Jump to content

Featured Replies

Evo upravo sam napravio rezervaciju, a prethodno sam dobio poziv od jednog forumaša.

I umesto 18 evra, dobio sam 30 evra na kuponu :smile: ne znam kako je to moguće, ali za 30 evra mi je smanjena cena rezervacije, što je više nego odlično

I još nešto sam primetio: uopšte nije svejedno da li se pristupa airbnb-u preko aplikacije na telefonu, laptopa ili računara, jer svaki put kada pretražujem smeštaj, na sva tri uređaja mi prikaže različite rezultate :biggrin: ni to ne razumem kako je moguće. Konkretno, na telefonu ne prikazuje nijedan smeštaj, na laptopu delimično, a na računaru sve moguće, iako su uslovi pretrage svuda bili identični, tj sa istim filterima

A sad sam malopre pročitao da ko želi refund, mora ipak preko računara da pristupi za to, ne može preko telefona/laptopa. Baš čudno

Edited by DusanV

Ja sam imala slicnu situaciju. Cene su drugacije kad samo "razgledate" bez logovanja na sajt i kad gledate sa svog profila(tada su manje). Takodje, ranije kad bi se poslao upit domacinu za sobu/stan cena bi ostala "zakljucana" (ista kao onog momenta kad ste poslali upit). A danas mi se desilo da sam poslala upit sa jednom cenom a tokom razgovora sa domacinom mi se cena 2 puta menjala (cifra je bila oko 50e visa od prvobitne, a kod drugog domacina cak 100e). Jedan od domacina mi je odgovorio da to moze biti zbog smart pricing opcije-da navodno airbnb postavlja cenu u zavisnosti od potraznje stana u tom odredjenom momentu, ali to ne mogu da potvrdim. Poslala sam mail airbnb-u sa pitanjem sta se desava sa cenama, ali odgovor jos ne dobih.

Ako nekome treba pozivnica za airbnb, pustite poruku na priv.

U svakom slucaju, uvek mozes da pitas domacina da ti posalje neku "special offer" sa povoljnijom cenom. Ja sam vec dva puta dobio dosta bolju cenu nego sto se vidi online. Pitas, pa ako prodje, prodje.

• 2 months later...

Pozdrav,

Jedno pitanje za korisnike Airbnb usluga. Preferirana valuta mi je namestena na EUR i sve cene dobijem u istoj valuti. Ali kada rezervisem neki smestaj oni mi racunaju transakciju u USD te mi na konverziju valute, jer na kartici imam EUR, skidaju dodatni novac. Ima li neko slicno iskustvo?

Nisam siguran od cega to zavisi i da li se menjalo, ali, imam vrlo razlicita iskustva u poslednjih 1-2 godine. Recimo, rezervacija u Engleskoj mi je obracunata u dolarima 2015-te, a u brazilskim realima 2016-te, placeno istom, brazilskom karticom. Rezervacija u Ceskoj ove godine obracunata u evrima, a u Italiji u dolarima, obe placene srpskom karticom. Stvarno ne znam po kom principu funkcionise. 

Znaci nema sanse to da se promeni? Ne bi ni banka tu mogla sta da ucini? :smile:

Zao mi sto ranije nisam naleteo na ovaj forum, nisam ni znao za ove opcije tipa specijalna ponuda itd. Mozda bih i ustedeo neki dinar, al sta sad :biggrin: 

Evo, jedna aktuelna promocija i savet kako da ustedis. Rezervises smestaj kao AIRBNB business, prvo valjda treba da se registrujes. Gugluj pa ces vec naci. Iznos smestaja treba da bude min 75$, bez taksi. Nakon toga, dobijes vaucer od valjda 50$ da potrosis na sledecu rezervaciju bilo kog tipa.

Edited by Dragance

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Pozdrav svima! Srećni praznici!

Bilo bi divno ukoliko bi mi neko poslao pozivnicu za registraciju (private). Hvala unapred!!!

• 3 weeks later...

Поздрав свима. Имао сам искуства само са букирањем преко bookinga, а airbnb ми је тотално непознат, мало сам се информисао на овој теми ... али није ми јасно следеће.

1. Да ли је могуће лоцирати тачну адресу где ћу имати смештај, пошто на сајту постоји само мапа са кругом који лоцира одређени регион града. Ако не могу да добијем тачну адресу, да ли је та локација баш тачна ? Дакле баш у центру тог круга локатора ?

2. Да ли постоји могућност отказивања као код букинга. 

3. У случају да домаћин из неког разлога престане са радом и ми се нађемо тамо испред закључаних врата, како се обратити airbnbu, да ли су они задужени само за повраћај новца или налазе и други смештај у близини или само морамо да тражимо неки који је слободан ?

п.с. пошто су забрањени бројеви телефона и сајтови, зар није најлакше пребацити комуникацију на фејсбук или неки други сајт и онда разменити телефоне ?

Edited by Miki_MM1

1. Tacnu adresu dobijes tek kad rezervises smjestaj. Ako je vlasnik precizan lokacija jeste u centru kruga :smile:
2. Da, i to zavisi od vlasnika da li naplacuju to otkazivanje, kad, koliko itd
3. Postoje telefoni za hitne slucajeve, mislim da moras sam da trazis novi smjestaj a pare dobijas nazad u svakom slucaju.
4. Moguce je prevariti sistem, npr napises broj zero.six.four 9 eight 6 itd.... ima ljudi koji to izbjegavaju, narocito u civilizovanim zemljama :smile:

Nakon rezervacije dobijes i kontakt telefon vlasnika, kao i mejl adresu na airbnbu, gde mozes normalno da komuniciras.

Aха. Ок хвала вам. Ваљда ће све бити ок, видим да људи имају позитивна искуства, резервисаћу за пар недеља.

1 hour ago, Miki_MM1 said:

3. У случају да домаћин из неког разлога престане са радом и ми се нађемо тамо испред закључаних врата, како се обратити airbnbu, да ли су они задужени само за повраћај новца или налазе и други смештај у близини или само морамо да тражимо неки који је слободан ?

Ja sam do sad koristio Airbnb oko 30 puta. I uvek je bilo sve u redu, sem u jednom slučaju kada mi se desila situacija iz tvog pitanja. Da sve bude komplikovanije desilo se u Marakešu, Maroko. Naišli smo na zatvorena vrata a domaćin je prestao sa radom u međuvremenu od naše rezervacije do dolaska. Mi smo se lako snašli i uzeli drugi rijad, i tada pozvali Airbnb. Posle provere, ponudili su nam bilo koji drugi smeštaj sa sajta ili puni refund. Izabrali smo ovo drugo i pare su bile vraćene. Tako, da i to "knjižim" kao pozitivno iskustvo.

1 hour ago, Miki_MM1 said:

п.с. пошто су забрањени бројеви телефона и сајтови, зар није најлакше пребацити комуникацију на фејсбук или неки други сајт и онда разменити телефоне ?

postoji algoritam koji onemogućava razmenu bilo kojih kontakata kroz poruke. Ako misliš da je neophodno, možeš im doskočiti tako što ćeš postaviti fotografiju u svom profilu na kojoj držiš papir na kome si napisao mejl. Fora funkcioniše, provereno je. Ali nemoj očekivati da će ozbiljni vlasnici pristati na taj način.

41 minutes ago, Miki_MM1 said:

Aха. Ок хвала вам. Ваљда ће све бити ок, видим да људи имају позитивна искуства, резервисаћу за пар недеља.

Samo pregledaj sve detaljno, "house rules" itd, ako ima nesto nejasno pitaj obavezno, ako nesto ne bude ok kad dodjes odmah kontaktiraj "gazdu" itd... i bice sve ok.

6 hours ago, Miki_MM1 said:

Dva puta sam morao da kontaktiram njihovu podršku. Jednom prilikom iz Maroka jer osoba kod koje smo bukirali smeštaj nije skapirala kako to funkcioniše (hteo pare na ruke), srećom smo to otkrili pre dolaska. Ako je početak rezervacije u manje od 24 sata, onda ne može da se otkaže preko formulara na sajtu, nego mora telefonom. Uglavnom, odmah su nam vratili pare.

Drugi put smo nenadano morali da otkažemo smeštaj jer nam se pokvario auto. Iz AirBnB-a su nam ne samo refundirali novac (po pravilima nismo imali pravo na refund), nego su nam dali i dodatni vaučer za smeštaj jer smo se zatekli u nezgodnoj situaciji, i još pitali jel nam treba "emergency hosting".

Tako da je moje iskustvo itekako pozitivno, jedino što može biti nezgodno je zvanje telefonom iz inostranstva.

4 hours ago, du-ki said:

postoji algoritam koji onemogućava razmenu bilo kojih kontakata kroz poruke. Ako misliš da je neophodno, možeš im doskočiti tako što ćeš postaviti fotografiju u svom profilu na kojoj držiš papir na kome si napisao mejl. Fora funkcioniše, provereno je. Ali nemoj očekivati da će ozbiljni vlasnici pristati na taj način.

Hmmm... Pre mesec dana sam svobodno poslal moj mejl preko poruke. Ni sam znao da je zabranjeno...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...