Jump to content

Featured Replies

Posted

– Zašto baš u Mauritaniju? – pitao me je jedan biolog koga sam upoznao u Granadi. – Tamo nema ničega. Mi smo se nedelju dana lomatali po pustinji i tražili guštere. Pola ekspedicije se razbolelo od sunčanice, druga polovina od prljave vode. Povraćali smo od jutra do večeri. Znate šta ćete tamo naći? Muku. Mauritanija je jedna muka i ništa drugo. Posle toga mi se još više išlo. Četiri hiljade kilometara za tri nedelje, glasio je naš plan. Na mapi je to izgledalo izvodljivo, ali mapa je lagala. Mape uvek lažu. Nije pominjala da dobar deo puta uopšte nema puta i da je temperatura oko 50° C. Nije nam rekla ni da će Inesa završiti na infuziji zbog dehidracije a mi u zatvoru jer je Uroš snimao nekakvu vladinu zgradu pet minuta nakon što sam mu rekao da to ne radi. Na mapi nije pisalo ni da ćemo dva dana provesti u bordelu u pograničnom mestu u Senegalu zbog problema sa vizom. Mnogo toga ne piše na mapama. Dok smo putovali, neprestano mi je bila u glavi jedna rečenica Tibora Sekelja: Za mene je putovanje nužno...

Pročitajte Nužno zlo i nenajavljene posete

Значи невероватан "видео", свака част за музичку подлогу, бар мени је насликала све оно занимљиво што везујем за тај део света, као да се иза ћошка крију Ромелови шпијуни, вишијевски Французи, Хемфри и Ингрид, Монтијеви тенкови, Легија странаца, кључ за Ребеку, бедуинске и берберске поглавице са својим коњицама, португалски трговци робовима, шпански колонизатори, сенегалски рибари, сахарски музичари...   :)

Edited by Relja

• Author

Hvala  :smile: Pesma stvarno savršeno ide uz pustinju, a mi smo imali početničku sreću da je devojka koju smo snimali upravo nju odabrala da nam otpeva. Sahara je svet za sebe i meni je beskrajno zanimljiva. Samo se bojim da je postala prilično opasna (i to ne samo za strance), zbog onih idiota što navlače ljudima narandžaste trenerice i seku im glave  :death:

Hvala  :smile: Pesma stvarno savršeno ide uz pustinju, a mi smo imali početničku sreću da je devojka koju smo snimali upravo nju odabrala da nam otpeva. Sahara je svet za sebe i meni je beskrajno zanimljiva. Samo se bojim da je postala prilično opasna (i to ne samo za strance), zbog onih idiota što navlače ljudima narandžaste trenerice i seku im glave  :death:

Видиш, требало је да вам пустим неку моју музику кад смо се упознали... :D

Мислим да је неки берберски фестивал негде тамо у Тимбуктуу, Агадиру, Гаоу... почео да бива правом туристичком атракцијом док не дођоше господа коју си поменуо... :( хвала за песме :)

• 1 month later...

Сетих се ове теме, па опет слушам ону песму :)

Него, ко је девојка у љубичастом која прича о снази вере?