Jump to content

Featured Replies

Posted

Poštovanje svima,

Imam hrvatske papire i pasoš. Preko porodičnih prijatelja sam stupio u kontakt s osobom koja bi me stalno zaposlila u svojoj kompaniji. Planiram tražiti stalnu radnu dozvolu u Kanadi i državljanstvo, PR (Permanent Residence) oko čega bi mi pomogao poslodavac ali imam mrlju u dosijeu. U oktobru 2013. sam uslovno osuđen za djelo krađe (mobitel) na uslovnu kaznu u trajanju jedne godine. Uslovna je istekla u oktobru prošle godine, ja nisam načinio nikakvo novo krivično djelo niti bilo kakav prekršaj kao ni prije toga. Da li će Kanada uopšte tražiti i provjeravati moj dosije? Da li će tražiti potvrdu o nekažnjavanju? Da li ta potvrda znači da se samo u trenutku vađenja iste ne vodi krivični postupak protiv mene, ili će u njoj stojati i to od 2013.?

Hvala.

Da li će Kanada uopšte tražiti i provjeravati moj dosije?

Hoce

Da li će tražiti potvrdu o nekažnjavanju?

Hoce

Da li ta potvrda znači da se samo u trenutku vađenja iste ne vodi krivični postupak protiv mene, ili će u njoj stojati i to od 2013.?    

U potvrdi ti pise i da li si osudjivan i da li se trenutno protiv tebe vodi postupak. I trebace ti potvrda za svaku zemlju u kojoj si ziveo vise od 6 meseci od 18 godine.

To sto imas dosije ne znaci automatski da neces dobiti dozvolu. Imaces mogucnost da prilozis pismo i napises zasto si osudjen, pa napisi da je u pitanju petty theft, mozda budu lenient, ne znam, posto ja nisam osudjivana.

Takodje, radna dozvola, PR i drzavljanstvo su tri razlicite stvari. Za radnu dozvolu ne traze potvrdu o nekaznjavanju, ali za PR traze.

Edited by walrus

Imaces mogucnost da prilozis pismo i napises zasto si osudjen, pa napisi da je u pitanju petty theft, mozda budu lenient, ne znam, posto ja nisam osudjivana.

Kad vidis kakve probleme imaju Amerikanci sa DUI [i od pre 20-30 godina] da udju u Kanada, ne bih rekao da su bas lenient...

Ne znam kakoide o sada, ali sam na nekom forumu citao da te male presude se brisu iz dosijea posle p godina, pozovi policiji ili sud pa proveri.

Не знам како је у Хрватској, али у Србији може да се обрише податак о осуди и пре истека законског рока. За то се подноси специјална молба. Распитај се код адвоката.