Jump to content

Featured Replies

Posted

Ćao svima!

Nadam se da ću ovde naći rešenje iz bezizlazne situacije :)

Već duže vreme planiram sa ekipom kampovanje za prvi maj. Lokacija snova nam je do sada bila neka šuma pored reke ili jezera. Ništa konkretno nismo isplanirali jer smo čekali da vidimo vremensku prognozu - kad ono, kiša svuda!

Imate li ideju gde bismo mogli po Srbiji otići? Išlo bi nas 15-20 na 3-4 dana. Najradije bismo kampovali ali kapiram da ćemo se smoriti zbog kiše. Možda neki planinarski dom? Da li postoje nekakvi drugi smeštaji, tipa iznajmljuju li ljudi veće kuće za ovoliko ljudi na par dana? Imate li kakvu lokaciju da predložite?

Znam da je pitanja dosta te da bi kompletan odgovor bio predugačak, ali eto, nadam se da će bar poneko odgovoriti na ponešto, pa da će se zajedno skupiti dovoljno...

Hvala puno!

Meni planinarski domovi zvuče kao savršena opcija za vas. Obično imaju veliku trpezariju gde možete provoditi vreme dok pada kiša, kuvati, piti i šta već planirate da radite. Samo, za prvi maj će verovatno biti velika navala, tako da bi trebalo zvati i rezervisati unapred. 

Kada ide tako velika grupa, pre rezervacije doma proveri na kakve uslove su ljudi navikli - sta ocekuju, jer mnogi nemaju kupatila, i koriste se spoljasnji, poljski WC-i.

I, zaista - moguce je da vam je vec kasno, pa bi bilo dobro da pozurite.

Polako sa prognozom vremena, do 1. maja ima jos dosta, takve prognoze nisu pouzdane.

A planinarski dom je idealno mesto. Probajte da nadjete neki manje izvikan i na manje popularnom mestu i rezervisite vec sad. Druga opcija bi bila neka vikendica na nekoj od planina, sto manje poznata planina, manja cena i vec verovatnoca da ce biti dostupno. Moze i 2-3 vikendice za vas toliko.

Ovcar Banja ako vam nije daleko, imaju fantastican nov kvalitetno opremljen dom, vdik na meandre Morave fantastican, malo tezi uspon ali vred svaki dah.

Planina Tara je po meni uvek dobitna kombinacija za ljubitelje prirode, a s obzirom da je grupa velika, veće su šanse da jedno takvo mesto bude prihvatljivo svima.

Što se tiče kampovanja i vremenske prognoze tu se dobro iskalkuliši jer na planini je noću hladno, potrebna je adekvatna oprema i sl.

Ja bi na vašem mestu iznajmio veliku planinsku kuću gde bi svi stali (neko može i u vreću za spavanje). Tu bi vam bilo najbolje zezanje :) a to je i bolja opcija ako u grupi imate solidan broj devojaka jer one ipak vole pristojniji smeštaj ;)

• 2 weeks later...
  • Author

Hvala svima na odgovorima!

Krećemo sutra na Zaovinsko jezero, uprkos kiši idemo pod šatore i cirade, valjda neće biti tolika propast od vremena da se dobro provedemo :D