Jump to content

Featured Replies

Mozda Deliblatska pescara? Ima jedan deo, zove se Zagajicka brda, videh to nekad davno na nekoj fotki i od tada zelim da odem tamo... na zalost na netu nigde nema dobre fotke, tj svuda je jedna ista, malecna:

http://www.belacrkva.co.yu/Slike_web/PescaraSL1.jpg

Nas par se dogovaralo za neku pesacku turu (ukoliko bude lepo vreme) recimo otpesacimo od NS do Subotice, naravno NE putevima, sa satorima i kompletnom opremom... treba jedno 2-3 dana :)

Jos predloga? :)

LP

Sad sam se setila da je Mateja spominjao da se bavi organizovanjem raftinga po Limu...

to ne bi bila losha stvar za prvo maj... mislim da mi je rekao da je dan negde oko 15e...

poslacu ga na forum da vam to lepo objasni

:-D

• Author

Ono pesacenje od NS za SU mi ne izgleda nesto privlacno,i ja mislim da je planina mozda bolje resenje...hajde blueGirl posalji tog lika da nam objasni o Limu...mada ni Babin Zub mozda nije lose resenje...

Stara planina ili mozda Suva planina su odlican predlog. Ko je jos za?

Gledao sam emisiju koju vodi Memedovic (Lov i ribolov ?),  u kojoj je pokusavao da snimi Karpatskog vuka, koji se pojavljuje u Deliblatskoj pescari. Inace u Vojvodini je zabranjeno loviti vukove...

Zamislite sad, price oko vatre u sumrak, dok negde u daljini zavija njegovo velicanstvo karpatski vuk. Ja sam za Deliblatsku pescaru...

Isao bih u neku planinu, ako se ne planira prvi maj tipa sedimo i jedemo rostilj ceo dan...

Aj Uzdravlje!

Kuckamo se

Acketa  :mrgreen:

pohod na Trem (Suva Planina) ili bar do pola :)

kakav bre karpatski vuk, kazu ima ga na tom mestu komada JEDAN, kad suva&stara planina vrve od vuci :)

• Author

Isao bih u neku planinu, ako se ne planira prvi maj tipa sedimo i jedemo rostilj ceo dan...

E bas zbog toga sam i postavila ovu temu jer su mi rostiljanja i sedeljke u ravnici dosadile...zato hajde dajte jos koji predlog...

Meni je Suva Planina ok, nisam nikad bio, kažu ljudi da je sjajno... mada može i Stara, tamo sam bio al ne bi mi ništa smetalo da idem opet. Mislili ste u dom, ili varijanta sa šatorima? Ja sam više za šatore  :roll:

na Trem (Suva Planina) ili bar do pola

Aman, zašto do pola... pa nema ni dve 'iljate meteri ;)

> Babin zub, stara planina, oce li neko? em lepo za slikanje, em visoko, em moze da se kampuje kolko se oce.

Mo?e, al ko ima doobru opremu. Ja ne bi na kampovao na 1600m prvog maja.

>Mozda Deliblatska pescara? Ima jedan deo, zove se Zagajicka brda...

Bio sam tamo krajem maja pro?le godine. Ne znam da li smo se smrzli zato ?to Deliblatska pe?čara ima maltene pustinjsku klimu (velika temperaturna amplituda dan-noć) ili je slučajno bilo opasno hladno, uglavnom, nemojte se zaletati na kampovanje bez ozbiljnih priprema. Moj drugar je opisao taj na? poduhvat i opis mo?ete naći na http://vladimirmandaric.blogspot.com/2005_05_22_vladimirmandaric_archive.html.

Kakav je pogled sa Zagajičkih brdaa prema Vr?ačkom bregu vidite na http://www.flickr.com/photos/jovanovic/.

Pe?čara je ?iroka i prilično ravna, zato vam toplo preporučujem da je preja?ete biciklom. Bojim se da je pe?aka malko dosadna.

> Sad sam se setila da je Mateja spominjao da se bavi organizovanjem raftinga po Limu...

E, to je savr?ena stvar za početak maja. A voda je ove godine naročito velika. Samo, devojke razmislite o zdravlju, to je nekoliko sati u hladnoj vodi, nije zezanje!

>  pohod na Trem (Suva Planina) ili bar do pola

Suva je odlična. Planiram da furam tamo, ali verovatno malo kasnije u maju (kad bude manje snega) i na tu temu imam okviran dogovor sa momkom iz Ni?a koji odlično poznaje kraj. Planiramo otprilike grebensku turu Trem - Mosor - Sokolov Kamen (ili već Trem - Sokolov Kamen - Mosor) ?to bi trebalo da bude dosta zahtevno, ali i mnogo moćno. Malo Suve iz njegovog objektiva : http://goran.fotopic.net/c505507.html

A gde ću ja ?

Ja volim u to doba godine da hajkujem po toplijim krajevima i nadam se da će me početak ovog maja zateći negde u Kapadokiji ili Anadoliji, na Lazarevom ili Jonetovom tragu, ili negde između, pa mo?da malo sa strane.

ciao

Mo?e, al ko ima doobru opremu. Ja ne bi na kampovao na 1600m prvog maja.

Ma nije to toliko strasno. Ja i Marica smo prelazili Ande (5.500 metara) po sred zime bez jakne. Jeste da smo se smrzli najgore ali je bilo super iskustvo.  ;) Tako da me 1.600 metara vise uopste na plasi. :D

• 3 weeks later...

Pozdrav.

Da se prvo predstavim. Ja sam novi clan, a zovem se Nikola i iz Nisa sam.

