Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko putovao tom rutom? Koliko li kostaju karte posto ima vise presedanja? Da li se isplati? I ako moze neko da mi ostavi neki link gde mogu da vidim cene voznih karata uopsteno po evropi. 

Hvala u napred ;) 

• 3 weeks later...

Probao sam sa proizvoljni datumom da nadjem Budapest-Amsterdam kartu,ali nece:

One or more station could not be recognized. Please use the list of station names for valid entry

@Novajlija:

Imas kartu u jednom pravcu (iz Budimpeste naravno) za Hamburg za 39 evra (povratna 78 evra).Ako rezervises dovoljno unapred naravno.To je direktni voz i nema presedanja (al se klackas pola dana - 14 sati - po pola Evrope).Krece se ujutru u 5.25,stize se u Hamburg uvece,oko 8.Racunaj da ce voz kasniti bar pola sata-sat,ako ne i dva (putovao sam vise puta u letnjim mesecima,ne znam kako je u zimskim).

Posle iz Hamburga trazi nesto...koliko se secam,video sam da imaju direktne vozove Hamburg-Amsterdam.

• 4 weeks later...

Ti vozovi ne bi trebalo da kasne. Nisam nikada isao iz BP, ali sam isao vise puta iz Beca do Hamburga, putovanje traje 9 sati i 9 minuta...tako da verujem da je od BP nekih 12 sati. I OBB i MAV imaju karte po akcijskim cenama, tako da se za 29/39 Eur po smeru moze naci i do Kopenhagena. 

Ti vozovi ne bi trebalo da kasne. Nisam nikada isao iz BP, ali sam isao vise puta iz Beca do Hamburga, putovanje traje 9 sati i 9 minuta...tako da verujem da je od BP nekih 12 sati. 

Ja sam isao par puta tom trasom (Budimpesta-Bratislava-Brno-Prag-Drezden-Berlin-Hamburg) i nijednom nismo stigli pre 7 uvece.Cak je bilo u 8,pa i u 9 uvece.Znaci,14 sati se sigurno putuje,a ako kasni onda i 15-16 sati.

U povratku (Hamburg-Budimpesta) takodje postoje kasnjenja.Jednom prilikom smo bas kasnili,pa smo u Bratislavu stigli oko 11-12 nocu (prakticno ponoci).Tu je MAV ispao korektan,pa je putnicima koji su isli do Budimpeste,a nisu imali smestaj u Bratislavi,ponudio besplatno nocenje u nekom njihovom hotelu nedaleko od zeleznicke stanice.

A i to je malo traljavo islo,posto smo predhodno vise od pola sata sedeli na zeleznickoj stanici.Neki su u medjuvremenu izgubili zivce (sto zbog ukupnog kasnjenja,sto zbog sedenja na zeleznickoj u Bratislavi,bez da nam iko kaze sta ce sa nama biti),pa su sami otisli da traze smestaj.

Uglavnom,ako je od Beca do Hamburga 9 sati,onda je mozda bolja varijanta ici tim putem.

Ne znam što okolo preko Hamburga?

Najjeftinije, nekim od dnevnih RailJet vozova Budimpešta - Minhen (cena od 29 EUR, preko sajta mavcsoport.hu), zatim noćnim vozom Minhen - Amsterdam od 29 EUR (kupiti kod nas u Putniku, ili na blagajni železnica van Nemačke, npr. Mađarska, Austrija, nikako preko sajta bahn.de ili u Nemačkoj, jer su preko njih skuplje karte za ovaj voz zbog nekih tarifnih začkoljica). Karte kupiti dosta (najbolje 1-3 meseca) unapred da bi se osigurala najjeftinija cena.

U povratku (Hamburg-Budimpesta) takodje postoje kasnjenja.Jednom prilikom smo bas kasnili,pa smo u Bratislavu stigli oko 11-12 nocu (prakticno ponoci).Tu je MAV ispao korektan,pa je putnicima koji su isli do Budimpeste,a nisu imali smestaj u Bratislavi,ponudio besplatno nocenje u nekom njihovom hotelu nedaleko od zeleznicke stanice.

Nema tu šta da MAV ispadne korektan, po međunarodnoj povelji to je u obavezi prema svim putnicima sa međunardnim kartama kod kašnjenja kad ne može da se veza za dalje ostvari istog dana, a isto to oni uredno po utvrđenom cenovniku naplate od železnica na čijoj je teritoriji napravljeno kašnjenje. Isto rade i u Beogradu.

Ja sam isao par puta tom trasom (Budimpesta-Bratislava-Brno-Prag-Drezden-Berlin-Hamburg) i nijednom nismo stigli pre 7 uvece.Cak je bilo u 8,pa i u 9 uvece.Znaci,14 sati se sigurno putuje,a ako kasni onda i 15-16 sati.

Aha, pa to je potpuno druga prica. Nikad mi ne bi palo napamet da idem preko Slovacke i Ceske pored RailJet vozova. U At i DE mrezi su retka kasnjenja, zaista ne znam kako je za SK i CZ. 

I lepo rece Rax, nema potrebe okolo, konkretno za Hamburg ides Bec-Pasau-Nirnberg-Hamburg, 9 sati.