Jump to content

Featured Replies

Posted

Imamo dobre vesti! Iako je naša knjiga Bantustan velikog formata, obima (360 stranica) i tvrdih korica, štampa nas je izašla jeftinije nego što smo računali! To znači da ćemo svim pretplatnicima vratiti 25-35% novca (ne računajući ptt troškove) u zavisnosti od toga da li su knjigu poručili po proizvodnoj ceni tokom prve sedmice, ili po pretprodajnoj ceni. To takođe znači i da nema potrebe za podizanjem krajnje cene u prodaji. U slučaju ličnog preuzimanja knjige, zajedno sa razlikom u ceni biće vraćen i novac za poštanske troškove. Lično preuzimanje biće moguće u Novom Sadu, a nadamo se i u nekim drugim gradovima. Zašto sve ovo? Klub putnika je koncipiran tako da proizvodi njegovog rada – bilo da se radi o pružanju informacija na sajtu, organizovanju Putničke kuće ili izdavanju knjige – budu dostupni svima. Klub ne služi da bi ostvarivao profit, ma koliko taj profit bio neznatan.  S obzirom da se Bantustan u pretprodaji prodavao po sniženoj ceni, to znači da bismo sada,...

Pročitajte Bantustan: korekcija cene i izlazak iz štampe

Видех већ коментаре на фејсу, а и сам сам помислио, те новце сам одавно прежалио, дакле, мали прилог за Путничку кућу од мене све што претекне од књиге :)

Ne znam da li je ovo najprigodnije mesto za pitanje, ali koliko se ceka na elektronsku verziju posle porucivanja i placanja?

Znam da ste busy i ne bih da pozurujem nikoga, ali sam sledeceg vikenda na putu, pa bi bila zgodna prilika da se procita...

• Author

Imamo malih problema sa elektronskom verzijom, u pdf-u se pozadina na nekim stranicama ne prikazuje dobro, a epub i mobi formate kako izgledaju bolje da ne pominjem... Čekamo dizajnere da to rešimo. Koji bi ti format odgovarao? I jesi već poručio ili?

Hvala na odgovoru. Jesam, i odradio PayPal. Sve jedno mi je za format, samo da moze da se cita. :)

Slažem se sa jms_uk iako mi nije hića jer baš sad nemam vremena da čitam. Ali mislim da niko od nas koji iz bilo kog razloga čitamo elektronske verzije ne mari baš za prelom i takve stvari. Posebno što 99% knjiga ionako sami konvertujemo (npr, moj Kindle vidi mobi a ne epub, pa se prilikom konvertovanja dosta toga poremeti što me svakako ne sprečava da sa uživanjem iščitam dobre knjige).

Poslato onima koji su poručili samo elektronsko izdanje :)

A onima koji nisu otkačili da hoće elektronsko pored papirnog jer je pisalo u pretplatnoj akciji da svako ko kupi papirno dobija i elektronsko izdanje za dž?  ::crazy:

Imamo malih problema sa elektronskom verzijom, u pdf-u se pozadina na nekim stranicama ne prikazuje dobro, a epub i mobi formate kako izgledaju bolje da ne pominjem... Čekamo dizajnere da to rešimo. Koji bi ti format odgovarao? I jesi već poručio ili?

Ako niste rešili problem, setih se jedne fore (koju ću sad i sama da primenim). Elem, odete na Amazon Kindle Publishing, registrujete se i ostalo, i ubacite tekst knjige u Wordu ili pdf-u sa ilustracijama. Ubacite i svoje korice. Stavite najmanju moguću cenu koju dopusti. Kad vam odobre (24 h najkasnije), skinite sami svoju knjigu za Kindle po povlašćenoj ceni a mislim da postoji i verzija za app. Onda je samo povucite da ne bude vidljiva u ponudi - i to je to :)

Znam da je glupo da kupujete od sebe sopstvenu knjigu, ali tako dobijate gotov epub ili mobi format sa dobrim prelomom što je vama bitno, a utrošićete sat-dva vremena.  

Edited by Snezana011

• Author

Možemo da probamo, mada nisam siguran da će uspeti. Problem je i zbog QR kodova, ne samo ilustracija i preloma. Da ne pominjem gde te ilustracije završe u tekstu, potpuno se razbiju strane (a tek rečnici kako ispadnu...). Da je samo tekst ili poneki crtež, lako bi bilo... Koliko sam shvatio, PDF je dosta težak za dobru konverziju u te formate, a opet ne možemo im poslati indesign fajl. Kako izgleda PDF na tvom Kindlu, jel normalno u portrait modu, dovoljno velika slova?

Kako izgleda PDF na tvom Kindlu, jel normalno u portrait modu, dovoljno velika slova?

Moj Kindle ne čita PDF, a vašu e-knjigu sam za sada samo prelistala na kompu. Mogu da konvertujem u mobi pa da ti kažem kako izgleda na Kindlu.

Ja je procitah celu proslog vikenda, iPad Air - sve se vidi fino, ukljucujuci ilustracije. Nisam probao QR kodove jer sam bio u dva aviona i u vozu dok sam citao.

Aha, znači ima i onih koje ne čitaju pdf, pretpostavljam stariji modeli? Tja...

Ne znam, ja ga pazarila prošle jeseni. Kindle Paperwhite 5.6.1.0.2 - šta god to značilo :)

Elem, ima Kindle za PC-je, skida se besplatno, pa i preko njega možete da vidite.

Izgleda loše, zaista loše :(

Edited by Snezana011

Zdravo, ljudi. Zelim da narucim papirno izdanje ali ne znam kako da ga preuzmem posto se nalazim u Bugarkoj. Neke ideje?

Puno pozdrava :)

Za kindle ja pdf konvertujem pomoću ovog programa, iznenađujuće dobro uklopi i tekst i slike... E sad, konvertuje ga isto u pdf samo prilagođen izabranom uređaju, pa vam za knjigu verovatno neće koristiti, ali možda nekom drugom treba :)

Edited by FilipBgd