Jump to content

Featured Replies

Posted

Poz ljudi

Interesuje me gdje bi bila najbolja lokacija za hotel/stan. Ono sto sam nasao po netu je da ljudi najvise idu na sjeveru od Porto Torres-a do Olbia grada pa ako je vec neko bio dobro bi mi dosla svaka info. Uzimam rent-a-car i vjerovatno cu svaki dan ici na drugu plazu a znam da su u tom dijelu najljepse pa sad samo ne znam koje mjesto da uzmem za pocetnu tacku. Mozda Castelsardo? ili u okolini La Maddalene. Hvala

• Author

hehe nasao sam je nakon postavljanja ovog topika i evo citam dva dana

a kad si vec tu daj neku info :)

Da budem iskren, na putovanja.info imaju baš detaljnu temu o Sardiniji:

http://www.putovanja.info/forum/topic/25927-sardinija/

Аух, ал' се тај форум развио, били су орјентисани на масовни туризам, а видим и да су неки чланови растерани одавде тамо прилично активни. Право освежење. Хвала на препоруци :)

Pa ja ih pratim, uglavnom pasivno, još odavno. Oni jesu više posvećeni turizmu nego putovanjima, ali je, rekao bih, u našim krajevima i turizam postepeno evoluirao od čisto agencijskog do većeg udela samostalnih putovanja, pa se tako i njihov fokus postepeno pomerao. Mimo tema o Tasosu od po hiljadu strana, ima tamo solidnog materijala i o drugim destinacijama nakupljenog tokom godina. Doduše, jeste daleko manje posećen nego prethodnih godina i kvalitet varira, ali nađe se zanimljivih tema; ove italijanske su od boljih i dosta informativne.

Možda ispada da ih ja kao moderator ovde reklamiram, ali mislim da ne treba imati sujete i treba uputiti ljude na odredište na kojem će dobiti najviše informacija o onom što ih zanima, bio to rad na brodu, expatski forumi ili bilo šta treće. Svako treba da se bavi onim u čemu je najbolji (da recikliram Teofilov lajtmotiv) i prepusti drugima njihove specijalnosti.

Odosmo u off... Mogu i da nas seckam.

@Attention: rado ću dati info, ali moraš biti određeniji... Nisam siguran da na Sardiniji postoji "idealno odredište". Plaže i priroda su generalno fenomenalni, ali mislim da nema previše smisla obići 50 plaža u 10 dana, kad su sve tu negde podjednako lepe. Više mi je doživljaj izabrati i lagano obići manji deo ostrva i gustirati ga u laganim dozama, sa ćeifom.

• Author

Odlucio sam se za sjever ostrva jer skoro ga si preporucuju a i gledao sam neke fotografije sa La Maddalene i ostao bez rijeci ali opet 7-8 dana biti na tom ostrvcu je malo bzvz. Mozda bi otisao tamo dan eventualno dva. Sa druge strane planirao sam otici i do Stintina pa samim tim razmisljam da uzmem neki smjestaj izmedju :) Castelsardo mozda ili Santa Teresa Gallura. Idem sa djevojkom i uzimam rent a car. Idem iz Brisela i imam dvije mogucnosti, Cagliari i Alghero. Zbog blizine vjerovatno cu izabrati Alghero mada svejedno jer uzimam automobil a nije problem voziti. Posto dosta ima tih uvala i skrivenih plaza a ni mas turizma nece biti problem naci mirnu plazu. Ono sto bi bilo dobro je to da uvece kada se izadje ima gdje da se proseta. Od prilike to je to :)

Mi smo takođe uzimali rent-a-car, ali smo zaobišli severnu obalu jer je prepuna ljudi i čini najskuplji deo ionako skupog ostrva. Sleteli smo u Kaljari i obilazili smo istočnu obalu. Od preko 100 plaža koje su nam bile usput, posetili smo desetak i bile su prelepe. Što se tiče "skrivenih plaža", one su uglavnom provaljene, tako da bih se iznenadio da nađete neko mirno mesto. :) 

Mi smo se za dve nedelje popeli smo se skroz do Olbie, a onda smo u povratku išli ovim putem koji se ocrtava kroz unutrašnjost ostrva i takođe uživali u predelima.

Za smeštaj smo birali mesta koja se zovu "agrotourismo", što je njihov ekvivalent seoskog turizma... To su uglavnom komforne kućice, u ponudu je uključen doručak od domaćih sastojaka, a ako se dogovoriš unapred, domaćini ti mogu spremiti i neku svežu ribu za ručak. 

ali mislim da ne treba imati sujete i treba uputiti ljude na odredište na kojem će dobiti najviše informacija o onom što ih zanima, bio to rad na brodu, expatski forumi ili bilo

klanj::  Сагласан сам и свака част, посебно обзиром на функцију овде :)

Odosmo u off... Mogu i da nas seckam.

Како мислиш да треба... :)