Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko planira Istanbul u oktobru? ja idem po prvi put i malo me frka tamo ici sama .ako neko ide UDRUZIMO SE

Da li neko planira Istanbul u oktobru? ja idem po prvi put i malo me frka tamo ici sama .ako neko ide UDRUZIMO SE

Ja sam planirala da idem tamo ali se ne usudjujem da idem sama i dobro bi mi doslo kad bi neko hteo da ide samnom, pa ako si zainteresovana mozemo se dogovoriti....

Није ми јасно шта је то толико страшно у Истанбулу :) Град, као и сваки други, наравно, најЕвропскији од свих на Блиском истоку.. Ако мне питате, сигурнији ми је Истанбул него Београд :) Стварно сам тамо висио небројано много пута (пасош ми је пун Турских виза), ево и сад за две недеље опет пролазим туда и остајем пар дана.. Град је за цуњање душу дао, толико лепих малих уличица, никад ни у једној ни један проблем, па чак ни у глуво доба ноћи. Мислим да Вам је страх тотално неоправдан..

п.с. Ја крећем за Истанбул 18. августа, па ако хоћете самном.. ајде :)

Nije strašno meni ili tebi Daxy. One su ipak devojke, i čak i u liberalnom Istanbulu im neće biti prijatno da se šetkaju predveče i noću. Nisu Turci opasni, daleko od toga, al kontam da nije prijatno kad te puno njih zagleda :)

Znam samo ono što su mi pričale drugarice i tetka koje su same išle i svuda van glavnih turističkih zona nisu videle samu ženu...

Moram samo da dodam da je meni samom bilo sasvim opušteno :)

:mrgreen:

Samo vas gledam kako kukate i mislim se dokle cete?!  ;D

Potpuno se slazem sa Daxijem... Istanbul je toliko pun ljudi da nema sanse da vam se nesto loshe desi a da neko ne pritrci da pomogne! Ako nastavite da kukate nikad necete nigde otici! Samo osmeh na lice, progutajte par knedli i garantujem vam da sledeci put krecete u Istanbul stopom!

;D

Marina znaš kako turci umeju da budu dosadni, i da smaraju sve što je žensko :) Na to sam mislio... Al to će vam se desiti i u Italiji npr.  :)

E da, Marina je tu sasvim u pravu. Ako razmišljate negativno nećete nigde stići...

Samo napred... Svideće vam se Istanbul sigurno.

:mrgreen:

• Author

Ja sam planirala da idem tamo ali se ne usudjujem da idem sama i dobro bi mi doslo kad bi neko hteo da ide samnom, pa ako si zainteresovana mozemo se dogovoriti....

Joj strava,ja cu sigurno ici u oktobru cim prodje ramazan :D dogovoricemo se naravno.Nije da je mene bas strah mislim toliko strasno sta moze biti ali u drustvu je opustenije zar ne... 8-)

Da li je neko išao bez agencije? Ako može onda savet: čime putovati, koji hotel u centru preporučujete da nije skup a da je bezbedan, da li dovoljna rezervacija preko neta, preko koje agencije tamo obići znamenitosti?

Ja sam ishla bez agencije, kao i vecina ljudi ovde.

Putovali smo do Sofije vozom a zatim do Istanbula busom poshto je tako mnogo brze nego voz Sofija - Istanbul i ako ne idesh dalje to ti se isplati. Prevoz dodje oko 50eura u oba pravca.

Sto se tice smestaja Istanbul je pun HC i Cs clanova koji su odlicni vodici po gradu tako da ti nije potreban hostel i agencija za obilazak grada. Ako se odlucish za hostel samo procunjaj po netu, svi hosteli i hoteli u Turskoj su uglavnom cisti i uredni.

;D

Не заборави да су те "шатре" намењене најугроженијим слојевима становништва - читај сиромашнима.. И заиста није лепо а ни културно "штекарити" се тамо и јести са њима.. Теби ипак та храна није неопходна колико је њима.. Треба поштовати веру земље у коју идеш.. И овакве испаде избегавати.. Иначе, Рамазан је диван месец, и не знам зашто би неко уопште избегавао да иде тамо тада.. Нико тебе не спречава да једеш ако ти се једе..Али је из поштовања према вери уљудно придржавати се њихових обичаја...

pa da li je iko ovde pomenuo shta u vezi sa neposhtovanjem obichaja...  :o

sama zena u istanbulu... sasvim je sigurna..u vreme ramazana ili ne,

samo trebas otici, bez mnogo planiranja puta..

pozz

Није ми јасно шта је то толико страшно у Истанбулу :) Град, као и сваки други, наравно, најЕвропскији од свих на Блиском истоку.. Ако мне питате, сигурнији ми је Истанбул него Београд :) Стварно сам тамо висио небројано много пута (пасош ми је пун Турских виза), ево и сад за две недеље опет пролазим туда и остајем пар дана.. Град је за цуњање душу дао, толико лепих малих уличица, никад ни у једној ни један проблем, па чак ни у глуво доба ноћи. Мислим да Вам је страх тотално неоправдан..

п.с. Ја крећем за Истанбул 18. августа, па ако хоћете самном.. ајде :)

ja sam trenutno u turskoj, sutra idem za siriju, a u istanbulu cu ponovo biti tako negde oko 20. pa ako hoces posalji mi poruku,  mozemo da se nadjemo, ja ionako hocu malo da procunjam pa bi mı dobro dosao neko ko je  vise upoznat;)

• 1 year later...

e bre ljudi sta se tripujete kad je Istanbul jedan pre svega bezbedan grad.

Bila sam s drugaricom, nas dve smo presle za 6 dana preko 130km peske, sto predlazem svima koji planiraju obilaske jer se tako grad naj bolje vidi i dozivi.

A kao lek za to dugo pesacenje mozete potraziti u nekom od turskih hamama, Cemberlitas je jedan od naj boljih, kompletna uzivancija turskog kupatila, pilinga tela, masaze,... kosta oko 10€. Bolju masazu  ne znam jeste li igde imali osim mozda na Tajlandu.

Ako odsednete negde u Laleli cetvrti sve velike znamenitosti su vam na 5-15 min. pesacenja, uzivancija.

Mnogo dobrih ljudi ima na ulicama, svi raspolozeni. Njihovi trgovci i nisu previse navalentni ako vide da vam se to ne dopada, cenkanje je nacin trgovine, ako to ne budete radili nece vas ni ceniti.....

bla bla, obozavam Istanbul.. Idem u Novembru ponovo!!