Jump to content

Featured Replies

Posted

Đinka je varoš na severu doline od dvanaest hiljada duša i udaljena je dva dana od Adis Abebe. Lokalno življe ove zabačene varoši badavdžiše pored iskopanih puteva, čuči u prašini, goni stoku, tegli tovar na plećima ili čavrlja ispred svojih straćara. Usamljena pojava farenđija probuđuje apetit lokalnih prosjaka, bogalja, dečurlije, lažnih vodiča, probisveta i drugih siromaha. Utisak na prvi pogled odgovara opisu pakla na zemlji.Pa ipak, Đinka je jedno od najzanimljivijih mesta u Etiopiji, budući da je ono sedište doline koju naseljava šesnaest različitih plemena. Ari, Bana, Karo, Hamer, Bodi, Mursi... priče o tim plemenima raspaljuju maštu stranim putnicima željnim egzotičnih prizora i fotografija.U okolini Đinke žive pripadnici plemena Ari. To je najveće i najmodernije pleme u dolini. Vodič Andualem, koji sam potiče iz tog plemena, poveo me je da mi pokaže okolna sela naseljena ovim življem. Kratka vožnja rikšom, pola sata blagog uspona i jedan drukčiji svet. Izgledalo je da brđani nemaju ničeg...

Pročitajte Plemena doline Omo

• 1 month later...

Шта погрешно радим, покушао сам да нађем овај чланак са главне странице сајта и нисам успео да нађем било шта осим текстова на, јел, насловној?

Како се приступа архиви текстова?

На главној страни, заглавље, где пише: КП, насловна, форум итд., поставиш показивач миша на "збирка", испод се појављује: збивања, путописи итд., кликнеш на "блогови", затим тражиш по имену блога, негде при дну "У потрази за Мурсима, Марко Николић". Кад кликнеш, отвара се нова страна и ту је овај блог.