Jump to content

Featured Replies

Just now, ThirstyTraveler said:

Ako se ne snadjes javi pa mogu da se raspitam kod mojih Japanaca, skontacemo neko rjesenje.

Hvala! Čini se da mi je najjednostvnije i najjeftinije da uzmem SIM 4G, koja nema funkciju telefonskog broja već samo služi za prenos podataka. Košta 38 eur za 30 dana, a dobijam 6 GB (tj. 200 mb dnevno) i maksimalnu brzinu od 150Mbps. Zanimljivo mi je što ne može da se kupi na nekom određenom mestu, već mora da se naruči unapred i plati, a oni je pošalju na adresu koju si naveo. Nigde do sada nisam srela sličan sistem :smile: 

• 2 weeks later...

Sistem je isti i za kupovinu 7-dnevnih i ostalih propusnica za shinkansen. Naruče se preko sajta i FedEx-om šalju na kućnu adresu. :smile: Nije ih moguće kupiti na licu mjesta. To važi, naravno, za turiste i ljude koji nemaju njihovo državljanstvo. 

Što se tiče WiFi, i mi smo dobijali portabilni uređaj koji treba da se vrati prilikom izlaska iz stana. 

Ako je neko u Japanu u Novembru ... neka vice :smile:

Nisam odoleo, pa cu opet ici za Japan od 10-24.11. 360eur iz Beograd, Etihad.

Ms.Awinaken, cimam te na mail :smile:

Opet mi treba savet - dva :smile: Putjemo na ukupno 14 dana/13 noci. Plan je da idemo od Hiroshime pa do Tokyo-a. E pa tu se lomim izmedju 14 days JR pass-a i sledece kombinacije:

Trenutno peach airlines ima akciju i Nartia-Osaka-Narita = 40eur.

To me navodi na sledece, Kansai region + Hiroshima 7 dana/6 noci.

Kansai Hiroshima Area pass je 100eur i traje pet vezanih dana. Bili bi stacionirani u Osaki, a koristili bi pass za day trips u Hiroshimu + Miyajima (ili posebno?), Himeji + Kobe, Kyoto, Kyoto + Nara, Kinosaki onsens i ako uspemo jos nesto da ubacimo ... Ne bi je koristili sigurno za put od aerodroma u Osaki do smestaja, jer stizemo uvece, pa ne bi bilo pametno poceti koristiti uvece jer se to broji kao jedan dan a i prilicno je jeftino doci sa aerodroma :smile:

Ovo iznad bi nam uzelo pet punih dana i ostalih dan i po planiramo potrositi na jedan izlazak i malo na obilazak Osake, koja meni nije nist' spec :tongue:

Odatle bi leteli za Tokyo sa sto ranijim letom, pa poceli da koristimo Tokyo Wide pass (80eur) za Yokohamu i Kamakuru prvi dan, Mt. Fuji - okolina - drugi dan, Nikko - i okolina - treci dan + Odaibu da ubacimo tu negde.

Ostatak vremena bi proveli u Tokyo city area, gde bi koristili neki day pass ili Suica kartice.

Po nekoj gruboj racunici Narita - Osaka - Narita cca 60eur + 100eur za Kansai Hiroshima Pass + 80eur za Tokyo Wide pass + voznje po Tokyu max 60eur (uracunao sam i one way do aerodroma u povratku). To mu dodje cca 300eur. 

14 day pass je 400eur, ali ne verujem da mogu vise da dobijem nego sa ovom racunicom iznad. U Tokiju JR pass nije bas nesto isplatljiv a ostao sam prilicno dobro pokrio cini mi se :smile:

Any comments? :smile:

Ipak sam se odlucio za 14 days JR pass..... Ovo ispod je plan:

Day 1. Arrive at NRT at 13:05. and activate 14 day JR pass. Transfer to Shinagawa and from there with Hikari to Osaka - in apt around 20:00, if there is no delays. Sleep and try to kill jetlag :smile: It will be base for all day trips below and we will coming back to Osaka as late as possible and wake-up as early as possible.

