Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav drugari :) Ima li ko zainteresovan da pesaka obidjemo istocnu Srbiju? Obidjemo neverovatna mesta koja nudi Srbija. Istocna Srbija je uvek imala dozu misterije, neverovatnih obicaja i legendi. Od Djerdapa pa sve do prelepih sela oko Bujanovackog jezera, gde god prosli ceka prava avantura. Detaljniji plan puta bi odradili zajedno naravno.

Inace, ja imam 26 godina, alpinista i planinar.

Edited by Grof bez krune

Ja već godinama planiram tako nešto - ne nužno istočnu Srbiju, nego bilo koju dobru komadinu zemlje, sa svraćanjem u sva ona najmanja planinska sela, usamljene kuće po planinama, sa mapom i GPS-om, malo stazama, a malo kroz šumu i krš. Ali nikada to nisam uradio jer bi uvek iskrslo nešto drugo što je delovalo hitnije i što bi me odvuklo na drugu stranu. Eto, sad će nam konačno izaći knjiga, bićemo jako zauzeti promocijom, posle toga dolazi godišnje planinarenje, pa putnička kuća, plus sam još zatrpan svojim poslovima koje radim za pare. Ali jednom hoću to da uradim, sigurno. Samo ne znam kad.

• Author

Bas to Lazare, udaljena sela, kuce, obici i videti kako zive ti ljudi, takodje i sve ostalo sto nudi. Od prirodnih lepota do kulturnih spomenika.

Samo da si zdravo, a onda se ima vremena za sve.

Grofe, pozdrav za ideju!

Interesantna je, a ja volim pešačenje :) naročito po planinama. Obišao bi Homolje, Staru planinu, Rtanj...udaljena sela i prirodne lepote tog kraja. Samo je pitanje planiranog vremena, da li planiraš obilazak u cugu ili parcijalno, šator ili smeštaj u selima...?

Koliko dana planiras da traje to putesestvije?

GOlijska transferzala traje 5 dana prosek je 25 km po danu!

Ево и ја да кажем да си изнео одличну идеју :) 

Протеклих 7 дана сам провео од Голубца до Димитровграда обилазећи села, градове, руднике, реке, језера и водопаде који су посебно лепи у ово доба када због топљења снега има доста воде.

Колико планираш да траје и кошта тај пут и да ли можда разматраш опцију да путујеш бициклом?

Simeune, pretpostavljam da si biciklom obišao sva ta mesta. Hajde podeli sa nama utiske i doživljaje (možeš i u posebnoj temi), deluje jako zanimljivo. flowers::

Јесам, више пута бициклом, пешака, колима (овога пута колима због друштва) и јесте јако занимљиво!
Утисака и доживљаја има толико да би се могла и књига написати зато боље нека пита кога шта занима, неки одређени део, све што је у вези проходности путева, путовања аутомобилом, бицикла, аутостопа, камповања... А аутобусе, возове, хотеле ни нисам користио тамо па не знам много о томе, а приметио сам да људе углавном занима тај вид превоза и смештаја.
А ако неко жели да погледа фотке, почео сам да их качим на фејсбук страницу
https://www.facebook.com/pages/Pictures-from-my-trip/661286313999088?ref=aymt_homepage_panel

Nemoj da te mrzi, zagrej stolicu i piši.  :spot:

Uskoro krećemo sa novom rubrikom na sajtu, gde ćemo objavljivati najvažnije/najzanimljivije tekstove sa foruma. Što se mene tiče, posebno me interesuju putovanja biciklom, ali nema razloga da nam ne opišeš putovanja i pešaka i kolima, sve ono što smatraš da je zanimljivo i korisno.

PS Izvinjavam se Grofu bez krune što smo otišli van teme.