kontaktiras momke iz ove agencije ...

http://www.losthorizontreks.com/page1/index.html

Na Lonely Planet forumu pise da su provereni i da salju pozivno pismo ... koje je najbitnije kako bi vi dobili vizu. Vredi pokusati ... :)

Edited by Nightwatcher

• Author

Kontaktirao sam i njih , Svi imaju uhodanu semu , Uplatis aranzman (neki traze 25% neki cak 75%) pa ti tek onda salju pozivno pismo .

Nadam se da su vize skoro pa resene , Glavni problem je bio jer smo iz Crne Gore pa nikako da se dogovore ko je nadlezan za nas .

Sad smo presli na Avganistansku a oni kad sam im objasnio da idemo turisticki nisu mi bas spustili slusalicu ali skoro da jesu .

• 1 month later...

I mene zanima ovakva tura i ozbiljno razmišljam uputiti se ili u semtebru ove,ili u martu sledeće godine.Ideja mi je obići Iran,Pakistan,Indiju i Nepal.Najviše bih voleo da skupim dovoljno novca i da sve to obiđem motorom,ali "čeprkajući" net-video sam da postoji i alternativa,tj.,voz.Naišao sam na ovu stranicu:http://goo.gl/8Rp3aE i zanima me da li se neko sa foruma upustio u ovakvu avanturu,tj.,da li je vozom putovao do Indije(Pakistana,svejedno) ?