Day 2. Day trip to Eastern Kyoto
Day 3. Day trip to Northern Kyoto + Nara or in reverse order.
Day 4. Day trip to Kobe + Himeji
Day 5. Day trip to Hiroshima
Day 6. Day trip to Miyajima and on the way back, Hiroshima for few more hours.
Day 7. Osaka wandering and if we get bored, maybe day trip to Kinosaki onsens, but it takes so much time, so I am not sure about it.
Day 8. Early morning 06:00 Hikari to Tokyo (apt in Shinjuku), leave luggage in apt, and continue to Kamakura.
Day 9. Day trip to Kawaguchiko lake and Mt.Fuji surroundings.
Day 10. Day trip to Nikko.
Day 11-13, Tokyo as much as possible.
Day 14. Yokohama + Tokyo shopping and late night flight back home.

Tako da .... Predlozi za stanove u Shinjuku area i Osaka-Namba-Dotonbur? :smile: moze u pm.

• 1 month later...

Htela bih da pitam ljude sa foruma sta misle o program Mange  za Japan.  Da li ima ljudi koji su bili ili neko ko poznaje nekoga sa te ture. Jako me interesuje bilo iskustvo ili vase misljenje o planu puta.

Mada mi je njihova tura na prvo gledanje bezobrazna ... svaki dan fakultativni izlet ...Cemu sluzi vodic...

Pitam se sta znaci onda prijaviti se na plan puta od 10 dana po Japanu  a onda svaki dan fakultativni izlet ...sto znaci ako hocu a mogu I da necu ...pitam onda sebe pa zasto si se onda prijavila za turu Japan ako mozda hocu a mozda necu necu, ili ja hocu ali vecina grupe nece pa se onda nece ici na izlet koji je tog dana planiran. Verovatno ce mi u agenciji reci ,,to je malo verovatno da ce se desiti ,svi se uglavnom prijavljuju,,...naravno ali je ipak fakultativa I mozda neko ili vecina  ipak nece.

Zato me bas interesuje da li neko ima neko saznanje  o ovoj turi...mada tesko da cu se na ovaj plan puta odluciti ali ipak da cujem ako neko ima nesto da kaze na ovu temu . Hvala.

http://www.mangatrip.rs/destinacije/egzotika/azija/japan-10-dana-promo/

Iskreno ovo mi zvuči zastrašujuće skupo, posebno zato što ništa nije uračunato u cenu i sve ja fakultativno.

Prekjuče sam uzeo za mene i devojku kartu Beograd - Tokio - Beograd za 400E povratnu (po osobi) i očekujem da ću za nedelju dana smeštaja u istom potrošiti oko 350E za AirBnB za 2 osobe total. Što me dovodi do iste cene koju oni nude za jednu osobu u hostelu...

Mala digresija, ako se ne varam nije dozvoljeno kačiti linkove na stranice od turističkih agencija.

Znam da nije dozvoljeno , neka moderator obrise , ali sam samo htela da olaksam ljudima prilikom odgovora.

Slazem se za racunicu , svako ko se malo informise moze da sabere 2 I 2 . Zato me bas interesuje neko ko je bio na ovoj turi kako je prosao I koja su mi iskustva, kako je ta fakultativa funkcionisala na licu mesta.

43 minutes ago, deleter said:

očekujem da ću za nedelju dana smeštaja u istom potrošiti oko 350E za AirBnB za 2 osobe total. 

Ovo ti je dosta optimisticno, skupi su im stanovi bas + izdaju svakakve spajzeve.
Pozitivno je sto vas je samo dvoje pa se mozda i uklopite u tu cijenu.

• 1 year later...

