Jump to content

Featured Replies

Posted

Prenosimo vam jednu Markovu priču iz prvog poglavlja Bantustana. Svako poglavlje u knjizi predstavljeno je ilustrovanom mapom s pričama, numerisanim i označenim inicijalom autora (U, M ili L). Sledi priča 4M, koja se dešava u Turskoj, Siriji i Jordanu. 4 M Autobus juri ka Siriji. Izmit, Bolu, Ankara, Aksaraj, Adana, Iskendrerun. Ova dvojica su konačno zaspali. Prvo su me kinjili što nisam na vreme pripremio blog, a zatim što sam zaboravio da ponesem mapu. Onda su se svađali oko toga koliko ćemo se zadržati u Damasku. Uroš hoće da ostanemo par dana, Lazar bi odmah dalje. Jebe mi se za Damask, znam ga napamet. Potom su satima uvređeno ćutali. Čitavo putovanje dogovoreno je kroz beskrajnu prepisku na internetu. Videli smo se svega nekoliko puta. Znam li uopšte s kim putujem? Hataj, sirijska granica. Nizije prelaze u pustinje. Alepo, Sarakib, Hama, Homs, Šinšar, pokoje suvo stablo. U Damask stižemo u sumrak, izmrcvareni posle trideset sati puta. Spavamo u odrpanom motelu, dok nas ne probudi topao zimski...

Pročitajte Bantustan: Kako smo prošli kroz Siriju i Jordan

Brojim sitno do početka intervjua preko Skajpa, i čitam tekst :D Nije mi pomogao da primirim blagu nervozu, ali mi je prijao :)

Pitam se jedno - Lazar onda i Lazar sada - čini mi se da nisu iste osobe? :D