Jump to content

Featured Replies

Hvala, Tokororo! :)

Kako si putovao kroz Etioptiju, od Sudana do Kenije? Javnim prevozovom, lokalnim autobusima? Kakva su iskustva? Kako je bilo na graničnim prelazima?

• Author

Sve lokalnim busevima od grada A do B. Granice su uvijek prolazile bez problema stovise s lijepom dobrodoslicom, samo je za Sudansku vizu trebala preporuka (tocnije Introduction Letter) Hrv ambasade (u kojoj nisu imali pojma sta je to, pa sam im sam napisao i odnjeo na potpis I pecat)

Читао сам на неком блогу да је америчка амбасада у Кенији ваљда рекла свом грађанину, поводом тог тражења суданске амбасаде, да они не издају та писма интродукције већ издају пасоше :)

Edited by Relja

• Author

Ali kazu da sudanska ambasada u Aswanu uopce ne trazi to pismo. Samo nisam htio isprobavati da me ne bi poslali nazad u Kairo po to

Delove tvog bloga do Etiopije sam citao sporo sa izuzetkom Egipta. Medjutim, kada sam stigao do Etiopije nisam mogao da prestanem. Nikada pre nisam procitao ni jedan blog o toj zemlji. Napravio si stvarno lepu rutu koja ti je izmenila zivot. Ko bude bar prelistao znace o cemu pisem. Znao sam da boravak u Adis Abebi nece ostati samo na tome :) I nikome nije palo na pamet da iznajmi stan tamo i zivi neko vreme, uci amharski. Boravio si i u siromasnim predgradjima Najrobija. Drugacije putovanje nema sta.

• Author

Hvala. Je, Etiopija je po puno toga zbilja jedinstveno mjesto u Svijetu. Jos uvijek dosta izolirana pogotovo u putnickom/turistickom smislu, a nudi zbilja puno toga. Puno "iskusnijih" africkih putnika kaze da im je bila vrhunac na putovanju.

Steta je jedino sto vecina stranaca koji zive I rade tamo uopce ne pokusavaju dozivjeti lokalnu kulturu I zivot nego se drze mjesta za strance I budu dosta isfrustrirani samom zemljom.