Jump to content

Featured Replies

Posted

Posle Istanbula, Granade i Tbilisija, Putnička kuća seli se u Atinu, prestonicu Grčke.Biće otvorena i besplatna za sve putnike, u periodu od 01.07. do 01.09.2015. U njoj će se sretati putnici iz celog sveta, upoznavati, povezivati, razmenjivati priče, iskustva i veštine. Putnička kuća je mali korak ka izgradnji globalne kulture samostalnih, istraživačkih i kreativnih putovanja, ali i više od toga – korak ka izgradnji kulture solidarnosti i razumevanja zajedničke planete.U prethodne dve godine, Putničke kuće su ugostile ukupno 784 putnika iz preko 60 država. Najmlađi gost je imao samo 10 meseci, a najstariji 64 godine. Pevalo se, učilo, pričalo, kuvalo, pisalo i čitalo, sklapana su nova prijateljstva i obnavljana stara.Podržite nas donacijom! Zašto Atina?Putnička kuća će ove godine biti smeštena blizu, na mestu koje je lako dostupno putnicima iz naših krajeva. Do nje možete lako stići autostopom, vozom, autobusom ili avionom, ne potrošivši previše vremena na samo stizanje. Prestonica...

Pročitajte Putnička kuća 2015: Atina

Zašto Atina? ...

Do nje možete lako stići autostopom, vozom, autobusom ili avionom.  

EDIT:Lepa ideja,napisane su i cene,pa eto... :)

Edited by Laza GNR

Ovo smo znali jos pre 2 nedelje :) Lokacija nije bas nesto za obilazak okolnih zemalja (sve sam ih obisao) ali mislim da ce ovo biti prvi put da dolazim u putnicku kucu :)

Nikad nisam bio u Grckoj, pa ako uspem da se dokotrljam do Atine i kuce, bice to divno iskustvo. Mnogo mi vise znaci istorijski deo Grcke nego more. :D

Ovo je dobra ideja jer je leto u pitanju i u smislu popularisanja ideje Putnička kuća jer sada niko neće imati izgovor da je daleko i nezgodno za dolazak. Nadam se da ću je i ja po prvi put posetiti :)

Svaka čast na izboru za Putničku Kuću! 

Grčka je jedna od najlepših zemalja na svetu. A tek narod...

Jedu giros, piju uzo i sušaju one njihove grčke narodnjake po ceo dan.

Ja sam veliki grkofil. Od antičkih vremena do dana današnjeg postavljaju standarde. Nemac je naravno ljubomoran jer mora da radi ceo dan u fabrici, budala, dok Grk ispija frape, sunča se i slaže domine.

Svi smo čuli priču o Grku koji peca ribu u okolini Pireja.

Prilazi mu Nemac i upita ga zašto ne koristi mrežu umesto pecaljke jer tako bi mogao da ima mnogo veći ulov.

"I šta onda?", upita ga Grk.

"Onda prodaš ribu, sakupiš lovu, kasnije možeš da investiraš u čamac i opremu. Ko zna, možda jednog dana postaneš i vlasnik velike fabrike za preradu ribe"

"I šta onda?", upita ga Grk ponovo.

"E, pa onda možeš da uživaš u životu", reče mu Nemac.

"Pa budalo jedna, zar ne vidiš da ja već uživam", odgovori mu Grk i zabaci udicu u vodu.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Јел ми се чини или се износ сакупљеног новца смањио?

Jeste, jer jer Indiegogo sajt offline. Kad otvoriš https://www.indiegogo.com/projects/the-travel-house-a-free-home-for-travelers--2 piše 

Temporarily down for maintenance

We are performing scheduled maintenance. We should be back online shortly.

Iznos sakupljenog novca se automatski osvežava svakih 10 minuta tako što se povuče Indiegogo stranica kampanje i parsira koliko ima tamo, i doda se iznos Google Docs tabele u kojoj piše koliko smo sakupili direktnim donacijama. Ako zakaže GDocs tabela ili Indiegogo sajt, onda se prikaže samo jedna od ovih suma. Obično se ne desi da im padnu sajtovi ili bude vrlo kratko, no sad ima neki veći prekid kanda.