Jump to content

Featured Replies

Tema je starija ali bilo bi dobro da popricamo o tome zbog nas koji nismo nigdje daleko putovali, da napravimo popis nekih osnovnih stvari koje bi nosili na put, recimo nekih 10 dana autostop prema EU

1.NESESER-cetkica,kaladont,parfem,WC papir,vlazne maramice,sampon,hanzaplast,lijekovi-(koji??)

2.ODJECA-3 para carapa,4 para bokserica, 2 kratke majice, 1 duga majica, kabanica, rucnik

3.SPAVANJE-sator, vreca za spavanje, podloga

4.HRANA-2l rakije, escajg, cakija, 2 ribe konzerve, kruh u vrecici, 5 kesica secera (iz kafica), 2 sendvica, 2l vode

5.PAPIROLOGIJA-dokumenti, karta EU sa upisanim dragocjenim biljeskama ovdje sa foruma za svaku pojedinu drzavu/grad, kao i brojevi hitne sluzbe, policije,  novac (rasporedjen po nekoliko mjesta-torba,dzepovi,novcanik...)

6.OSTALO-napunjen i otkljucan mobitel+punjac+rezervna baterija

Slobodno dopunite ono sto bi vi nosili a da nije spomenuto tako da mozemo kompletirati ako nesto fali.

I pitanje:1. koliko novca nosite sa sobom? 2, tusiranje, kako se snalazite? Pada mi na pamet praznu kesu zakaciti iznad glave (na drvo npr) i flasama je napuniti i onda se pripremiti i lagano nozem napraviti nekoliko rupica na kesi...ako znate na sta mislim?

• 2 weeks later...

HRANA-2l rakije

;D

kruh u vrecici, 5 kesica secera (iz kafica)

Hleb ti i nije toliko neophodan,s'obzirom na to da ga mozes svuda kupiti,a ne kosta mnogo.Kao i secer.

Hehe nikud bez rakije.... Ma kontam ako zapnem negdje van civilizacije pa da mi bude lakse, jer kad sam gladan nisam svoj...a kesicu secera je dobro imati-ne zauzima puno prostora a to je i prva pomoc ako vam padne secer...ja obavezno moram zasladiti poslije obroka

Pa...ako,tj. kad zderes dosta rakije hoce da padne secer... pijjj

Inace ti secer ne bi ni trebao ;)

• 2 months later...

I pitanje:1. koliko novca nosite sa sobom? 2, tusiranje, kako se snalazite? Pada mi na pamet praznu kesu zakaciti iznad glave (na drvo npr) i flasama je napuniti i onda se pripremiti i lagano nozem napraviti nekoliko rupica na kesi...ako znate na sta mislim?

haha dobra ideja sa kesom. imas slicnu stvar da kupis medju kamp opremom - crna vreca od gumenog nekog materijala sa mini tusem koji izlazi iz nje... fino se spakuje i ne zauzima mnogo prostora. A takodje na nekim benzinskim pumpama i carinskim terminalima imas usluzne tus kabine, platis nesto smijesno i otusiras se ko cojek.

Sto se para tice mozes ponijeti koliko oces  :hihi: ... mislim da je neka minimala za 10 dana stopiranja oko 100 evra, ali s obzirom da su 2 litra rakije tu, moze i manje  :)

Eto, nisam ni ja bas nesto iskusan al znam kobajagi ponesto  :roll:

Pa da tu smo da učimo i razmjenjujemo iskustva. Jer jedan čovjek zna malo a svi ljudi znaju sve. Evo nisam znao za ovo tuširanje na pumpama, znam da kod nas nema, to je vjerojatno u zap. Europi, baš dobra informacija

Pa da tu smo da učimo i razmjenjujemo iskustva. Jer jedan čovjek zna malo a svi ljudi znaju sve. Evo nisam znao za ovo tuširanje na pumpama, znam da kod nas nema, to je vjerojatno u zap. Europi, baš dobra informacija

Ima toga i u Aziji, samo nije toliko često. Najviše takvih pumpi sam videla u Turskoj.

Ali i bez tuša se može tuširati, na pumpi u toaletu, ili bilo gde u prirodi. Ne mora se imati kamperski tuš koji je težak. Obična plastična boca na čijem čepu s e probuše rupice (mislim da je to neko pomenuo) ili biciklistički bidon jer ima tanak mlaz (ja se tako stalno "kupam").

Često pitam u restoranima i hostelima da platim samo za tuš i mnogi me puste besplatno.