Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav! Novi sam na forumu jer tek krecem u svoju avanturu putovanja :D

Plan mi je da idem u Juznoafricku Republiku ( ali to sad nema veze ) ali, da bih izvadio vizu za JFA, moram licno da idem u Atinu da se prijavim za vizu ( kao sto vec znate ).

E sad, ja nikad ranije nisam bio u Grckoj. Ne bih umeo da se snadjem u gradu. Koja mi je najbolja opcija putovanja do tamo? Avionom ili autobusom? Ne bih ostao duze od jednog dana, jer tamo nemam nikoga, i ne bih zeleo da se trosim vise nego sto moram. Koliko ljudi znaju engleski jezik u Atini? Da li bih mogao da se snadjem samo sa engleskim ( posto grcki ne znam ). 
I jedno od bitnijih pitanja za one koji su vec ranije bili u Atini. Da li im je gradski prevoz kao u Beogradu? Da li su sve relacije prikazane na stanicama. Gde se nalazi glavna autobuska stanica u Atini uopste? I da li bi neko mogao da mi objasni kako da dodjem do ambasade JFA ( ako iko zna :) ). Da li su nasi ljudi iz ambasade zeljni da pomognu ako bih imao problema da se snadjem? 

Ne znam da li imam jos neko pitanje, al ako se setim, obavezno cu postaviti :) 

Hvala unapred!

Bilo gde na svetu ces se snaci koliko god malo da ljudi pricaju engleski. Ako imas manje od 26 godina najbolje je da ides vozom, kupis balkan flexi, a o toj karti imas posebnu temu. Sve imas na netu, googlaj kako da dodjes do ambasade od aerodroma/autobuske/zeleznicke do ambasade.

Градски превоз им је доста бољи него у Београду, имају и метро.

Овде ти је лепо објашњено:

http://wikitravel.org/en/Athens#Get_around

Можеш користити и гугл мепс.

Већина говори енглески, чак и у нетуристичким областима.

• Author

Izgleda da na kraju nije ni bitno, posto sam upravo dobio email od nase ambasade u Atini. Da bih dobio vizu za juznu afriku, moram da idem u Sofiju da se prijavim za vizu..

Pre par godina je vizu za Južnoafričku repunliku bilo moguće dobiti i u Budimpešti.

• 3 weeks later...
  • Author

Pa kako si se zaputio u JAR a i od Atine te panika uhvatila?? :D:P

Haha pa ne znam. U JAR pricaju engleski, a za Atinu nisam siguran :D Bespotreban strah bio, tek sad vidim kad sam veci deo oko vize zavrsio

Haha pa ne znam. U JAR pricaju engleski, a za Atinu nisam siguran :D Bespotreban strah bio, tek sad vidim kad sam veci deo oko vize zavrsio

Samo hrabro, moje iskustvo kaze da su ljudi u biti dobri i da ce ti pomoci i kada rijeci njihovog jezika ne znas ;)