Jump to content

Featured Replies

Posted

Zamolio bih dame i džentlmene da mi daju korisne informacije u vezi sa ovvom zemljom.

Planiram da krajem ove, ili početkom sledeće godine idem tamo (što poslom što zajebavancijom) na mesec-dva, pa me interesuje bukvalno sve

Jel dobro pivo? Ima li ga? Kakve alkoholne derivate imaju?

Cene hotela? Da li postoje guesthouse-ovi, ili neki pristojni smeštaj?

Koliko mi treba love za mesec dana planinarenja na pristojnom nivou?

Sve ostale informacije nevezane za ova pitanja su još više dobrodošla.

Zdravo Kundune,

Vidim da imas svoje prioritete ! :-)   Nemoj da se sekiras, imaju piva. Najpoznatiji brend po celoj Zapadnoj Africi je "Flag". Proizvode se i Amstel, Castel, Guinness, etc... A imaju svugda i Heineken. Imaju takodje palmovo vino i lokalne rakije.

Ne preporucujem da ides na Obalu Slonovace ili drugde u Zapadnu Afriku krajem ili pocetkom godine. To su najhladniji meseci (naravno, i dalje je mnogo toplije nego u Srbiji u istom perijodu). Ali problem je o tome sto tada duva vetar "Harmattan" (https://en.wikipedia.org/wiki/Harmattan) kroz celog regijona i dovede pesak sa Sahare. Moze bit dosta neprijatno.

Nisi rekao u koji grad nameravas da ides. Svakako, svugda mozes da nadjes pristojne bezbedne smestaje (sa klimom i bez) za pristojne cene (odprilike od 5-15.000). 1 evro je 655,957 franaka (blokiran je kurs). Sta se tice budzeta, zavisi koilko si zahtevan za smestaj. Za hranu, mozes da jedes od 500-700 (lokalna jela) do 6.000 (i vise, naravno) franaka (u restoranima za strance i bogatase). Taksi su jeftinji (imaju metar u Abidzanu; ma da kad je putnik Belac, cesto pokusaju da ti kazu da ne radi...).

Napisi mi direktnu poruku, ako budes imao dodatna pitanja.

Pozdrav,

Sebastijan

Dobro došao Sebastijane, eto lepo je kad pitanje izazove nekog novog da se aktivno uključi na forum.

Bolje pišite ovde nego na PP, možda još nekom bude od koristi. Ako vam treba obaveštenje mejlom, uključite "Follow this topic" na vrhu.

• Author

Zdravo Kundune,

Vidim da imas svoje prioritete ! :)   Nemoj da se sekiras, imaju piva. Najpoznatiji brend po celoj Zapadnoj Africi je "Flag". Proizvode se i Amstel, Castel, Guinness, etc... A imaju svugda i Heineken. Imaju takodje palmovo vino i lokalne rakije.

Ne preporucujem da ides na Obalu Slonovace ili drugde u Zapadnu Afriku krajem ili pocetkom godine. To su najhladniji meseci (naravno, i dalje je mnogo toplije nego u Srbiji u istom perijodu). Ali problem je o tome sto tada duva vetar "Harmattan" (https://en.wikipedia.org/wiki/Harmattan) kroz celog regijona i dovede pesak sa Sahare. Moze bit dosta neprijatno.

Nisi rekao u koji grad nameravas da ides. Svakako, svugda mozes da nadjes pristojne bezbedne smestaje (sa klimom i bez) za pristojne cene (odprilike od 5-15.000). 1 evro je 655,957 franaka (blokiran je kurs). Sta se tice budzeta, zavisi koilko si zahtevan za smestaj. Za hranu, mozes da jedes od 500-700 (lokalna jela) do 6.000 (i vise, naravno) franaka (u restoranima za strance i bogatase). Taksi su jeftinji (imaju metar u Abidzanu; ma da kad je putnik Belac, cesto pokusaju da ti kazu da ne radi...).

Napisi mi direktnu poruku, ako budes imao dodatna pitanja.

Pozdrav,

Sebastijan

Sebastijane,

pišem ti ovo pismo, a u ušima mi odzvanjaju početni taktovi leading soundtrack-a iz "Male Sirene", a koju pevuši tvoj imenjak, plemeniti rak Sebastijan. 

Pam-pam-pam-pam pam pam pam pam pam

Elem, hvala na početnim hintovima, a i na trudu.

Svakako bih užiivao u lokalnom piću pre nego u Jevropskim zajebavancijama.

Pa kako mi se namešta poslovno, plašim se da će to ipak morati da bude neki oktobar... Tako da će mi značiti saveti kako da se suprotstavim opakom vetru i stojim pred njim dostojanstveno, kao džentlmen.

Planiram u Abidžan. Tu bih odradio šta imam, pa bih onda išao u obliazak. Pa i u neku graničnu zemlju - što da ne.

Da ti ne bih postavljao previše pitanja - jer me zanima SVE , ti slobodno kad imaš vremena piši. Zanima verujem i druge ova zemlja.

Pozdrav 

Vetar iz Sahare naidje, ali su to najtopliji meseci utom delu Afrike...cak ti obalni gradovi jako slabo sta osete, svakako je bitno uzeti u obzir ako se ide na sever...