Jump to content

Featured Replies

Posted

e pa tek sam sad saznala da mi za spanskum vizu treba i neko pismo roditelja sa potvrdom da me izdrzavaju, ali pojma nemam kako bi to trebalo da izgleda, da li je potrebno da se nesto vadi u opstini i td ili ja sama treba da sastavim neko pismo a cale i keva da potpisu...

stvarno 1. put cujem za ovo i pojma nemam o cemu se radi, a u ponedeljak predajem dokumenta u ambasadi, pa mi je potrebna hitna pomoc  :-[

ako je to papir koji garantuje da tvoji roditelji snose troskove tvog boravka u spaniji, isto to traze i madjari, dakle, napises sama i odstampas tekst koji glasi otprilike "Ja, taj i taj, broj licne karte, JMBG, izjavljujem da cu snositi troskove boravka u Spaniji svoje cerke te i te broj licne karte, JMBG" onda taj i taj potpise papir i ode u opstinu ili sud da overi potpis, mislim da mora da ode licno, sa nekim svojim dokumentom (licna karta, pasosh). i to je to :)

u madjarskoj ambasadi su umesto toga prihvatili izvod iz deviznog rachuna, sad ne znam, bolje da imas onako kako traze :) srecno :)

Španija?  :shockkk: Pa. želim ti zaista puno sreće u dobijanju vize.. obavezno javi šta si uradila...  shtrumpf

За то постоји посебан формулар који се купује у општини или у суду, ал' јефтиније је у суду да овериш (више него дупло), ал' могуће су гужве.