Potrebna mi je pomoc oko kupovine JR pass-a, 7 dana. Kontaktirala sam ovlastene agencije iz Hrvatske, Madjarske i Austrije, medjutim, slanje vaucera u Srbiju je na moju odgovornost i niko ne moze da garantuje da ce vaucer stici na vreme. Na put krecem pocetkom februara. Bicu 15 dana u Japanu, i plan bi bio Tokyo, Nagano (Yudanaka), Kyoto, Osaka sa nekoliko dnevnih izleta. Hvala na svakoj pomoci.

1 hour ago, Snupi said:

Potrebna mi je pomoc oko kupovine JR pass-a, 7 dana. Kontaktirala sam ovlastene agencije iz Hrvatske, Madjarske i Austrije, medjutim, slanje vaucera u Srbiju je na moju odgovornost i niko ne moze da garantuje da ce vaucer stici na vreme. Na put krecem pocetkom februara. Bicu 15 dana u Japanu, i plan bi bio Tokyo, Nagano (Yudanaka), Kyoto, Osaka sa nekoliko dnevnih izleta. Hvala na svakoj pomoci.

Ima probni period prodaje u Japanu za malo veću cenu (malo više od 10% naspram poručivanja unapred) traje do 31.3.2018.

http://www.japanrailpass.net/file/trial_basis_en.pdf

Hvala na pomoci. Ovih dana ce mi prijateljica iz Zagreba uzeti i donetii kartu. Tek sam pre 2 dana kupila avionsku kartu ( KLM / Air  France, 380 E, Budimpesta) , i sad na brzinu planiram ko sta, gde, kako, s cim. Jedino mi je zao sto sam promasila sezonu penjanja na Fidzi.

Pardon Fuji..

• 2 weeks later...

Pozdrav,

pitanje za one koji su vec putovali u Japan/Tokio. Koja je najbolja varijanta iz Beograda?

Trenutno po cenama je Qatar airways ali dugacki layoveri i letovi pa to na kraju bude i nekih 12 sati duze nego sa Rusima.

Da li je neko vec leteo za Tokio Aeroflotom...vidim da je layover u Moskvi dosta kratak ( 105 minuta). Da li je to dovoljno vremena?

Jesam ja, iz Tokia za Beograd Aeroflotom preko Moskve, sličan je bio layover i bilo je više nego dovoljno vremena. Jedino što mi se hrana u Aeroflotu nije svidela :/

Pozdrav,
pitanje za one koji su vec putovali u Japan/Tokio. Koja je najbolja varijanta iz Beograda?
Trenutno po cenama je Qatar airways ali dugacki layoveri i letovi pa to na kraju bude i nekih 12 sati duze nego sa Rusima.
Da li je neko vec leteo za Tokio Aeroflotom...vidim da je layover u Moskvi dosta kratak ( 105 minuta). Da li je to dovoljno vremena?

Ne znam koliko volis da putujes ali Katar obezbedjuje tranzitnu vizu i prevoz za dz do grada. Nekad i hotel za dz u tolikim pauzama, ima ljudi koji su upuceniji mozda se jave.
25 minutes ago, mveruovic said:

Ne znam koliko volis da putujes ali Katar obezbedjuje tranzitnu vizu i prevoz za dz do grada. Nekad i hotel za dz u tolikim pauzama, ima ljudi koji su upuceniji mozda se jave.

Ako je layover duži od 5h može se dobiti besplatna viza preko interneta (maksimum 96h više detalja).

Ako je layover duži od 12h može se dobiti besplatan smeštaj pored vize (u hotelu sa 3 zvezdice), sa tim da nije uključen prevoz do hotela. Trenutno ova promocija traje do kraja aprila (za letove kupljene do kraja februara), ali je u prošlosti već produžavana više puta u poslednjih godinu dana i verovatno će je produžiti još koji put zato što imaju viška kapaciteta u hotelima (kombinacija manjka turista iz susedstva zbog blokade i činjenice da stalno niču novi hoteli zbog svetskog prventsva 2020). Stranica sa promocijom.