Jump to content

Featured Replies

Posted

Do graničnog prelaza stigle smo (drugarica i ja) ujutru oko 10, do Nikozije došle prvim jutarnjim autobusom iz Paphosa. Na južnom Kipru obeležava se Veliki Petak, svi nervozni što moraju da rade, ali u prodavnicama obavezno na kraju ide "srećni predstojeći praznici".Granicu jedva prepoznasmo – kiosci u kojima bi se inače prodavala hrana u nekom drugom gradu ovde služe za pasošku kontrolu. Oko njih trakice koje zapravo predstavljaju granicu i ponegde neki suncobran, kao pozajmljeni iz bašte kafića pored – jedino su čisto beli, nemaju oznake brendova piva i coca-cole.Na granici gužva, kod južnih uredno sačekali u redu pod suncobranima koji nas ovog puta štite od kiše, jer je vreme nikakvo... sipi kiša, oblaci se spustili – ali barem ne duva. To "barem ne duva" stalno ponavljamo sebi, sećajući se oluje koja nas je prethodnog dana uhvatila na Paphosu.Na drugoj strani granice – već ozbiljna gužva. Četiri šaltera rade, i mi uredno stajemo u red, čekajući da možemo da dohvatimo papiriće koje treba popuniti...

Pročitajte Severni Kipar

Питасте ли госпођицу жели ли да буде потписана правим именом и презименом? :)

Ja nisam, da budem iskren. :D

S obzirom da sitnim slovima u dnu strane piše da je Sadržaj u servisnoj sekciji i na forumu dostupan je pod CC Attribution-ShareAlike 4.0 International licencom, ne bismo morali ni da pitamo za dozvolu za objavljivanje, jer ste samim činom kliknuća na "Post" izrazili slaganje s tim da s vašim tekstom možemo raditi šta želimo, sve dok vas navedemo u listi autora :). Ovaj put jesmo pitali, a i Hermesa je pregledala. Možda ubuduće i nećemo za kraće ili kolažne tekstove (npr. vrzma mi se po glavi da se od tičingovanja u Kini napravi iskustvenik iz priloga više autora, samo ima dosta posla)... ako bude "ubuduće".

Iskustvenik o ticingovanju u Kini vec postoji. Napisao ga je Nightwatcher. Vise bi to bio nastavak.

Zanimljivo je citati o tom delu Kipra u koji se redje ide.

Ja nisam, da budem iskren. :D

S obzirom da sitnim slovima u dnu strane piše da je Sadržaj u servisnoj sekciji i na forumu dostupan je pod CC Attribution-ShareAlike 4.0 International licencom, ne bismo morali ni da pitamo za dozvolu za objavljivanje, jer ste samim činom kliknuća na "Post" izrazili slaganje s tim da s vašim tekstom možemo raditi šta želimo, sve dok vas navedemo u listi autora :). Ovaj put jesmo pitali, a i Hermesa je pregledala. Možda ubuduće i nećemo za kraće ili kolažne tekstove (npr. vrzma mi se po glavi da se od tičingovanja u Kini napravi iskustvenik iz priloga više autora, samo ima dosta posla)... ako bude "ubuduće".

Мислим, каква свадљивост... не кажем ја да морате, већ ето... не кажем ни да би морало ни да не би, већ ето, можда би могло :)

Kakva sam neodlucna, i volim virtuelne identitete, ne znam ni ja sta bh zelela - tako da mi je sasvim ok da ostane tako kako je spontano izaslo :)

A kada se oslobodim stidljivosti i ambivalnecije - da se promeniti, jel'da? :D

Edited by Hermesa