Jump to content

Featured Replies

Posted

U zadnje vrijeme sve cesce razmisljam o obilasku S.A.D. i to na fazon coast to coast. Voljela bih startovati na istocnoj obali (NY npr), pa onda polako ici prema L.A. Radje bih isla kroz manja mjesta, ruralne krajeve, obilazila nacionalne parkove, sela, usput volontirala po farmama... Kombinovala bih kopneni javni prevoz, rent-a-car, stop...

Pa me interesuje da li je neko iz nasih krajeva na slican nacin nacin obisao S.A.D. da bi mogao podijeliti iskustvo i dati savjete. Posebno me interesuje dobijanje vize za ovakav neki put (gdje je povratak kuci neizvjestan), kao i mogucnosti nekog rada usput (konobarisanje, fizikalisanje itd. btw - zensko sam).

Ako neki zna neki link o ovome koji bi podijelio, unaprijed se zahvaljujem.

Amerika od obale do obale

Sa drugarom, u studentskim danima sam na slican nacin obisao Severnu ameriku.

Iz Londona smo pristigli u San Francisko. Otisli smo do Sakramenta i nac. parka sekvoja, a zatim

se spustili Gray Hound busom do Los Angelesa. Obisli smo Diznilend, Holiwood i obalu okeana, Malibu i sl.

Iz LA,autom koji smo tamo kupili, otputovali smo do Las Vegasa u Nevadi.Dalje smo obisli, Grand Canyon, branu Hower,Reno i Fenix u Arizoni, El Paso i malo Mexico, odnosno samo C. Huarez. Prosli smo kroz puno malih mestasca Texasa,Dalas, Houston i presli u Luizijanu, sa duzim zadrzavanjem u New Orleansu. Potom smo krenuli put Floride, sve do Miamia. Odatle smo krenuli istocnom obalom na sever, preko Georgie, S i N. Caroline,

Washingtona,Baltimora i Filadelfije do New Yorka.U jabuci smo se zadrzali desetak dana, pa otisli preko Bostona na Nijagarine vodopade, te presli u Canadu sa obilaskom Toronta, odakle smo se spustili do Windsora da bi presli nanovo u Detroit u SAD.Otisli smo , naravno do Cikaga, a posle par dana tamo provedenih punih 14 dana vracali smo se do New Yorka. Tamo smo prodali auto, "Plimut" karavan koji nam je bio i kuca i prevoz skoro punih cetiri meseca, kada smo se vratili u Evropu, odnosno kuci.

Odmah da ti kazem da je za Ameriku, ako zelis da je upoznas, to vreme na neki nacin kratko, tako da ti je ideja pametna, sto vise ostanes na putu i vise svrljas po kontinentu, pored velikih centara koje neizostavno treba videti, utoliko bolje. Inace USA, pa i kanadska viza se dobijaju relativno jednostavno,pogotovu ako si student tako neka te to ne brine. Puno pozdrava

ostanes vise ces da vidis

citavih cetiri meseca.