Jump to content

Featured Replies

Da li je neko zainteresovan za put u Indoneziju na leto 2015?

mozemo se dogovoriti...javi se

Indonezija je ogromna zemlja... Nesto specificno mozda? Orangutani Bornea, vulkani Sumatre, istorijski gradovi Jave poput Borobodura, gusteri na Floresu, vulkani... ih.. ima toga mnogo... Island, Indonezija, Portugal.. videcemo koji itenirar je najbolji i za koje novce..

• 1 month later...
  • Author

Konačno određeni termini:

BUD-KL 24. juni do 28. juna Malezija;

KL-Siem Reap 28 juni do 09. jula Kambodža i

PP-Bali 09. juli, do 18. avgust Indonezija

.................................

Povratak: KL-Bud 18. avgust.

Indonezija je ogromna zemlja... Nesto specificno mozda? Orangutani Bornea, vulkani Sumatre, istorijski gradovi Jave poput Borobodura, gusteri na Floresu, vulkani... ih.. ima toga mnogo... Island, Indonezija, Portugal.. videcemo koji itenirar je najbolji i za koje novce..

Poseta meni (ako još budem na Baliju)  :LOLLL:

P.s. mala korekcija: gušteri nisu na Floresu već na ostrvcu iznad koje se zove Komodoro.  

• Author

Htedoh prethodno da dopunim, al‚mi isteklo vreme.

"Interesantna je naša percepcija, šta je na ovoj našoj planeti gore a šta dole.

Trebalo bi da  sve vrednujemo u odnosu na polutar a ne kako smo naučeni na geografske karte.
Komodo ostrvo gde žive "zli" komodo gušteri je levo (zapadno) i malo gore (severno) u odnosu na najveće ostrvo arhipelaga Flores."

Htedoh prethodno da dopunim, al‚mi isteklo vreme.

"Interesantna je naša percepcija, šta je na ovoj našoj planeti gore a šta dole.

Trebalo bi da  sve vrednujemo u odnosu na polutar a ne kako smo naučeni na geografske karte.

Komodo ostrvo gde žive "zli" komodo gušteri je levo (zapadno) i malo gore (severno) u odnosu na najveće ostrvo arhipelaga Flores."

Dobra primedba :) Ja zaista uvek, ali baš uvek, imenujem strane sveta a ne to "gore" i "levo" (jedan me je odučavao od toga mesecima i odučio me), ali sam ovde htela da napravim pošalicu, da zvuči više žargonski. 

• 4 weeks later...

Biće nekog dole od septembra do novembra ( Kuala Lumpur ,Bali, Manila, Borneo) ?

• 3 months later...
  • Author

The Government of the Republic of Indonesia has decided to provide tourist visa exemption facilities for 45 countries,  which shall be effective from June 10, 2015 (based on the President Regulation Number 69 Year 2015 on Visit Visa Exemption).

This visa exemption is granted for 30 days of stay, non-extendable and cannot be converted into another type of visa.

It should be noted that the visa exemption can only be applied at certain immigration checkpoints, as follows:

International Airport:

1. Soekarno-Hatta International Airport, Jakarta;
  2. Ngurah Rai International Airport, Bali;
  3. Kualanamu International Airport, Medan;
  4. Juanda International Airport, Surabaya;
  5. Hang Nadim International Airport, Batam;

Seaport:

1. Sri Bintan Pura Seaport, Tanjung Pinang;
  2. Batam Center Seaport, Batam;
  3. Sekupang Seaport, Batam;
  4. Tanjung Uban Seaport, Tanjung Uban;

The complete list of visa-free countries and territories are, as follows:

Austria, Bahrain, Belgium, Brunei Darussalam, Cambodia, Canada, Chile, People Republic of China, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Finland, France, Germany, Hong Kong-China, Hungary, Italy, Japan, Kuwait, Lao PDR, Macau, Malaysia, Mexico, Morocco, Myanmar, Netherlands, New Zealand, Norway, Oman, Peru, Philippines, Poland, Qatar, Republic of Korea, Russia, Singapore, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Thailand, United Arab Emirates, United Kingdom, United States, and Viet Nam.

Od novembra 2015 novi 45 zemalja, nadajmo se i Srbija

Edited by pedjalon

• 4 weeks later...

Poseta meni (ako još budem na Baliju)  :LOLLL:

P.s. mala korekcija: gušteri nisu na Floresu već na ostrvcu iznad koje se zove Komodoro.  

Ej Snežana ja nakon Filipina dolazim na Bali 2.2. je let i planiram ostati otprilike 25-30dana. ako si za možemo se naći,putujem 4 mjeseca i pokušavam održati troškove na low budget pa bilo koji savjet bi mi bio jako koristan :D 

Ej Snežana ja nakon Filipina dolazim na Bali 2.2. je let i planiram ostati otprilike 25-30dana. ako si za možemo se naći,putujem 4 mjeseca i pokušavam održati troškove na low budget pa bilo koji savjet bi mi bio jako koristan :D

Pri netu sam nakon duže pauze :) 

Peđa ti reče, ja sam otišla iz Indonezije, trenutno sam na Borneu i možda uspem da uđem u Brunei, no u februaru ću verovatno biti u Vijetnamu (ako ne promenim planove). Ali slobodno mi pošaljoi mejl (bolje nego pp ovde) pa ću ti odgovoriti čim pre.

Pri netu sam nakon duže pauze :)

Peđa ti reče, ja sam otišla iz Indonezije, trenutno sam na Borneu i možda uspem da uđem u Brunei, no u februaru ću verovatno biti u Vijetnamu (ako ne promenim planove). Ali slobodno mi pošaljoi mejl (bolje nego pp ovde) pa ću ti odgovoriti čim pre.

Hvala ti Snežana na javljanju.Poslao sam ti mejl makar mi je Peđa već odgovorio i ovim putem mu se zahvaljujem

• 2 weeks later...