Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ljudi!

Nije ovo pravi autostop, ali mi treba neko ko ide za Sofiju.
Naime, ja sam poslao moj pasos na viziranje u Sofiju, ali oni iz ambasade ne zele da ga posalju nazad postom, nego hoce da ja zovnem neku privatnu kurirsku sluzbu da dodje po njega i da mi je posalju, ili da neko dodje u moje ime da uzme pasos. 

Sad, ja ne mogu da idem tamo posto nemam pasos, jel. A ne znam da li postoji mogucnost da uzmem neku drugu putnu ispravu samo na jedan dan i da odem tamo po moj pasos? Ako ne i to, da li ima neko ko ide za Sofiju u sto kracem vremenskom periodu, i da se vraca za Srbiju, ili da dolazi mi posalje njihovom postom iz Sofije.

• Author

Onda mi je jedina opcija da nadjem nekoga ko moze to da uradi za mene, posto dhl trazi oko 90 eura za ovu uslugu, tako da verujem da i ostale kurirske sluzbe traze isto toliko.

Ako imas nekogmladjeg od 26 godina, kupi srbija fleksi za 1500 dinara do Dimitrovgrada i nazad i 5 evra za Dimitrovgrad-Sofija-Dimitrovgrad. I evro za prevoz po Sofiji :)

• Author

Sad vec postajem ocajan.. Ne mogu nikoga da nadjem ko ide u Sofiju ili zivi tamo ili hoce da mu platim trosak da ode do tamo, a pasos mi stoji u JAR ambasadi...

Da li ima neko ko posecuje ove forume a da je cesto u Sofiji, da putuje ili zivi tamo da moze da ode do njihove ambasade i da mi posalje pasos autobusom?

Najbolje ti je da kontaktiraš nekoga ko živi u Nišu, da ti ode po pasoš ali zaista ne znam koliko ćeš uštediti s obzirom da vjerovatno trebaš nekome pokriti troškove putovanja i ostalo. Plus, za očekivati je da će ambasada zatražiti neku vrstu ovlaštenja koje daješ nekome da preuzme pasoš, što dodatno komplikuje stvari. 

Plati meni put do Sofije i natrag, ja platim prenociste u Sofiji i idem ja po pasos. :D

• Author

Eto ljudi, napokon sam dobio svoj pasos, i spreman sam da putujem. Viza je u pasosu, karta je u "dzepu" i u utorak putujem. 
Hvala svima na pomoci i na predlozima, ali najvise hvala clanu mveruovic koji je otisao u moje ime u Sofiju i preuzeo pasos. Stavio je tacku na kraj ove potere za pasosem, i sad mi je za nauk da nikako ne treba da koristim postu za bilo kakvu medjunarodnu uslugu. Drago mi je da i dalje postoje ljudi koji bi ucinili ovako nesto sasvim nepoznatoj osobi.

Веруовићу, под хитно причу с путовања, како су ти дали туђ пасош... мрзи ме да читам тему о напуштању дома заувек, преопширна је :)

Naravno ovo sam uradio za nadoknadu od 100 evra :P Salim se naravno. Kada je lik u ambasadi cuo za koga trazim, samo se uhvatio za glavu i odmah mi dao pasos. Pisao sam vec, fora i dalje radi, 5 leva po pravcu, kupio sam Srbija fleksi tako da mi je ostalo jos 8 dana putovanja, Inace, Sofija kao i cela Bugarska je i dalje za dzabe bukvalno.