Sto se tice prvog maja, sa nekim drustvom imam planove za Bovansko jezero. Ne znam da li ste bili tamo, mesto je super. Mislim nije sad nesto extra da padnete na nos, ali je fino recimo za kampovanje u toku leta. Bio sam pretprosle godine na 10 dana. To vam je na 10 km od Soko Banje, ako idete iz Nisa, onda je 10 km pre Soko banje.

Ako postoji neki dogovor za Midzor (Suva planina) ili Babin zub i za tu sam kombinaciju. Bio sam pre 4 godine i svidja mi se, tako da bih otisao ponovo. Gore ima planinarski dom sa dosta mesta tako da ne morate da razmisljate o kampovanju na 1700-2100 metara. Za one sa dubljim dzepom ima i hotel extra sredjen.

Moze i Trem, kako se dogovorite ili bar do Devojackog groba jer je na gore cist kamenjar i bolje podjite u starim patikama jer sam se ja jednom zeznuo i krenuo u relativno novim patikama pa sam posle malo isao kod obucara hehe :)

Pozdrav.

>Za one sa dubljim dzepom ima i hotel extra sredjen.

Hotel jeste fri?ko renoviran i udoban, ali sme?taj u njemu uop?te nije skup. Pre 2 godine smo tamo spavali (u dvokrevetnoj sobi) za 600 i kususr dind?i čovek noć. U domu je bilo tek ne?to malo jeftinije.

Ali bilo je nekako sivo gore, bilo je i jo? dosta snega, i kad smo se vratili u dolinu Trgovi?kog Timoka gde je proleće već bilo u punoj snazi (bila je polovina aprila) bilo mi je mal te ne krivo ?to smo se uop?te peli na Zub. Zato u proleće oklevam s planinama. U ovo doba godine vode su mi dosta zanimljivije. Naročito ove godine.

S druge strane Babin Zub je stvarno zanimljivo mesto pa vam ga preporučujem za kasnije.

Treba znati da do tamo praktično nema javnog prevoza (mo?da 1 minibus dnevno za zaposlene, ili čak ni to), mi smo imali sreće pa ustopirali likove koji su isto i?li u skitanje, ali saobraćaja skoro da i nema. Za penjanje pe?aka je malo daleko (skoro 30 kilometara od Kalne, sa preko kilometar visinske razlike), tako da treba razmi?ljati o sopstvenom prevozu.

I sta smo odlucili?

Ipak se 1.5. priblizava ... a ja ipak ne bih da roshtiljam sa drustvom ...

Progovorite...

ili da sazivam vandrednu sednicu odbora!! :-D

Predlozi su OK, jako bi voleo nesto konkretno da se dogodi, 30. sam u BG paje jos lakse stici bilo gde, a i devojka koju ste imali priliku da upoznate poblize ce se pridruziti.

Glasam za nesto juznije varijante ali ne vredi preterivati...

Puno vas pozdravljaju makedonci  :-D

Uzdravlje

Gde ti stade, ja cu produziti...

Samo se vi lepo dogovorite,ja znam da ce biti

DOMACE, a prva liga :-)

Narode, 

Sta smo odlucili!

Postoji varijanta da se ide na  Beljanicu. Ako se seca  drustvo sa Shshanja, pokazivao sam slike!  Tamo je najveci vodopad u Srbiji , lepa priroda, Resavska pecina............ itd.  Da bi se do nje stiglo ..... ide se do Despotovca ( oko 600 dinara povratna karta od Beograda) a potom se ide  40 km u planinu. A za to bih mozda ja mogao da organizujem prevoz ( nisam siguran) .

Inace , u tim krajevima je jako popularno kampovanje 1. maja, takom da se desi da se ceo despotovac i okolni krajevi, Cuprija, Jagodina , Svilajnac , tamo izmeste.................postoje mesta gde se ne moze naci mesto za sator od guzve.  Mi se mozemo izdvojiti negde. Mada ja bih isao na neko novo mesto , posto na tu planinu idem u proseku dva puta godisnje!

Ne mogu da govorim u ime Marije ali ideja je zanimljiva. Ja sam vec bio i jaaaako je dobro. Ako je okupljanje 12. V na Suvoj planini onda bi to bila repriza.

Ona ideja- reklama sa splavarenjem je meni preskupa. Za te pare vrtimo jagnje na raznju ne Prerastima ili bilo gde drugde.

Mmmmm.... Jagnjeeeee........  :evil:

Digod samo da se na raspadamo... :)

Na suvu planinu stvarno idemo 12.-og tako da prvog komotno mozemo na neku mokru.

Hmmm. Jedan od planova je i Deliblato (neko tamo nece da prizna da u pescari zive vukovi u mnozini  :x , bar 30 njih, Karpatskih , sto ce reci vecih od ovih regularnih) Ima fino jezero, pa mozemo da pesacimo obodom neke sume, i da se brcnemo u jezeru ako bude lepo vreme  :-D

E, sad posto puno nas sa severa ide na maraton ove godine, a neki od nas na ove staze koje se prelaze do 30-tog, nema sanse da uspemo da se odmorimo , i da stignemo negde daleko na jug...  Uostalom, tamo se vidimo 13-14, jel  :-P

To je moj predlog, pa ako neko ima sta da doda, oduzme, umnozi, ili sa nama podeli...

E, da , na Staru planinu svakako hocu da idem, al' ne ovako. Ili mozda neko zna da se tamo moze stici za manje od pola dana. Ajde, ko zna neka kaze, mozda mozemo tamo  :wink:

:mrgreen: