Jump to content

Featured Replies

Pozdrav svima,

Dobila sam airbnb pozivnicu pre pola godine, ali nisam još uvek iskoristila, tj. nisam se još uvek registrovala na airbnb sajtu, pa nisam sigurna da li taj popust (credit) i dalje važi?

Može li neko da mi pošalje pozivnicu za registraciju? Adresa je ****

Unapred hvala!!:smile:

Moze li neko i meni da posalje pozivnicu za registraciju na airbnb?

Hvala unapred

Dobila sam vec pozivnicu, hvala ti

Moze li neko da mi objasni kako na airbnb pise jedna cena za sobu, a kad udjem na nju, daje mi vecu cenu. Posto planiram da ostanem duze, obicno mi daju popust taman toliki koliko su povecali cenu u odnosu na onu na naslovnoj strani.... o cemu se radi?

Шта значи ово одбројавање које постављају неки домаћини када ми одговоре на приватну поруку ? Да ли они после тога одбијају сваки контакт са потенцијалним гостом или је то само навлакуша да неко што пре букира за тих 24 сата.

Пише да ми је истекла понуда и да тражим други простор, али и даље постоји понуда за те дане.

A да ли важи правило да треба букирати што раније или је боље да се чека, рецимо ја сада има форе пуна 3 месеца до путовања.

On 2/26/2017 at 12:57 PM, Miki_MM1 said:

Шта значи ово одбројавање које постављају неки домаћини када ми одговоре на приватну поруку ?

Znači da ti je u načelu rezerviso termine za tebe i da će rezervacija biti konačna kada uplatiš novac, Ako ne uplatiš ponovo će biti dostupno svima, pa i tebi. Takva situacija nije obavezna, može se desiti da dok traje vaša prepiska, tvoja rezervacija nije rezervisana za tebe u načelu, nego u tom periodu može biti izdata i drugom.

On 2/26/2017 at 2:46 PM, Miki_MM1 said:

A да ли важи правило да треба букирати што раније или је боље да се чека, рецимо ја сада има форе пуна 3 месеца до путовања.

Povonjiji smeštaji se rezervišu ranije, i zato nemoj čekati ako nađeš nešto što ti odgovara po ceni, položaju..... Čekanjem, potencijalno dobijaš mogućnost da se pojavi neka ponuda koje do sada nije bilo, ali je se na to ne bih oslanjao.

Хвала.

Нису ми јасно ни када изнајмљују цео апартман за рецимо 4 особе, а ја букирам за двоје. Да ли то значи да ћу делити купатило са неким гостима као и кухињу ? 

Property type: Apartment

Room type: Entire home/apt

Accommodates: 4

Bathrooms: 1

Bedrooms: 2

Beds: 2

Зашто онда постоји различита тарифа за одређени број људи, рецимо у падајућем менију може и један да букира, док цена расте када повећаваш број људи.

Друго је да они фиксно изнајмљују цео апартман за одређени број људи, па им је све једно да ли долази један или четворо.

uglavnom sve piše. Neki domaćimi imaju fiksnu cenu za ceo app bez obzira koliko je ljudi smešteno, a neki pak povećavaju cenu u odnosu na broj ljudi koji će koristiti app.

Meni su u Portu tražili da doplatim za četvrtu osobu u app u kešu, iako smo ranije dogovorili i platili za troje. I nismo se bunili :smile:

Па и боље је доплатити и сачувати приватност, него да убаце некога. Ја капирам да њих занима само да се попуни капацитет понуђених кревета, иначе би цена увек била фиксна.

Edited by Miki_MM1

Nisi u pravu. Ako pretražuiješ apartmane, dobićeš ponude koje podrazumevaju ceo app, a cena može da varira koliko osoba ti povedeš sa sobom. Druga ponuda se odnosi na privatne sobe, kojka pak podrazumeva da ćeš imati privatnost u svojoj sobi, ostali deo stana deliš ili sa gazdama koji tu stanuju ili sa nekim drugim gostima. Treće je pak, zajedničke sobe gde ti se može desiti da spavaš sa neznancem, kao u hostelu na primer. 

On 2/26/2017 at 6:12 PM, Miki_MM1 said:

Па и боље је доплатити и сачувати приватност, него да убаце некога. Ја капирам да њих занима само да се попуни капацитет понуђених кревета, иначе би цена увек била фиксна.

Ma ne ubacuju ti nikoga ni u kom slucaju covjece, nije to hostel.

.... viđao sam ponude dge se nudi prostor u sobi gde ćeš da prespavaš u svojoj vreći, a i one ponude za mesto u dvorištu gde ćeš postaviti svoj šator. Zaista je raznoliko.

Е па то мења ствари, нисам знао, хвала на инфо.

Остаје ми још једна нелогичност ''Bathrooms: 1 или 2'' и ''Bathrooms shared'' када у опцијама бирам ''private room''.

Јасно је да приватност имамо само у соби, међутим неки домаћини имају додатно купатило које је на располагању гостима, тако да се дели само кухиња и евентуално остали простор као тераса и слично.

Занима ме да ли само у случају када напишу ''Bathrooms shared'' сам сигуран да се дели или треба да сваког питам, пошто сам налетео на неке који нису написали то, а ипак се дели купатило са њима.